А сега накъде?
Предлагам, да си внедриш убеждение- или, че пропускаш емоциите да преминават през теб, без да ги задържаш, или, че ако задържиш емоция, то тя се проявява ясно на момента. Можеш да го постигнеш с ТЕС с положителни твърдения, техника на избора, ДП4, техника на върха на пръста, Интеграция на убеждение-техника, визуализация, виж и Доп. техники- подхода на Инелия. Избор голям има и още.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Ако не се появи повече и не мислиш повече за емоцията/случката значи, че си я изчистила. Дори е напълно възможно тотално да забравиш тази история или да си я спомняш съвсем смътно без никакви емоционални отсенки.
За мен нещата са прости - недовършената работа винаги излиза на фокус. Приключените неща се сливат с фона!
За мен нещата са прости - недовършената работа винаги излиза на фокус. Приключените неща се сливат с фона!
"Не се отказвай от една мечта заради времето, което ще отнеме осъществяването ѝ. Времето така или иначе си минава."
Да, Алиса, сигурно ще го направя това, защото доста често емоциите ми идват "отпосле", просто тази случка е много прясна и показателна. През нощта се стреснах и може би на сутринта исках малко да се пооплача
Фрости, тази случка не съм я чистила преди, защото не знаех, че има емоция. Иначе съм съгласна с думите ти
Фрости, тази случка не съм я чистила преди, защото не знаех, че има емоция. Иначе съм съгласна с думите ти
1.Бъди безгрешен в словото. 2.Не приемай нищо лично. 3.Не прави предположения. 4.Винаги прави най-доброто, на което си способен.
Хм, вече колко пъти започвам да пиша нещо и се отказвам...и кашата става все по голяма, но пък се успокоявам с мисълта, че "Силните владеят хаоса"...започвам да го разбирам, макар и да ми е трудно.
Спрях предизвикателството, преди два месеца. Не спрях ТЕС, просто си продължих хаотично и се оставям на чувствата и емоциите да ме водят.
Резултата е, че си възвърнах всички килограми, които бях свалила с диети, но пък вече разбрах, колко много причини имам да съм дебела...Това напълняване ми помага да се върна към емоциите и чувствата от миналото ми...и май го отчитам, като положителено
Наскоро по някакъв повод реших да проверя в тълковния речник, какво точно значи "срам". Уж го знам това пусто значение, а като го прочетох така ми се разхлопа сърцето...и се сетих, че във всички случки, които съм отработила за гняв, страх, презрение, отвращение и т.н., никога не съм изчиствала остатъка - срама. А то мен винаги ме е било срам в какви ли не ситуации с повод и без повод, само че...ами някак си ми се е виждало нормално да се срамувам, като че ли е нещо много положително. Ами да, как няма да е положително, като винаги са ме поощрявали да се срамувам, ако са ми се карали за нещо
Ей, живота е хууууууубав Добре, че реших да напиша някой и ред, че да подредя малко мисли.
Спрях предизвикателството, преди два месеца. Не спрях ТЕС, просто си продължих хаотично и се оставям на чувствата и емоциите да ме водят.
Резултата е, че си възвърнах всички килограми, които бях свалила с диети, но пък вече разбрах, колко много причини имам да съм дебела...Това напълняване ми помага да се върна към емоциите и чувствата от миналото ми...и май го отчитам, като положителено
Наскоро по някакъв повод реших да проверя в тълковния речник, какво точно значи "срам". Уж го знам това пусто значение, а като го прочетох така ми се разхлопа сърцето...и се сетих, че във всички случки, които съм отработила за гняв, страх, презрение, отвращение и т.н., никога не съм изчиствала остатъка - срама. А то мен винаги ме е било срам в какви ли не ситуации с повод и без повод, само че...ами някак си ми се е виждало нормално да се срамувам, като че ли е нещо много положително. Ами да, как няма да е положително, като винаги са ме поощрявали да се срамувам, ако са ми се карали за нещо
Ей, живота е хууууууубав Добре, че реших да напиша някой и ред, че да подредя малко мисли.
1.Бъди безгрешен в словото. 2.Не приемай нищо лично. 3.Не прави предположения. 4.Винаги прави най-доброто, на което си способен.
Yandra, супер си!А това за криенето на емоцията от самите нас...то си е проблем, поне при мен така се оказа.То не бяха аспекти, то не беше чудо...и накрая пак изригнаха...
Номера е да не им се давамееее...
Успех!Благодаря ти!
Успех!Благодаря ти!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
E тва е истината...
Маги, емоциите са нещо естествено, защо да им се даваме или да им се даваме . Какво ще стане ако им се даваме!?Yandra, супер си!А това за криенето на емоцията от самите нас...то си е проблем, поне при мен така се оказа.То не бяха аспекти, то не беше чудо...и накрая пак изригнаха... Very Happy Very Happy Very Happy
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
nikimm:
Става мнооого готиноооо... Пробвай!
Аз имах предвид да не им се даваме на аспектите, дето все остават някакви някъде, на запушалките/подсъзнателни, тия дето не ти идват съзнателно на съзнанието, дето са толкова навътре, че и аз не ги знам/знаех...бе то кой знае още колко има
Сори, Ники, тук си прав, не съм се изразила ясно, благодаря ти!Надявам се сега да е ясно
Маги, емоциите са нещо естествено, защо да им се даваме или да им се даваме . Какво ще стане ако им се даваме!?
Става мнооого готиноооо... Пробвай!
Аз имах предвид да не им се даваме на аспектите, дето все остават някакви някъде, на запушалките/подсъзнателни, тия дето не ти идват съзнателно на съзнанието, дето са толкова навътре, че и аз не ги знам/знаех...бе то кой знае още колко има
Сори, Ники, тук си прав, не съм се изразила ясно, благодаря ти!Надявам се сега да е ясно
E тва е истината...
E тва е истината...
Маги, да ти кажа...то не е баш криене. Просто за всичко си трябва някакво време, за да го осъзнаеш. Не може да си поставиш за цел да разнищиш всичко за една година и край! Ето след пустия срам, сега се сещам за случки, които никак не съм разглеждала като изпълнени с отрицателни емоции, а то от там излизат такива чудесии...MAG2001 написа:А това за криенето на емоцията от самите нас...то си е проблем, поне при мен така се оказа.
Yandra, не знам за теб, за мен си е баш криене...направо на мижидарка си играем И все някак остава някой/нещо не заплют
А виж, за времето съм абсолютно съглсна с теб.Спрод опита ми от ТЕС и други подобни нещица наистина всичко си иска време, някак да попие новото в клетките ли-не знам точно, раз-съж-давам си само:D И ако всичко изчистим на веднъж..то от много чистене..май има опасност да изхвърлим и бебето заедно с мръсната вода Но това което видях и на холотропното и при ТЕС е, че няма страшно, някак си "някой" се грижи да си получаваме точната порция, в точното време и ако се науча да си го слушкам този "някой"...малиииии/ще си позволя да цитирам Фиф /
А това че е излязло нещо ново-ми супер!ТЕС и ПЕАТ и на новото, стига да им хванеш края/картинката ...
На мен ми се струва че няма как да няма нещо ново/това дето се чудим дали е скрито де/ .Нали от ден на ден ставаме различни/или само така ми се струва или само така ми се иска /, ...де да знам, може и само да ми струва, ама ми изглежда че колкото и да си "изТЕСан", все ще има нещо за ТЕсане/като различни техники приложени към даден проблем/
Което е чудесно!!!
Успех!
А виж, за времето съм абсолютно съглсна с теб.Спрод опита ми от ТЕС и други подобни нещица наистина всичко си иска време, някак да попие новото в клетките ли-не знам точно, раз-съж-давам си само:D И ако всичко изчистим на веднъж..то от много чистене..май има опасност да изхвърлим и бебето заедно с мръсната вода Но това което видях и на холотропното и при ТЕС е, че няма страшно, някак си "някой" се грижи да си получаваме точната порция, в точното време и ако се науча да си го слушкам този "някой"...малиииии/ще си позволя да цитирам Фиф /
А това че е излязло нещо ново-ми супер!ТЕС и ПЕАТ и на новото, стига да им хванеш края/картинката ...
На мен ми се струва че няма как да няма нещо ново/това дето се чудим дали е скрито де/ .Нали от ден на ден ставаме различни/или само така ми се струва или само така ми се иска /, ...де да знам, може и само да ми струва, ама ми изглежда че колкото и да си "изТЕСан", все ще има нещо за ТЕсане/като различни техники приложени към даден проблем/
Което е чудесно!!!
Успех!
E тва е истината...
E тва е истината...