За мен на този етап нещата, за които питах не са въпрос на главоблъсканица, интересно ми беше да видя и твоята гледна точка.nikimm написа:
Цитат:
Основното е положителна насоченост на цялото същество.
Това стремеж ли е ? И ако е така защо според теб има и отрицателно?
Това е изминат път, който минава през това състояние.
Защо има отрицателно.
Отрицателното произтича от въвеждането на свободния избор, който ни е спуснат за да можем да се развиваме и да вървим напред. Без познанието за добро и зло ние не можем да изградим правилна представа за света и не можем да намерим пътя към Дома.
Преминавайки през отрицателното ние изграждаме правилно разбиране за нещата, просто защото имаме с какво да сравняваме. И съответно да направим избора - дали да бъдем отрицателни или положителни ( със съответните последствия според избора ).
Това е задължителен етап от развитието на всяка цивилизация.
nikimm написа:
И още нещо :
Ако теб те нямаше, щеше ли да има любов, ако теб те нямаше щеше ли да имаш решение какво да следваш, като закон или каквото и да било?
Поздрави
Всичко което съществува и е сътворено - е необходимо. Ето защо въпроси като горния само те отклоняват от пътя по който вървиш за да откриеш себе си. Ти, аз, участниците във форума, кучето на улицата и т.н. всичко си е на мястото и е необходимо.
Теоретизиране от този сорт е загуба на време и енергия. Няма нищо лошо да го правиш, но това си има своята цена.
Какъв е замисъла на Твореца - това е една от мистериите на този свят.
Само искам да кажа нещо, което според мен е съществено може би защото аз вярвам в него. Ако мен ме нямаше, нямаше аз да изпитвам гнева(както тези дни ми върви) , болката, любовта. Т.е. аз, ние всички правим възможна проявата на всички емоции. Т.е. любовта има нужда от такъв като мен или теб, за да има проявата си- какво по-божествено от това. Т.е. този , който ме е създал ме е направил такъв че да мога да изпитвам това , което ми харесва и това което не ми харесва. Да мога да изпитвам лошото според теб и хубавото според теб или мен. След като това сме ние , какво ни остава освен да ги изпитваме и сега само че ще добавя "осъзнато". Ако не мога да чета как според теб ще се запозная с Вселенските закони. Тогава този който управлява нещата ще ми даде ли шанс за нещо или то просто си стои у мен. Ти, аз и всеки тук е роден с всичко , което му е нужно, и всички ние преживяваме неща, които по някакъв начин са ни нужни. Според мен доброто и лошото са неща, които първо аз оценям като добри и лоши, аз им придавам този смисъл, защото примерно така са ми казали като дете, че нещо е грозни , хубави , красиво или пък лошо , мръсно и т.н. Противоположностите са ни нужни, какво повече да кажем и какво повече да тълкуваме. Животът е точно такъв какъвто го виждаме всички по отделно и всичко е вярно, Дори и тези въгледи които излизат извън канона на законите. Преди време четях доста за вселенските закони. Четях с интерес, но това беше информация без преживяване. И до ден днешен се радвам на тези неща, но какво от това. В тази връзка имам предложение, което можеш да вземеш под внимание. Прочетох писанията на посветения , както и твоите постове и си мисля, че е хубаво хората четящи форума да могат наистина да ги ползват. Ако мислиш, че можеш да поднесеш прозренията , които си усетил, опитай да ги поднесеш по начин, който статистически да удовлетворява поне 50 % от четящите. Т.е. те да разберат какво искаш да кажеш и да развиеш интереса, който е също толкова естествен, колкото и вероятно нещата, за които пишеш. Как иначе да практикуват дори и "неправене"
Поздрави