Коя е най-скривана тема от нас?.......ПАРАЗИТИТЕ в телата ни

Ако трябва да препоръчам на някого химическо лекарство за болести от всякакъв вид, бих избрал това.
radoraev
Участник
Мнения: 83
Регистриран на: 17 Дек 2012 21:32

Коя е най-скривана тема от нас?.......ПАРАЗИТИТЕ в телата ни

Мнение от radoraev »

ТАЙНАТА
Тази история тук доказва нашите подозрения - че на паразитолозите им се плаща да не лекуват...

http://gerdan.blog.bg/lichni-dnevnici/2 ... sam.586657... Представете си, че сте жаден в жежък ден. Държите в ръката си прекрасна ябълка. Голяма, жълта, лъскава, леко зачервена от едната страна. Само като я гледате и устата ви се пълни със слюнка. Отхапвате голямо парче и нямате търпение да го схрускате. Усещате с небцето си сочното парче ябълка и едва не сте се задавили от слюнката. Още малко и ще преглътнете, ще затворите очи в блаженство и ще си кажете, че това е дар божи. Малко преди да настъпи очакваният екстаз, усещате горчивите гранули по езика си, отваряте очи и плюете. Докато се чудите какво става, осъзнавате, че отсреща от ябълката срещу вас се блещи червей. Нищо не иска от вас, но е там и това е неговата територия. Той е бил пръв, а вие сте прецакан. Будала!

Обърках ли ви? Това беше целта. Не ми се пишеше. Не ми се говореше. Но днес не издържах на поредната провокация. От новините разбрах, че столичният инспекторат, в сътрудничество с още 2-3 служби, ще обикалят парковете и ще следят строго кой как разхожда куче, дали му носи паспорта, дали му е платил данъка и дали носи нужните средства, за да му почисти изпражненията. Ето, стигнахме до ключовата дума – лайна! Щото у нас през последните 20 години всичко е потънало в лайна.

Е, добре де, ще смекча тона...

Не ме притесняват домашните кучета. Да, преди 10 години домашно куче далматинец нахапа детето ми и мен. Но това съм го сложила в архива на изтерзания си мозък. Простих. Казват, че така трябва да се прави, за да продължиш напред. По-модерно е да се казва „игнорвам”. Да, дала съм игнор на случката.

Нямам причини да защитавам собствениците на домашни кучета, защото аз нямам куче, а и нямам близки такива. Да ги проверяват ли? Звучи ми безсмислено. Хайде, някой да ми каже защо ги проверяват.
- за да им съберат по 20 лв. глоба ли – на тези, които още не са чули новината
- за да ги накарат да си регистрират кучетата ли
- или за да ги накарат да чистят след тях

Тези въпроси някак ми висят във въздуха, не за друго, а защото отсега знам, че нищо няма да се постигне. Най-малкото, защото и тази операция е широко раздухвана и оповестена предварително. Нарича се PR! Незнайно защо Инспекторати и сие работят само по време на рекламни кампании. Другата част от годината, явно дремят на бюрата си. О, не, сбърках. Трупат отпуски, та да може после да им ги изплатят.

Дано направят нещо по въпроса с агресивните кучета, защото ми се къса сърцето при всяка поредна новина за обезобразени, жестоко и безпощадно нахапани хора. Виждала съм го. Преди много години от крака на малкото ми тогава братче липсваха три големи парчета месо. После кракът му се поду и ... беже ужасно. Не знам как го е преживяла майка ни. Аз тогава почти нищо не разбирах... като всяко дете. Той се оправи, но процесът беше тежък и физически, и психически.

И така, що се отнася до акцията – на мен ми изглежда самоцелна – един вид летен пиар.

Но нека не се произнасям като някои инстанции, дето правят мръсно на Цветанов и подливат вода на операциите му с прекрасни имена.

Аз ще говоря за това, което знам. А аз знам, че НИЩО не се прави за проблема – БЕЗДОМНИ КУЧЕТА. Ето, подгониха домашните кучета, а се правят, че бездомни не съществуват. Ами преди години глутница бездомни кучета нападнаха треньорка по тенис на стадиона на НСА! И само това ли беше!?

Нека регистрират тях – всяко бездомно куче към съответната община. Да назначат служители, които да следят дали нападат хора. Още по-добре, да назначат хора, които да ги разхождат на каишка. И защо не – изискването е собствениците да разхождат кучетата си на повод до 80 сантиметра. Ще бъде справедливо и двата вида кучета да се третират по един и същ начин. Нека да се назначат хора, които да прибират и техните изпражнения.
ЗАЩОТО, мили мои, големите проблеми се крият в изпражненията на бездомните кучета. Или, както вече казах, в лайната...

Нека прегледаме фактите. Излизам от къщи и докато стигна да спирката, срещам две бездомни кучета. Отивам към пазара и между сергиите с вестници и евтини гащи виждам две бездомни кучета. Отивам на кафе в обедната почивка и срещам още три бездомни кучета. До масите на кафето лежат още две кучета. Тръгвам от работа към спирката и след мен тръгват още две. Качвам се на тролея и слизайки на моята спирка едва не се блъскам в бездомно куче. Опитвам се да го избегна и заобикалям покрай будката за вестници. Отзад ме изненадват още две лежащи кучета. Минавам покрай магазинчета, „Фантастико” и отново пазара, срещам се с още 3 – 4 кучета. Преди няколко години водех сина си на училище – сутрин беше страшно – имаше глутници кучета, които в ранния час, може би са гладни и затова доста активни - тичат, лаят, спускат се към хората.
Когато вечер си лягам, зад кооперацията се чува лаят и воят на глутницата на бездомните кучета от нашия квартал. Мда, при това не мога да ги нарека „кучетата от крайния квартал”, щото сме си почти център...

И така, ако обобщим – дневно аз срещам 10 – 20 кучета. Пресичам пътя им. С тези кучета няма никого – нито да ги води, нито да чисти след тях.
Тези кучета се хранят с каквото намерят. Твърде възможно е да се хранят с развалени храни, изхвърлени от нас в кофите за боклук, вече вмирисани, вкиснати, червиви. Хранят се с отпадъци от заведения и магазини – това, което не става за ядене. Никой не ги обезпаразитява. Затова тези кучета имат глисти и тения. Респективно, в изпражненията на тези кучета има яйца на глисти и тения. Тези яйца, като при всички паразити, са много устойчиви на външни влияния. Т.е. те живеят дълго и при лоши условия. Те полепват по обувките ни, те могат да се вдигнат, заедно с праха, на метър височина. Те могат да попаднат върху храна, която се продава на тротоара – варена царевица, пица на парче, хот-дог, дюнер. Могат да бъдат внесени в заведения, където не се спазва нужната хигиена.

Не знам за вас, но аз съм наясно, че българинът не си пада особено по това да си мие ръцете със сапун, както и да си сменя обувките – да речем идва на работа с едни, а като прави баничките или дюнерите, да е с други обувки. Нашите работници, дори не си правят труда да си мият ръцете след като са били на тоалетна. И пак с тези обувки. Ами, като падне хранителен продукт на пода, дали го изхвърлят или го влагат в някоя закуска или блюдо!? Въпросите ми са риторични, защото съм била свидетел на потресаваща немарливост и нехигиеничност...

Днес думата ми е за това, че станах жертва на цялото ни безхаберие, да, и на моето, защото съм част от всичко в БеГе.

Болна съм от Токсокароза, другото име е Ларва мигранс. Това ще рече, че по някакъв начин съм погълнала яйца на кучешки глисти. Тъй като аз, като човешко същество, не съм гостоприемник и те не могат да се развият в моите черва, то излюпилите се ларви тръгват да си търсят подходящо място. Това става по кръвен път. Ларвите могат да се заселят навсякъде – всеки вътрешен орган, всеки мускул, ставите, мозъка, очите... Няма да пиша повече подробности, ако сте любопитни, просто проверете за Токсокароза в Гугъл. Има много подробности. Аз четох достатъчно...

Ще се опитам да разкажа накратко как протече моята черна одисея, къде съм сега и на какви нередности се натъкнах. Ще опитам да ви предупредя, защото факторите са налице. Въпрос на време е да се заразят и други.

* * *
Беше слънчев ден. Бях в прекрасно настроение, но ми причерня, получих сърцебиене. Някак не ми се стори редно, защото дотогава кондицията ми бе страхотна, спортувах, забавлявах се... Реших да се изследвам профилактично. Желязото се оказа ниско. Личната лекарка каза, че няма нищо страшно, да пия ферофолгама и всичко ще е ок.

Но не беше. Появиха се болки във вътрешните ми органи – под реброто отдясно. Ставаха по-силни, не можех да спя. Личната лекарка каза, че е дебелото черво, имала съм газове. Точно тогава бях с егати плоския корем. Къде ги видя тия газове, но нейсе, няма да спорим. Дишах затруднено, а тя каза, че вероятно е от стрес. Само че, аз не бях спокойна, защото ставаше нещо с мен, нещо, което бе ново, и то ме озадачаваше. А аз мразя да не знам отговора.

Започнах да търся в Гугъл. Открих, че една от причините на ниско желязо може да са паразити. Нещо ме жегна. Не бях се и замисляла дотогава, но пък няколко седмици по-рано гледах научно-популярен филм за паразитите, така че знаех, че това не е шега работа и че начините да се заразиш, не са чак толкова фантомни, колкото ни се струва. И така, с тази червена лампичка в главата си аз попитах личната дали не може да са паразити, но тя ми се изсмя. Аз я уверих, че за да се успокоя ще се изследвам и тя този път бе по-благосклонна, рече – щом искаш, ходи ... Отидох аз в Националния център по паразитология, изслушаха ме и казаха, че ще ме изследват. После заключиха, че не открили нищо. Изследването беше на фетус - можете сами да се досетите. Междувременно аз отидох при гастроентеролог в ИСУЛ и той видя на ехографа образувание, което оприличи на миома (за тези, които не знаят – мускулно плътно образувание в матката). Малко се притесних, но знаех, че не е страшно. Той каза, че размерите са 3,8 см.

Аз попитах в Националния център по паразитология за кои паразити съм изследвана, защото знаех, че на практика има много. Те ме успокоиха, че за „всички чревни”. По онова време не бях много наясно какво се разбира под това и макар да не ми звучаха много убедително, си тръгнах.

Продължих да чета и видях, че се правят и кръвни изследвания за наличие на паразити. Да речем, това се прави за Фасциолоза (чернодробен метил), Трихинелоза (от заразен дивеч), Ехинококоза (кучешка тения) и Ларва мигранс (Токсокароза). Изследва се кръвта, защото те не живеят в червата, респективно не са чревни. Диагностицират се чрез антитела.

Намерих лаборатория, която ги прави и се обадих. Там обаче по телефона ми казаха, че тези изследвания ставали много бавно. Колко бавно – попитах, - ами, бавно...

Това ме обърка, и аз не знам защо. Мислех си, че може и месец да отнемат, а аз исках отговорите. Защото освен болките вдясно в корема, се появиха и болки в малкия таз, и болка в левия прасец. Странното във всички тези болки беше, че не ме болеше целият орган, както е било досега, а една определена зона, почти точка. Същото беше и в прасеца – от опит знам, че претоварен мускул боли по дължината на влакното, а аз усещах болката като че ли някой е забил пръчка в мускула и бавно я върти и опитва да прокара път през него.

Не знаейки какво да правя и споделяйки с приятелка, бях посъветвана от нея да си търся направление от личния лекар. Това ми се видя резонно и пак се появих при джипито. Даде ми направление за гастроентеролог. Много по-късно разбрах, че Здравната каса не поема никакви разходи за преглед и лечение при паразитолог. Да не говорим, че дори няма такива кабинети. Но тук въпросът си оставаше, че личната не вярваше да са паразити, а склони да ме прати при гастроентеролог, като болките в крака оставихме за по-късно, а тя щеше да ме прати при невролог.

Тук историята навлиза в апогея си, но е много дълга, бурна и цветна. Ако не ви се чете, може да прескочите дългите писания и да отидете към края, а фактите са – три месеца обикаляне на кабинети, плащане залудо, незаинтересованост и унижения от страна на лекарите. Накрая диагнозата си поставих кажи-речи сама.


* * *

Ето и одисеята ми:

Гастроентерелог от диагностичното звено на Александровска ми опипа корема, каза, че имам язва и ме препрати при „Кольо” от ІІ Хирургия на същата болница. Казвам Кольо, защото тя така го нарече – бяха си близки. Двамата си говориха по телефона и след дълга беседа решиха, че ще ми правят горна ендоскопия. Първо ми предложиха да лежа 5 дена в болницата, щото така било по пътека и сега ги проверявали от ДАНС. Лежането обаче можело да стане чак след месец. След кратък разговор с Кольо се разбрахме да ида на следващия ден и да си платя 160 лева, щом не ща да лежа след месец, а изследването ставало за 40 минути... Преди ендоскопията и той ме опипа и каза, че не е стомах, а панкреас, ама като съм отишла... Ендоскопията показа гастрит, но Кольо не се предаваше и ми уговори преглед при много добър диагностик от вътрешна клиника в Пирогов.
Междувременно, същия следобед, притеснена все пак за миомата, отидох в частен АГ кабинет и там докторът ми каза, че имам миома и е 3,5 см. Напипвал нещо твърдо, но не било гинекологично, да си търся проблема.

След ден отивам в Пирогов и добрия диагностик с помощта на ехограф ми казва – пропаднал ти е десния бъбрек, от това те е боляло вдясно, обаче миомата ти е много голяма – 7,8 см. Спирай да пиеш това желязо, защото тя (миомата) се храни от него, отивай да ти преливат кръв и да те оперират! Уау! Шашнах се, направо се паникьосах, обадих се ревяща на мъжа ми, докато плащах 50-те лв. на касата на Пирогов. Поне беше легален преглед. Не плачех за парите, в такъв момент човек е готов да даде всичко, което има...

После с резултата се върнах при Кольо, така се бяхме разбрали. Той ме прие радушно, накара ме пак да легна на кушетката и почна пак да пипа корема. Заключи – „а, то не било панкреас, аз съм се объркал, бързал съм вчера и съм сбъркал, дебелото черво е”. Еййй, как така си бързал и сбъркал, бе човек, нали ти дадох 160 лева на ръка, а ти не ми даде дори хвърчаща бележка?... Нищо не му казах. Бях потресена от новината за миомата, която за 12 часа беше пораснала двойно! Кольо обаче е психолог и ми говори кротко как трябва да се занимавам с йога и да си махна телевизора от кухнята. За да сме коректни, ми поиска и 20 лева за консултацията. Не, не ми даде бележка. Сигурно пак бързаше и забрави.
Беше ми пуснал кръвни изследвания, за които платих още 20 лева. Той каза, че са нормални, а аз вкъщи видях, че алфа амилазата ми е завишена, нооо вече ми беше все едно.

Бях отпаднала, отслабнала, бледа, кожата ми беше на петна, а очите ми изглеждаха странно и страшно. Нощем се будех от болки и не можех да спя. Кракът и ръката от лявата страна адски боляха, не можех да седя, нито да стоя права, кракът болеше дори когато лежах.

Отидох на работа и помолих шефката за координати на добри хирурзи, бях чула, че в Плевен оперират АГ болести безкръвно. Шефката се притесни за мен и уреди да отида на преглед в Майчин дом. Там ми казаха, че всъщност става дума за прегъната матка и миома нямам. Е, имам възелче от 9 милиметра, но това е нищо. Олекна ми. Макар че лекарят не можа да ми каже какъв все пак е проблемът и защо нощем се будя с болки в таза, някъде зад матката, и не мога да спя, а непрекъснато ми се пишка.

Прибрах се и реших, че е време за позитивно мислене. След като никой не намира проблем, може би беше депресия на средната възраст. Само дето пак не спах през нощта – адски болеше и прасецът, и коремът. Вече и лявата ръка гореше и изтръпваше от рамото надолу, трудно ставаше да управлявам и двата си леви крайника. Нощем плачех тихо в банята или в кухнята. Осъзнавах, че нещо „ме яде”, но нямаше как да го докажа. Не знаех какво да правя и чувствах, че съм съвсем сама в целия свят. Не смеех да будя съпруга ми, защото не знаех дали ще го понесе – и без това денем ме виждаше - смазана, депресирана, отчаяна, дезориентирана и погрозняла... А и не знаех как да ида в 4 през нощта в Пирогов и да кажа на лекаря – боли ме кракът. Щяха да ми се изсмеят.

На другия ден беше събота. Реших, че ще идем в Инфекциозна болница. Бях чела, че там лекуват и паразитози. Платихме 30 лева и аз влязох в кабинета. Не се мина без тест за нормалност. Благодарна съм, че в крайна сметка лекарят каза на съпруга ми, че проблемът не е психологически. По думите му, нямало такива паразити, които да са в крака ми и аз се успокоих. Взех солите за пиене, които ми даде, и се прибрах да ги пия. И той беше на мнение, че имам миома. Е, не му вярвах, но вече нямаше в какво да вярвам.


Приятели и колеги се опитваха всячески да ми помогнат. Препоръчваха ми лекари. Съпругът ми искаше да идем на скенер. Само че и това се оказа адски сложно – скенер са прави на зони от човешкото тяло, например на крак, ръка, глава, корем. Всичко по 150 лв., като има и вредни лъчения. Ама като казвам корем, не си мислете, че включва целия корем – трябва лекар да ви е пратил и да е написал какви съмнения има, че да знаят на скенера кои органи да гледат. Да не се минат, разбираш ли! Ей, тая България, акъла ми взе!

Бях при един невролог, който установи занижени реакции в левите крайници. Изписа лекарства. Едното ми скъса стомаха от болка и го спрях. Отидох при друг невролог, в Токуда. Беше самодоволна лекарка с уреден живот и подредени три синджира на врата си, златни. В началото каза, че я интересува всичко, свързано с моето здраве, но когато започнах да разказвам, тя ме обяви за ку-ку. Пардон, за хипохондричка. Първо ми заяви, че перфекционизмът е отклонение, след което 30 минути ми говори как да живея, как да мисля, какви книги да чета, лично тя ми записа три заглавия на едно листче. Невролог ми изписа книги за четене – не бяха за билки, а художествена литература. Очевидно медичката смяташе, че имам лош вкус и не чета правилните неща. После и тя ми изписа лекарства, включително антидепресанти. Нищо от тях не взех. А ми беше много болно от отношението. И да, не й се развиках, не знам защо. После разбрах, че паразитите, с отделяните токсини, предизвикват депресия. Всъщност предизвикват безпомощност, неадекватност, малко егоизъм – май това успях да констатирам.

Отидох и при трета невроложка. Първия път се отнесе добре, дори ме прати на снимка. Установи занижен до липсващ рефлекс на лявото ахилесово сухожилие и подобен проблем в лявата ръка. Разбрахме се за инжекции, защото стомахът ми няма да издържи лекарствата. След седмица отидох да й кажа, че не се чувствам добре, дори още по-трудно си движа краката. Явно я бях уцелила във фаза, защото ми се развика – да съм продължала с лекарствата поне 10 дена и тогава може да мислим за физиотерапия. Коя съм аз, че да решавам, че лечението не ми помага.

Понеже през годините съм имала много неврологични проблеми и знам, че нерв боли по дължината, а сегашните ми болки нямаха нищо общо, реших да ида при травматолог – ортопед, с идеята той да ме прати на ЯМР за крака. Нещата все повече се влошаваха.

Пак си платих за прегледа, човекът беше много коректен, но и той си държеше на своето, че проблемът не е от травматологията. Е, да, неврологичните проблеми тръгвали от коренчетата, от гръбнака, а не от прасеца, но какво пък... Уговорихме го с триста зора да ни изпрати на ЯМР, платен, естествено. Щях да олекна с 450 лв., но щях да знам какво ми има. Надявах се.

И тъй, както казах, нещата отиваха от зле на още по-зле. Не приличах на човек, а на Баба Яга. В работата ми отново решиха да ми помогнат и ми дадоха съвет да отида в ИСУЛ при коремен хирург, защото за тях се знае, че са добри. Не исках да ходя никъде, но „ме заставиха”. Просто не бях убедена, че трябва да ходя там.
Срещнах страхотни лекари, евала! Прегледаха ме без да ми вземат пари, направиха ехография. По изследванията на урина и на ехографията, заключиха, че се касае за нелекуван цистит. Супер! Най-после диагноза, и то, звучаща правдоподобно. Ноо, казаха ми, че такова сериозно нещо, не могат да се наемат да лекуват, да си намеря добър уролог. Посъветваха ме да го търся в Александровска или Пирогов.

Следващият ден беше кошмарен. Три часа търсих в нета добри отзиви за уролози. Там, където намирах, се оказваше, че могат да ме приемат след месец. Накрая тръгнах да си диря късмета. В поликлиниката на ВМА не намерих – един беше в Англия, друг болен. Случайно срещнах личната ми лекарка и с надежда я запитах дали не може да ме упъти към уролог, а тя пита за какво ми е, и какъв по дяволите бил тоя цистит. Посочи ми една врата и си би шута, под предлога, че имала Манту и закъснява.

Питах зад въпросната врата, лекарят щеше да дойде след два часа. Мен пък ме болеше коремът, прилошаваше ми. Запътих се към Александровска. Открих леговището на уролозите в едно мазе. Там приемаше дори професор, чудесно! Но когато го попитах дали ще ме прегледа, той изкрещя нещо и се прибра вътре. Чакащи пациенти ми обясниха, че редът бил да си платиш горе на касата и да слезеш да чакаш. От касата обаче казаха, че може днес да не успее да ме прегледа и да ми изгорят парите, е , можело най-късно утре сутринта да направят компромис за мен. Не ставаше.

Мобилизирах всичките си сили и се запътих към Пирогов. Директно попитах за платен урологичен преглед. Готиното е, че докторът беше много свестен. Изследва ми урина, прати ме на ехограф. На него обаче пак се показа миома. Хайде пак при гинеколог. Гинекелогът опроверга твърдението. С всички листчета в ръка се върнах при уролога и ококорих очи в очакване да ме лекува. Той обаче нещо се дърпаше, явно не му се връзваше картинката, защото позивите ми за уриниране бяха само нощем. Но все пак ми изписа антибиотик и ми даде телефона си. След няколко дни му се обадих да питам кога трябва да чакам резултат от лечението, а тъй като антибиотикът се приемаше еднократно, той каза, че вече е трябвало да има ефект. Каза ми след три дни да отида отново в болницата. Пак изследвания – пак лоши. Направо ми казаха, че е добре да ме приемат за венозно вливане на антибиотик. Нямах голям избор и приех. След три дни ме изписаха. Аз не чувствах кой знае какво подобрение, а кракът болеше ли, болеше. Изобщо не им казах за него, защото вече бях видяла, че многото симптоми само объркват лекарите. Бях решила, че ще казвам само оплакванията си в определена област.

Прибрах се вкъщи с рецепта за антибиотик и да си почина поне 10 дни. А имах нужда. Тъпото беше, че нищо не се подобряваше. Пак бях в омагьосания кръг и отново почнах да чета. Така след седмица отидох в една лаборатория да се изследвам – дълъг списък с показатели, събрани от съвети във форуми и от многото ми срещи с лекари.

Тук е мястото да се отклоня и да ви кажа, че е адски трудно да намерите паразитолог. Ако тръгнете да търсите в интернет, ще ви се изпише, че изследват проби в РИОКОЗ, но няма и дума дали може да се консултирате с някого.
Друг резултат е Националният център по паразитология, но там вече имах опит – бяха ме отсвирили като неблагонадеждна паразитоносителка.
Друг резултат бе името на лекарка – паразитолог, която приема в Люлин. Въпрос на време беше да отида и при нея.
Накрая попаднах на един частен здравен център с лаборатория, в чийто сайт пишеше, че там работи и паразитолог. Забележете, не приемаше на кабинет, а изследваше проби в лабораторията. Е, помислих си, ще се изследвам, пък ако има нещо, все някак ще се добера до него, да ми каже как да се лекувам.

Пуснах въпросните изследвания, между които и за фасциолоза (чернодробен метил) – дотам ми бяха стигнали силите на лаик. Оказа се, че всички микроелементи, хормони и прочие показатели са ми в норма, но при фасциолозата излизат титри, които не трябва да са там. Така че в края на изследването пишеше – може да се касае за кръстосани антигени, препоръчително изследване за Ехинококоза и Ларва мигранс. Изтръпнах. Колкото и да твърдях отначалото, че имам паразити, никак не ми се искаше.

Нямаше какво да отлагам, обадих се в лабораторията и попитах дали мога да се срещна с паразитолога. Дадоха ми номера му и той каза да ида в Инфекциозна, където е на приемен кабинет. Отидох. Човекът взе изследванията ми и се окичи с иронична усмивка – демек, абе хубавичка си, ама си ми простичка, как им вярваш на тия работи. Аз пък се чудех, тоя титър, като е намерен в тяхната лаборатория, защо не го тревожи.
Докторът ме покани учтиво извън сградата и взе да ми чете лекция, че не можело да имам паразити. Най-много да били чревни паразити, да пусна една проба, той да види. В лабораторията де, не веднага. Казах му, че вече съм се изследвала и съм отрицателна. Докторът си прибра парите за прегледа, а аз отново успокоена, си тръгнах. На другия ден обаче отидох в същата лаборатория да изследвам Ехинококоза и Ларва мигранс. Не, не беше на инат, беше защото и тази нощ не мигнах от болки.
Паразитологът изненадващо беше в лабораторията. Нищо не каза, като например – ама ти, луда ли си. Оставих им 50 лв. и си тръгнах. Казвам оставих, а не платих, защото жената, която беше там, ми обясни, че момичето, което пуска касови бележки, го няма. Поисках все пак някаква бележка, че съм платила, за да може поне да си получа резултатите, и се сдобих с чисто бял лист, на който пишеше: „Платени 50 лв. за изследвания”, нямаше подпис. Чудничко.

След седмица резултатът излезе. Твърдо положителен за ларва мигранс. А беше само ден преди рождения ден на сина ми. През всичките два месеца и половина обикаляне на кабинети, даване на пари и получаване на унижение, стисках зъби. Опитвах се съпругът и детето ми да не разбират колко страдам, колко безпомощна и уплашена съм. Не исках колегите да виждат, че съм слаба. Почти се зомбирах, не говорех. Не можех да го правя, не и докато стисках зъби. В този стоически дух мина и рожденият ден. Не питайте как. Дори не бях казала на никого за положителните резултати.

Веднага като видях, че е доказана Ларва мигранс, реших да действам. Грабнах си нещата и се запътих към Националния център по паразитология. Е, какво пък, сега имах резултат и те трябваше да ме лекуват – все пак са национален център, трябва да ме заведат в някой регистър, да ме включат в статистиката. Е, да, но не.

Същият доктор, като първия път. Спокоен, уравновесен, почти флегматичен и сраснал се със стола. Не преувеличавам, в кабинета се придвижва с търкаляне на стола от единия край до другия, не става на крака.
Погледна ми изследванията и вместо да изкрещи ужасен, най-спокойно ми заяви, че тези изследвания понякога давали фалшиви резултати. Тяхната работа била много близко до тази на психиатрите и трябвало много внимателно. Е, аз не съм била луда, според него, но не бивало да се увличам по тези неща. Няма ми нищо. И, те там правели един верификационен тест, демек потвърждаващ, но той бил много скъп, а и нямало смисъл. Той така като ме гледал, нищо ми нямало. Абе, тия паразитолози – очи рентген ти вадят! И онзи другия преди него пак като ме гледаше, ме прецени, че съм здрава.
Този ми прегледа корема и каза, че нямало нищо. И това е велик метод, да ви кажа, България трябва да го патентова – преглед чрез опипване на корем. Що народ ме пипа и що диагнози ми постави!
Странното е, че аз пак повярвах и си тръгнах. Интересно е наистина доколко не приличах на себе си, и не бях себе си. Не си спомням какво съм мислела. Но историята се повтори – тежка нощ и на другия ден вече съм обратно в Националния център за кръвен тест, който да потвърди или отхвърли моята ларва.

Докато бях в кабинета при същия доктор, сестрата ме вписваше в дневника и влезе шефката на експерименталната лаборатория. Познах я, защото бях изчела доста нещо от сайта им. Докторът й казва – „А, тъкмо случай за теб!” Тя обаче не се зарадва никак и отвърна нещо троснато. Той я увери, че има основание, а тя продължи да ме гледа кръвожадно и ме попита: „Госпожо, вие имате ли куче?”
- „Не – казах, – но навън има достатъчно бездомни.”
Коментарът й беше, че не било същото. После добави, че като им свършел реактивът от Франция, „не знам какво ще правим!” Е, да му се не види – не стига, че ще си платя 42 лева, ами и да се чувствам виновна, че ви го хабя ли!? После тая докторка пак дойде да ме пита имам ли уртикария и изсумтя победоносно, като разбра, че нямам. Очевидно сърбежите ми не се котираха. За капак и в кръвните ми изследвания еозинофилите бяха в норма. Странна работа – отивах при специалисти, които не бяха чели изследванията, публикувани на собствения им сайт – там пише, че еозинофилия има в 67 % от случаите на паразитози и уртикарията е често срещана. Очевидно до 100% има още 33, в които явно бях аз.

Тръгвайки си, след като сестрата ми взе кръв, надникнах в стаята, където бяха двамата лекари. Исках да ги питам дали има още нещо. Те в момента се бяха навели над предишните ми изследвания и нещо си шушукаха. Погледнаха ме леко стреснато и казаха, че нямало, да си ходя. След три дни отидох за резултатите. Лекарят държеше една пожълтяла бланка, ако някой има спомени за този тип хартия от времето на соца. Каза ми, че Блотингът (доказващото изследване) бил отрицателен и те даже, от изследователска цел, направили контролно изследване и по метод Елайза (ELIZA), по който вече бях дала положителен резултат. При тях и това изследване показало отрицателни стойности. Каза ми да съм спокойна и да отивам да си живея живота.

Не знаех какво да кажа или правя, но не ми даваха мира образите от срещата с тези лекари – те проявиха крайно недоверие към мен, обвиниха, че ще им изхабя реактива, и на всичкото отгоре – в жълтата бележка нямаше никакви стойности, както бяха направили в другата лаборатория, а просто се мъдреше по един минус. Не бях убедена. Но пък какво ми оставаше...

Дните си вървяха, аз си страдах мълчаливо и не споделях с никого. Бях и при очен лекар, защото и зрението ми бе влошено – виждах размазани черни точки. Лекарят дори не беше чувал за Ларва мигранс – просто не реагира, като му казах, че има съмнения. А проблемът е там, че очите не болят и тази ларва може да е в ретината, може да направи големи поразии. Очният лекар каза, че всичко ми е наред (ама то и прегледа беше само оглед), само дето очите ми са много сухи.

После бях при гастроентеролог – светило. Викам си, като нямам ларва, да видим какво имам. Той ми каза, че органите в корема са си наши и нормално да ни болят и да ни бодат. Браво бе, как ме успокои. Да споменавам ли, че прегледат се състоеше в опипване и натискане на корема!?

И послеее, отидох в лазерен очен център. Ами, нещата хич не вървяха. Дадох бая пари и там, ама поне ехография ми направиха. Лекарката първо ме убеждаваше, че за 14 години само веднъж виждала ларва и то под клепача на неин колега. Аз й говорех за ретината... Докато чаках да ми се разширят зениците, лекарката очевидно беше направила справка, защото после започна да ми задава доста въпроси и то с уважение. Само дето не ми каза нищо ново, освен – да отида на контролен преглед след месец. Забрави.

И тъй, нещата се бяха закучили. Нямам особени спомени какво съм мислила. Но пак много си спомням, като се има предвид, че беше (и може би все още е) засегната краткотрайната ми памет. Все е било забравяне, но да си забравя мисълта след две крачки, никога не е било. И то – не само че не помнех за какво съм тръгнала, ами просто спирах и не знаех нищо – все едно някой е изтрил последния половин час от главата ми. Не е забавно, въпреки че така изглежда.

Пак влязох в интернет. Преобърнах търсачките и най-после открих, че в Медицинска академия има катедра по инфекциозни и тропически болести и паразитози. И не само това – имаше дори една доцентка и една асистентка, които са специализирали паразитози. Е, трудно беше, но се свързах с едната от тях и започнахме лечение.

След две седмици й споделих, че още не се чувствам добре – болките, макар и слаби, са още там. Тя вдигна рамене и каза, че това е стандартното лечение за Ларва мигранс. Един вид, бяхме приключили... Е, хайде, усмихнете се, де! Вече е смешно.

После направих най-големия си пробив – намерих паразитолог, който работи с истински случаи, но няма да ви го кажа, защото трябва първо да го питам. Споменах ли ви, че паразитолози няма и не преглеждат. Въпреки, че съм му крайно благодарна, не искам да казвам къде работи, за да няма неприятности.

Лечението е сериозно и бавно. Ще продължи три месеца, с периоди на почивка, а аз междувременно открих и алтернативни начини за лечение. Реших, че е по-добре да подпомогна процеса с билки и прочие. Да си призная, просто не исках да спирам лекарствата, защото знам какво се крие и под най-малката болка. За да не ми е скучно, доста от домашните ми любимци – ларви, са разположени подкожно на корема ми, така че понякога, като ме заболят (боли под тях), си ги пипам. Истината е, че ми се иска да ги стисна, да ги смачкам и унищожа!, но не мога. Налага се да чакам. Хубавото е, че вече се чувствам по-добре, дори много по-добре, а и като погледна в огледалото, вече не виждам оная страшна старица.

* * *

Исках да ви кажа какво разбрах от всичко това:

Че в България явно да се заразиш с паразити е по-срамно от това да си проститутка – сифилистичка. Доказателството – тях ги изследват безплатно, а нас – не, дори и платено. Може би проблемът е, че те са заразни, а аз не съм.


Здравната каса е разпределила всичко субективно, доколкото и тя е субект. Щом няма направления за този вид болести.


Няма специалисти – паразитолози. Тези, които открих на територията на София, са 5 - 6 човека и само част от тях могат да ви приемат за преглед. А самото им откриване е безкрайно трудно. За качеството няма какво да коментирам, вече писах по-горе – преценяват ви по облеклото и интелекта и щом не сте дрипави и глуповати, то не може да имате паразити.


Няма стратегия за бездомните кучета. Това, какво да му коментирам – то се вижда на всяка крачка. Дишаме и поглъщаме техните бактерии, бацили, яйца на паразити... Както каза един приятел, време е да се разберем кой е по-важен – хората или кучетата? И ако трябва, хората да се изнасяме, да оставим града на кучетата.


Погрешна преценка на обстановката. Първо имаме 1989 г. като отправна, когато проблемите с бездомни животни бяха решени, паразитозите сведени до минимум. Явно тогава или още доста по-рано са престанали да обучават специалисти в областта.


За 20 години кучетата и мръсотията навън се увеличават. Бедността, неудовлетвореността, ниската хигиена, злобата стигат своя апогей и ето ти завръщането на туберкулозата например. Завръщат се и паразитозите, а в много от случаите хората дори не разбират какво им е. Срещнах човек, който е обикалял цели 9 месеца по кабинети, за да диагностицират накрая ларва мигранс. На мен ми отне само 3 три месеца и над хиляда лева. Ами, ако нямах пари? Сигурно сега нямаше да пиша, а може би щях да си почивам ... вечно. Защото Ларвата мигранс може да причини инфаркт или кома, зависи откъде мине по-напред.

Не съм проучвала подробно, но имам съмнения, че има едни пари по едни програми, които едни хора взимат – уж да се обезпаразитяват животни – както за домашните животни, така и за бездомните. Да обаче ние сме в България – защо едните хора да не присвоят тези едни пари и животните така да си ходят. То, така като ги гледа човек, нищо им няма и откъде ли ще се заразят. А, доколкото знам, стопаните на домашни животни нямат кой знае колко средства, че след като купят фураж, да дадат пари и за лекарства. Като се разболее някое животно и му теглят ножа. Това е стар български обичай.


На сайта на Националния център по паразитология има десетки, може би стотици страници, изписани за това какви програми ще се вършат, и какви програми са свършени, само дето нищо не се разбира от това. Според мен, просто някой по-низш в йерархията е писал, писал, та да се отбие номера. Колко му е после да идеш на симпозиум или просто да ги пратиш до някоя Европейска комисия – така и Европа е спокойна за нас и онези с едните пари са щастливи. То и бездруго с тия малки заплати...

Извинявам се, че материалът е толкова дълъг, може би, е заради дългите ми преживявания. Дори и малко да сте прочели, ще се радвам, ако съм помогнала да бъдете нащрек!

ДОПЪЛНЕНИЕ:

За тези, които нямат време да ми пишат, ето някои препоръки за лекари:

доц. Вутова - към Медицинска академия, преглежда в Инфекциозна преди обед, като преди това трябва да платите 40 (или 45, не помня) лв. на касата на болница” Св. Ив. Рилск” (двете болници са в съседство) - БАЛ "Свети Иван Рилски"
Адрес: бул. "Иван Евстатиев Гешов" №15-17
централа: 581 121 тел: 581 26 65

Кабинет на доц. Вутова 02/9523780
0888381600
НОВА ИНФОРМАЦИЯ: доц. Вутова приема в Инфекциозна болница, в понеделник и сряда до 15 ч., в кабинет 204. Работи със Здравна каса - направление за паразитолог.

д-р Янчева - работи в Инфекциозна, в „Св Ив. Рилски” и в Медицинска академия. Преглежда, когато е дежурна в Инфекциозна, цената е 30 лв.
Контакт: База – СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров” ЕАД, гр. София 1606, бул. „Акад. Иван Гешов” № 17, тел. за контакти – 02/ ц. 952 37 80/ вътр. 223 и дир. 02/ 952 26 97
0878 750904

Доц. Курдова – национален център по паразитология, национален консултант по паразитни болести – 02/9446 999311
9446 999316, 9446 999329

д-р Димова - работи във ВМА и в Цибалаб, може да се свържете чрез централата на лабораторията: Телефони : (02) 920-00-11, 0889-43-74-03 0889-43-74-03
Във ВМА до 13 ч. на 02/922 5672


P.S. В Цибалаб цените на изследванията са най-ниски, работи се най-бързо. Трикратна проба за чревни паразити е 28 лв. Серологичните по ELIZA - по 17.90 лв. за всяко изследване - примерно Ехинококоза, Ларва мигранс и т. н. Последните се работят в сряда и събота (ако се даде кръв в друг ден, ще бъде съхранявана до някой от тези дни, в които се работи и чак тогава ще излязат резултатите).
Доц. Росица Курдова: На първо място сме в Eвропа по кучешка тения!
Леле майко, бях на доктор!...
Коментари
1. анонимен - GM
04.08.2010 19:38
С риск да си навлека гнева Ви, ще си позволя да Ви препоръчам да прегледате написаното за уреда Zapper в сайта на Green Master - ако проявите желание, ще го откриете посредством Google. След толкова ходене по мъките и изучаване на вътрешните паразити вероятно сте срещали името на едно от светилата в паразитологията Хулда Кларк. Наскоро и в БГ излезе нейна книга. Гореспоменатия уред е направен по нейни разработки.

P.S. Имам куче. Регистрирано. И не му позволявам да ака къде да е.
... и съгласна съм - тук всичко е потънало в лайна. Кучешките такива обаче са най-малкия ни проблем.
цитирай
2. gerdan - Да, запознах се с труда на Хулда Кларк
04.08.2010 23:01
Нямаше как да не срещна името на д-р Хулда Кларк. И напълно приемам доказаното от нея. Съгласна съм както с действието на билките- карамфил, пелин, орехова тинктура, така и с действието на Запер-а. Използвам го вече две седмици. Изпих около 200 мл тинктура, а сама си приготвих още около литър, сега отлежава и втората доза. :)
Ами, те хората навремето са се лекували с природни продукти, просто сега сме ги захвърлили. А относно запера не съм имала съмнения, защото имам познания по физика, знам също, че с подобни уреди се убиват плъхове.
От личен опит мога да кажа,че помага.

Що се касае до кучешките акита - да, те са част от голямата купчина. Само дето аз пострадах от тях. То винаги е така, докато не ни се случи нещо, не обръщаме внимание на проблема.
цитирай
3. анонимен - Токсокароза
02.09.2010 22:51
Здравейте, аз съм паразитолог, д-р Бучкова се казвам.Работя в частния си кабинет, имам и паразитологична лаборатория, където изследвам и за Ларва пигранс.В момента съм по майчинство, на по принцип работя със Здравната каса. Проблемът Ви можеше да бъде решен за по-малко от месец, ако бяхте потърсили в catalog bg.
GSM: 0888 419 330
цитирай
4. gerdan - д-р Бучкова,
03.09.2010 11:30
благодаря, че сте писали!
Вероятно сте права, но аз няма как да знам къде да търся паразитолог. Затова имам личен лекар - да ме съветва. Моята лична лекарка не можа да ме насочи, каза ми само, че можело във всяка лаборатория да си пусна изследване за чревни паразити. След като повече от два месеца се скитах в опит да намеря отговора на проблема си, и когато вече имах положително серологично изследване за Ларва мигранс, същата лична лекарка ми каза, че здравната каса не поема нищо по паразитози. Смених личната си лекарка, странно и новата каза същото. Очевидно някъде има разминаване.
Разбира се, чудесно е, че Вие работите и със здравна каса. Защото има много хора, които не могат да си позволят да обикалят частни кабинети. Не знам само как могат да разберат за тази възможност. Защото много малка част ще влязат да търсят в интернет. А личните ни лекари ... мълчат.
Благодаря още веднъж! Сигурно ще се свържа с Вас!
цитирай
5. анонимен - В ПОМОЩ АКО ТЪРСИТЕ ПАРАЗИТОЛОГ
03.09.2010 19:07
за София:

1.Кабинет към Националния център по паразитология. Кабинетът е на ул. Кракра. не ви съветвам да ходите там, (макар че прегледът е безплатен. Изследванията ще си платите сами - за чревни паразити около 12 лв, кръвни тестове от 20 до 40 лв - зависи от теста.)

2. д-р Бадаланов от Инфекциозна болница - също не много добър избор - несериозно отношение, преценка по външен вид. В лабораторията, към която работи, изследванията са много скъпи..

3. д-р Янчева - работи в Инфекциозна, в Св Ив. Рилски и в Медицинска академия. Преглежда когато е дежурна в Инфекциозна, цената е 30 лв.
Контакт: База – СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров” ЕАД, гр. София 1606, бул. „Акад. Иван Гешов” № 17, тел. за контакти – 02/ ц. 952 37 80/ вътр. 223 и дир. 02/ 952 26 97

4. доц. Вутова - към Медицинска академия, прегледжда в Инфекциозна преди обед, като преди това трябва да платите 40 (или 45, не помня) лв. на касата на болница Св. Ив. Рилски (двете болници са в съседство) - БАЛ "Свети Иван Рилски"
Адрес: бул. "Иван Евстатиев Гешов" №15-17
централа: 581 121 тел: 581 26 65

5. д-р Димова - работи във ВМА и в Цибалаб, може да се свържете чрез централата на лабораторията: Телефони : (02) 920-00-11, 0889-43-74-03 e-mail: office@cibalab.com

6. д-р Желева - работи в Цибалаб. Може да питате в лабораторията. През 1975 защитила дисертация на тема Ларва Мигранс.

P.S. В Цибалаб цените на изследванията са най-ниски, работи се най-бързо. Трикратна проба за чревни паразити е 28 лв. ELIZA e по 17.90 за всяко изследване - примерно Кучешка тения, Ларва мигранс и т. н.

Във ВМА не приемат пациенти, но все пак ето телефона на Паразитологията: 02/922 5672
цитирай
6. анонимен - !
30.09.2010 12:44
А тази Ларва Мигранс от кучетата ли идва, че така са набедени в статията?
цитирай
7. gerdan - Набедено е бездействието на властимащите
01.10.2010 13:06
На първия въпрос - Ларва мигранс са ларвите на кучешките глисти.
Относно набеждаването - аз не обвинявам кучетата, посочвам, че никого не го е грижа дали кучатата са обезпаразитени, не го е грижа, че има бездомни кучета по улиците и между блоковете (добре е те да са в приюти), и пак никого не го е грижа дали стопаните обезпаразитяват своите любимци.
А кучешки акита има навсякъде - това е безспорно. Просто тук е България.
цитирай
8. rdabova - Имам нужда от информация ...
12.11.2010 09:56
"Ако някой има подобни проблеми и има нужда от информация, моля, пишете ми лично съобщение". Моля автора за еmail адреса, на който да изпратя съобщение. Моят е rdabova@yahoo.com.
Предварително благодаря.
цитирай
9. анонимен - Успяхте ли да се излекувате напълно ...
22.01.2011 11:08
Успяхте ли да се излекувате напълно с лекарствата? Имаше ли странични ефекти? A с билките?

Пишете за Запер устройство и имате наблюдения, че устройството действа ?

Много Ви благодаря предварително !
цитирай
10. gerdan - Ще опитам да отговоря накратко - за ...
10.02.2011 22:50
Ще опитам да отговоря накратко - за съжаление, не съм получила известие, че е имало отговори по темата, а аз напоследък, разбираемо, я избягвам.
1. Не, не се излекувах напълно с лекраства - беше ми изписан Зентел и го пих два пъти по 20 дни. При втората серия получих пристъп с повръщане. Паралелно със силната болка в дясното подребрие, предприех крути мерки - започнах да щадя черния си дроб и спрях месото ( а докторите упорито ме караха да се тъпчеа с месо и мазнини, за да съм усвоявале лекарствата и месото да ми помагало за имунитета). Освен това спрях шоколада и яйцата. И о, чудо, болките рязко намаляха. Това ме накара да започна да чета за храненето и болестите. Така се натъкнах на невероятния труд на д-р Нешев, който е направил геройства за съпругата си. Така ми стана ясно, че усвояването на месото от човека води до натрупване на пикочна киселина и повишаване на т-нар. рН в тялото,което е прекрасна среда за развитие на вируси, бактерии и паразити. Няколко месеца не ядох нищо животинско, освен меда. Отрази ми се прекрасно! Дори желязото ми се повиши двойно.
2. Страничният ефект беше този - черният дроб страда. Изписват се заедно със Зентела лекарства (при мен Карсил), които да помагат да се освобождава от отровите, но те само помагат, не го предпазват от вредното въздействие. Хубавото е , че човешкото тяло има свойството да регенерира - таза след 6 месеца може да имате чисто нов черен дроб. На мен отне повече, но не се отказах.
3. Обикновеният запер облекчава малко симптомите, но не е спасение. Впоследствие се свързах с хора, които правят синхрометър и честотен генератор. Купих си - нямах избор. А и така стана, че в семейството ми още хора се разболяха от сериозни болести. Мога да кажа, че генераторът, който се настройва на точно определена честота, действа много добре. Проблем е че преди това или трябва да имате точна диагноза, поставена от лаборатория или по друг начин, и като имате името на заболяването, да намерите точната честота, с която да третирате.
цитирай
11. gerdan - Гердан - продължение
10.02.2011 22:59
Другият начин е да си купите и синхрометър, който засича честотите на трептене на "болестите" или микробите, или паразитите във вас, тогава той ви дава диаграма с тези честоти и от вас се иска на същите честоти да настроите генератора и да ги третирате. Почувствах силно облекчение, със същия уред повлияхме значимо акне на тийнейджър, справихме се с грип.
3. Билките са хубаво нещо. Наистина, мисля че са много силен инструмент, но медицината ни много ги заобикаля, вероятно защото от тях не се печели. Споделям - още в началото започнах да се тъпча с чесън, кардамон, карамфил - имаше много голямо облекчаване на симптомите. Вярвам, че ако имах чревни паразити, щях да ги преборя. Проблемът беше, че моите бяха в тъканите. Ореховата тинктура също помага и то много. Но и с нея моят проблем не беше решен на 100%. Като че ли най-голям ефект имаше от коензим Q10 - това е по рецепта на Хулда Кларк - пет дена сутрин на гладно пиех по 10 капсули от 300 милиграма. Не се чудете - бях отчаяна и опитах - в началото изпит три капсули, като видях, че не ми става зле, изпих и останалите в рамките на час и така пет дена. След това лечение останаха слаби болки.
Ако се питате дали се изследвах - да изследвах се. Резултатите показваха антитела на границата. Все едно - може още да имам, може и да нямам. ... Питах лекарката, тя каза, че било нормално до три месеца след лечението да имам такива. После, минаха още месеци и аз пуснах пак изследвания, и пак имаше антитела на границата. Сега,... интересното е, че през лятото моята лекарка ме срещна с друга, която прави изследванията в лаборатория. Говорихме. лошото е, че в хода на разговора долових несериозно отношение - като запитах за последното ми изследване, леко си намигнаха и поискаха пак да ме изследват, да били сигурни. А изследването беше правено преди три дни. Нямаше логика да искат пак да ме проверяват. И точно 5 минути преди това обсъждаха как пробавата на едно дете била изхвърлена, без да е изследвана и как написали при резултатите..
цитирай
12. gerdan - продължение 2
10.02.2011 23:04
че имат съмнение и затова препоръчват изследването да се повтори. И аз, изпълнена с тези съмнения, започнах да си пускам изследвания с фалшиво име. Какво се случи - когато пуснех с моето име, което изследващата вече знаеше, ми пишеше, че няма антитела и съм чиста. Когато след седмица пуснех с друго име - вече имах гранични антитела. Направих този номер два пъти и двата пъти - едно и също.
Е, какво да правя в този случай?... Мога само да търся телефона на арменския поп. -----
В момента вече се храня и по малко със сирене, яйца и риба, но месо няма да хапна.
Така стана, че тази одеся ме заведе на друго място - Рейки. Не знам какво да кажа за света на енергиите, защото се отнасям с голямо почитание към тях. Но на обикновен език мога да кажа - действа.
Извинявам се на всички, които са ми писали на посочения мейл,за закъснението! Вече ще го проверявам ежедневно.
Ще отговоря на всички въпроси и ще пиша още в блога си!
цитирай
13. gerdan - относно съмненията в изследван...
10.02.2011 23:12
относно съмненията в изследванията - двете лекарки бяха решили, че съм психясала и си въобразявам симптоми изатова ме успокояваха, че нищо ми няма. Аз се притеснявах, защото от самото начало разчитах на усещанията си и те не ме подведоха. А четох в интернет, на сайта на Катедра Паразитология към ВМА че за две години от 40 случая (не помня точния брой) е имало три жени, на които лекарството Зентел не е помогнало. Точно от това се боях, но какво можех да изтъкна, след като едната лекарка идваше точно от ВМА. Същият случай като с центъра по паразитологи я- аз да им казвам какво пише в техните статистики. Е, може би ако бях здрава, щях да им кажа. Но тогава сякаш нямах силата. И да ддобавя, лекарката от лабораторията иначе искаше да ми помогне - препоръча ми да пия китайски гъби за имунитета - само дето, тя им беше дистрибутор. ДАваше ги на солена цена от 70 лв, а после намерих от друга фирма на цена 15 лева. Но пък разговора с нея ме насочи в друга посока - и така сгинах до Рейки, за което не съжалявам. В общи линии, имах си вземане - даване с неволята. Не се чувствам 100% същата като преди болестта, но се чувствам здрава.
цитирай
14. gerdan - Продължение с хубав край
11.11.2011 16:37
Здравейте, отново съм тук! Измина повече от година откак написах този пост. Минах през много неща, през много болка и съмнения. Сега съм добре! Пиша го за успокоение на всички, които четат поста, защото знам, че такъв текст се чете, само когата имаш сериозен проблем.
Е, беше много тежко, но направих всичко възможно да повиша силите на имунната си система и успях. Чувствам се добре. За тези, които са на ръба на отчаянието - знайте, че възстановяването е много мъчително и дълго. Дълги месеци имах болки, но те постепенно отшумяват. дайте си поне година.
Писах до лекари в чужбина. д-р Шварц от Чехия ми изпрати няколко статии на английски лекари, които правят изследвания в тази област. Най-важното, което научих е следното:
- с лекарства не можете да се излекувате, а само да убиете паризитите; възстановяването зависи от силите на вашия организъм
- серологичните изследвания не могат да покажат дали в момента имате ларви - те показват, че някога сте имали. Диагнозата се поставя на база на нещо като тест - освен серологията се взима под внимание цялостното ви състояние, всички симптоми - молки, сърбежи, обриви...
- ако имате очна форма на Ларва мигранс, не можете да убиете ларвите там с помощта на пиене на лекарства през устата, очната форма се лекува, чрез локално инжектиране на лекарствен препарат.
Ако някой проявява интерес, ще му изпратя материалите на пощата.
Поздрави и кураж на търсещите! Вярвайте!
цитирай
15. анонимен - za vrazka
16.05.2012 16:52
dostata4en li e testa za antitela za dokazvane na parazitozata
цитирай
16. gerdan - поставянето на диагноза
16.05.2012 18:06
Здравейте,
за съжаление тестът за антитела не е достатъчен да бъде поставена диагноза. Това е така, защото нивото на антитела остава завишено години наред. Т.е. ако сте бил заразен преди години, но по една или друга причина, това е останало незабелязано, може и сега кръвният тест да показва завишени нива на антитела.
Доколкото ми бе обяснено, диагноза се поставя по редица показатели, като се взима под внимание нивото на антитела, левкоцити, хемоглобин (евентуално и желязо), еозинофили, наличие на обриви, уртикария, сърбежи, и разговор с пациента - споделяне на своите оплаквания - евентуално болки, споделяне за кашлица, сърцебиене и други, каквито самият той има. Евентуално може да се изследва храчка, да се снима белият дроб.... такива.
цитирай
17. анонимен - Здравейте, описаната ситуация ...
15.06.2012 05:05
Здравейте,
описаната ситуация много наподобява моята. Майка ми е общопрактикуващ лекар с 35 годишен стаж, аз работя в лечебно заведение и въпреки това никой от видни "специалисти" по кожни, венерически, уши, нос, гърло и каквито се сетите болести, упорито се опитват да "лекуват" симптомите, изписват лекарства, да изследват безцелно. За съжаление, диагнозата е еднозночно със заболяване, а това, че последното е резултат от системното разтройство на фукциите една система и/или тяхната съвкупност обесмисля голямото разнообразие от лекари, лекарства, диагностични изследвани и т.н.
цитирай
18. анонимен - Имам съмнения че неврологич...
22.06.2012 00:52
Имам съмнения че неврологичните оплаквания за които ме лекуват БЕЗ-УСПЕШНО може да са от паразити които са в мускулите но нямам пари за скъпи изследвания. Направих си тинктурата и билките и имам известно подобрение
цитирай
19. анонимен - Направих си тинктурата и б...
22.06.2012 00:54
Направих си тинктурата и билките и имам известно подобрение[/quote]
цитирай
20. анонимен - и аз имам съмнение за паразити
22.08.2012 21:46
Здравей, изчетох всичко, което си написала, все едно аз съм го писала, имам обриви и пъпки по кожата, които не престават да излизат.Лекарите казаха, че имам автоимунно заболяване, но аз нещо не вярвам.Не мога да си намеря читав паразитолог.Моля те, като видиш поста ми,ми пиши - kremena_milkova26@abv.bg
и ми остави твои координати.
Ще съм ти много благодарна, ако ме насочиш към този паразитолог с който си работила.Поздрави.
цитирай
21. prekaleno - Знам че съм болна иследванията за паразити на кантар
16.10.2012 23:08
Здравейте!
Няма да разказвам в подробности сагата започна от преди 6 месеца, с уж обикновено възпаление на устата и езика с афти, всякакви специалисти,хоспитализация където се откриха множество кисти на черния дроб със неизяснен произход. Елайза положителна, паразитоложката във Варна категорично отказа да ме лекува, в момента съм в София във националният паразитология тестът е отрицателен и доц. Вутова, ме увери че това не е ехинококоза във черния дроб а поликистоза, а имам кисти и на бъбреците и на панкреаса, също и 5 Д. скенер. лекуват ме и за кандида, засега неуспешно, имам болки в дроба доста силни по някога. но не съм отслабнала. Моля за координати на наистина заинтересовани специалисти....луди пари пръснах а вече не се чувствам човек.
Ще съм ужасно благодарна?
dobi_nakova@abv.bg

radoraev
Участник
Мнения: 83
Регистриран на: 17 Дек 2012 21:32

Паразити

Мнение от radoraev »

Уау...гледахте ли тези три кратки филма за истината за паразитите?
Потресаващи са!!!

http://zepir.com/bg/video/view/id/4/Par ... ast-1.html

http://zepir.com/bg/video/view/id/5/pag ... ast-2.html

http://zepir.com/bg/video/view/id/6/pag ... ast-3.html

radoraev
Участник
Мнения: 83
Регистриран на: 17 Дек 2012 21:32

Паразити-уникални статии!!!

Мнение от radoraev »

Днес05.01.2013 ми попадна много добра статия за паразитите и здравето ни:
http://www.zdraveto.eu/catalog/folder_15/15_01.htm
БЕЗПОЩАДНИТЕ УБИЙЦИ
Автор: Йорданка Атанасова
Сигурно този материал ще шокира много от читателите. И това едва ли е най-лошото в сравнение с това, което ще изпитате при четенето. Едно е несъмнено – този материал не може да се чете по време на хранене. Но следва внимателно да се запознаете с него, защото става въпрос за неща, жизнено важни за всеки човек. Става въпрос за паразитите, живеещи в дълбините на човешкия организъм и за това, че те безпощадно убиват нашето здраве и самочувствие. Тази тема, която беше и си остава почти забранена, ще предизвика отвращение в много от вас. Но аз искрено се надявам, че написаното по-долу ще ви помогне да се освободите от тази забрана веднъж завинаги.
Вие може би ще възразите: “Да не би да живеем в някаква страна от третия свят, че да се вълнуваме от подобни проблеми?”
И тук можем да сгрешим. Съгласно статистиката вие имате шанса 8 – 9 пъти от 10 възможни да се заразите с паразити.

Какво представлява паразитът?
Паразитът е организъм, живеещ за сметка на своя стопанин. Той живее в нашия организъм своя паралелен живот, смучейки от нашата енергия, от нашите клетки или от храната, която употребяваме. Авторите на последните медицински изследвания са установили, че в тялото на 85-95% от хората живеят от един до пет вида паразити.
В човешкия организъм могат да обитават над 300 вида паразити – от микроскопични едноклетъчни до глисти с дължина до няколко метра. Въпреки широко разпространеното мнение, че паразитите живеят само в дебелото черво, те се срещат във всички части и органи на човешкото тяло: белите дробове, ставите, мускулите, черния дроб, далака, мозъка, кожата, кръвта и даже в очите!

КАК СЕ ЗАРАЗЯВАМЕ?
Заразяването с паразити става чрез употреба на замърсена вода и храна, прекалено използване на химикали и антибиотици. Висока концентрация на паразити се наблюдава в свинското месо: бекон, пушено месо, кренвирши, колбаси. Телешкото, пилешко, агнешко и даже рибата много често съдържат паразити. Естествено, тези факти са неприятни за всеки, употребяващ месо, месни и рибни продукти.
В една от най-популярните книги за паразитите – “Отгатни какво получихме за обяд” е написано “ Човек може да се зарази със свинска тения като се храни със заразено и недостатъчно термично обработено свинско месо, пушено филе или колбас… Личинките се развиват в мускулите и попадат чрез кръвоносната система в другите тъкани и органи и най-после се загнездват в най-горната част на тънкото черво. Свинската тения нанася огромна вреда на човека, когато недоразвитите личинки, носени от кръвния поток попадат в сърдечния мускул, мозъка или очите.
Ако разгледате литература за паразитите и видите различни, често невероятно дълги паразити, ще си зададете въпроса: “Как такова чудовище може да живее в нашия организъм и ние даже да не подозираме за това?” Отговорът на този въпрос е прост. Целта на паразита е да скрие своето съществуване. Ако си мислите, че паразитите са „глупави”, вие грешите. Това са много „умни” същества най-вече със своята способност за оживяване и размножаване, което всъщност е главна цел на всеки организъм.
Обикновено присъствието на паразити в организма се доказва чрез анализ на изпражненията. В действителност, обаче, този метод не е достатъчно надежден. При този анализ паразитът може да бъде открит само ако лаборантът под микроскоп намери в изпражненията неговите яйца. Но ако паразитът не е отделил яйца в периода на проверката, присъствието му в човека ще остане незабелязано. Даже ако се направят три анализа последователно, както препоръчват много лекари,то резултатът пак може да е отрицателен. В същото време, паразитите отделят невероятно голямо количество яйца. Например, аскаридата може да снесе за един път 10-25 хиляди яйца, а за едно денонощие – до 245 хиляди. Тя достига до 45 см дължина. С най-дългия паразит може да се заразим при употреба на риба. Възрастната рибна глиста достига 9 м и снася за един път до 1 милион яйца.
Признаците за наличие на паразити в нашия организъм се проявяват като симптоми на най-широко разпространените заболявания. Затова хората, страдащи от разпространените заболявания трябва обезателно да се изследват за наличие на паразити и при положителен резултат да се очистят от тях.

НАЙ-РАЗПРОСТРАНЕНИТЕ СИМПТОМИ, ПОКАЗВАЩИ НАЛИЧИЕТО НА ПАРАЗИТИ В ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ

Запек: Някои от глистите, заради своята форма и значителни размери, могат механически да блокират канали в органите, както и отвора на червата. Обилната глистова инфекция може да запуши общите жлъчни и чревни пътища, което е причината за по-рядко и затруднено изхождане.

Разстройство: Някои паразити, особено протозойните, отделят простагладин (хормоноподобни вещества, които се съдържат в различните човешки тъкани), който води до загуба на натрий и на хлориди. Това предизвиква чести и воднисти испражнения. В този случай диарията при паразитната инфекция е функция на паразита, а не опит на организма да се избави от присъстващата в него инфекция.

Газове и подуване на корема: Паразитите, намиращи се в горната част на тънките черва предизвикват възпаление, а впоследствие – подуване и газове. Проблемът може да се усложни при употреба на трудносмилаема храна като фасул, сурови плодове и зеленчуци. Постоянното подуване на коремните органи често е признак на наличие на паразити. Тези стомашно-чревни симптоми могат да възникват с променлива сила в течение на много месеци и даже години, ако не се изгонят паразитите от организма.

Синдром на “нервния” стомах: Паразитите дразнят и предизвикват възпаление на стените на червата, което води до редица стомашно-чревни проблеми и до незначително усвояване на жизнено необходимите хранителни и особено на мастните вещества. Това понижено усвояване втвърдява испражненията и повишава количеството на мазнините в тях.

Болки в ставите и мускулите: Паразитите мигрират в тялото на човека с цел инкапсулиране на най-удобното за тях място за съществуване – например в ставната течност или мускулите. Когато това се случи човек изпитва болка, която често приемат като следствие от артрит. Болките и възпалението на ставите и мускулите са също резултат от травмирането на тъканите, причинено от някои паразити, или реакция на имунната система на организма на тяхното присъствие.

Алергия: Паразитите нарушават функциите на стомашно-чревния тракт, което води до алергични реакции. Някои могат да пробият обвивката на червата, което повишава риска от проникването в тях на големи, несмлени молекули. Това може да активизира имунната реакция на организма чрез производство на повишени дози еозинофили – един от типовете защитни клетки на организма. Еозинофилите могат да способстват за възпалението на тъканите на организма, което води до алергична реакция. Така, както и алергиите, паразитите повишават произвеждания от организма имуноглобулин Е.

Проблемна кожа: Чревните паразити могат да предизвикват зачервяване, обрив, екзема и други кожни реакции от алергичен характер. Раничките по кожата, папиломите, дерматитите, пъпките и др. могат да са резултат от присъствието на обикновени микроорганизми.

Анемия: Някои видове чревни глисти се впиват в лигавицата на червата и изсмукват от там хранителните вещества. Когато са в големи количества, те могат да предизвикат загуба на кръв, което води до недостиг на желязо (анемия). Анемията се предизвиква от трихомонадата и другите микропаразити, които се хранят с клетките на кръвта. Когато трихомонадата се храни със сперматозоиди, предизвиква импотенция.

Грануломи и уплътнения: Това са туморообразни маси, обвиващи разрушените яйца на паразитите. Най-често те се образуват по стените на правото и дебело черво, но магат да се образуват и в белите дробове, черния дроб, коремната област, матката.

Нервност: Продуктите от обмяната на веществата на паразитите, както и токсичните вещества, които те отделят, могат да доведат до повишена възбудимост и да дразнят централната нервна система. Безспокойството и нервността често са резултат от системно заразяване с паразити. Много хора твърдят, че след очистване с растителни средства, техните мърморещи съпруги или роднини са станали значително по-приятни и търпими.

Нарушаване на съня: Честото събуждане, особено между 2 и 3 часа през нощта, може да е резултат от старанието на организма да се освободи от токсичните вещаства чрез черния дроб. Съгласно китайската медицина, тези часове през нощта се управляват от черния дроб. Честите събуждания могат да са провокирани и от нощното излизане на някои паразити около ануса, което предизвиква неприятно усещане и сърбеж. Една от причината за хемороидите е развитие на паразити (острици) под лигавицата на правото черво.

Скърцане със зъби: Бруксизмът – ненормалното скърцане със зъби, както стискането и търкането на зъбите, често е съпроводено с паразитни инфекции. Бруксизмът може да е отговор на нервната система на отличаващия се, чужд дразнител. Тези симптоми са особено забележими при спящите деца.

Хроническа умора: Симптомите на хроническата умора включват в себе си слабост, оплаквания от грипоподобни състояния, апатия, депресия, загуба на концентрация на вниманието и лоша памет. Тези физически, умствени и емоционални симптоми могат да бъдат предизвикани от паразити, които са причината от недостиг на хранителни вещаства в организма заради лошото всмукване на белтъчините, въглеводородите, мазнините и особено на витамините А и В12. Това води и до анемия и интоксикация, което също предизвиква хронична умора.

Имунни нарушения: Паразитите понижават отделянето на имуноглобулин А, с което отслабват имунната система. Освен това тяхното присъствие постоянно стимулира реакцията на системата и с течение на времето, този жизнено важен имунен механизъм отслабва. С това се открива пътя за проникване в организма на бактериални и вирусни инфекции.
Към числото на ярките признаци, показващи присъствието на паразити в организма влизат и следните нарушения: увеличаване на теглото, лош привкус в устата, лош дъх от устата, астма, диабет, епилепсия, неутолим глад, загуба на тегло, главоболие, световъртеж, пъпки, мигрени, понижаване на артериалното налягане и даже най-честите причини за смъртта – сърдечно-съдовите заболявания и рака.
Повечето специалисти се отнасят внимателно към тази тема и признават само косвена връзка между паразитите и гореизброените заболявания. Разбира се, това ни кара да се замислим.
Най-бързият начин за проникване на личинките на паразитите в нашия организъм са заразените хранителни продукти, лошо измитите плодове и зеленчуци, недоизпърженото или недосварено месо. Има още един начин за заразяване – от нашите домашни животни. В повечето случаи в организма на животните живеят по няколко вида паразити. Чрез изпражненията яйцата им попадат в обкръжаващата ги среда, а от там по козината на животното. Човекът се заразява когато гали или целува своя любимец или даже когато диша въздуха. Това е особено опасно за малките деца, които обичат животните много по-предано от възрастните, за бременните или болните със слаба имунна система.

Занемарено дебело черво: Повечето от паразитите се намират в дебелото черво. Около 95% от заболяванията пряко или косвено са свързани с отровните вещества, намиращи се в дебелото черво. Установени се 36 вида отрови, които се образуват в него. Тези токсини попадат в кръвния поток и действат разрушаващо на целия организъм. При хората над 40 годишна възраст в дебелото черво се наслояват значителни количества втвърдена маса. В тези остатъци обитават най-различни паразити, които бавно, но сигурно отравят целия организъм.
Освен това паразитите всмукват най-доброто от храната. Затова много хора, които практически водят здравословен начин на живот и приемат допълнително и минерали, и витамини, нямат значително подобрение на здравето си. Здравословното хранене, без предварително очистване от паразити, дава незначителен ефект.
Основната причина за наднорменото тегло са паразитите. Като лишават организма на човека от необходимите хранителни вещества паразитите му оставят само голи калории. Заедно с това недостигът на пълноценна храна, на витамини и минерали изисква все повече и повече храна, а с това количеството на калориите нараства.
Затова ние трябва да очистваме дебелото черво от наслояванията и паразитите, които живеят там. С това ще избегнем самоотравянето . В противен случай, вместо здрава, витаминизирана храна от дебелото черво се всмукват хранителни вещества, отровени от застоялата, втвърдена гниеща маса. Наличието на токсини блокира ферментите, без които нито една клетка на организма не може правилно да функционира. Затова казваме, че 90% от заболяванията започват от дебелото черво. Токсините плюс отсъствието на балансирана храна на клетъчно ниво са причините за много заболявания.

ВЪТРЕШНОТО ОЧИСТВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ЗА ВСЕКИ ЧОВЕК

Вътрешната нечистоплътност е по-страшна от външната. Външното измиване и поддържане не повишава вътрешната чистота. Хората се самозамърсяват, употребявайки неподходяща храна. Това води до натрупване на отрови, които трябва да се евакуират чрез различни традиционни и нетрадиционни методи и средства от нашия организъм.
Докато токсините са в организма, човек не можете да се чувства добре.
Древната медицина е знаела, че едно от условията за оздравяване и поддържане на добро здраве е изнасянето от организма на насъбралите се вредни продукти и паразити.

Секретът за добро здраве може да се формулира с три думи:
“Очистете вашият организъм!”
Горещо ви препоръчвам тази книга:
,,Пълно прочистване на паразитите-причинителите на болестите ни"-Генади Малахов

http://www.book.store.bg/p39769/pylno-p ... lahov.html
Тази статия също е уникална и дава много знание за паразитите(тема,която старателно се скрива от нас с години)http://www.zdraveto.eu/catalog/folder_02/2_01.htm

ТИХАТА ЕПИДЕМИЯ

Въведение

Ще лекува ли някой рана, ако в нея има трън? Има ли смисъл да се опитваш да отстраниш следствието без да отстраниш причината? Някои могат да кажат, че това са глупави въпроси, но наистина ли е така?
Повечето от нас се опитват да подобрят здравето си без дори да се опитат да разберат каква е причината за неговите промени. В същото време зад почти всяко отклонение в здравето стои конкретна причина във вид на определена група паразити. Тези паразити се хранят с микроелементите, витамините и хранителните вещества в тялото ни.
Основните сведения за паразитите, взети от медицинската литература, ще ви помогнат да разберете това.

Медицината е безсилна в борбата с бавните инфекции

Множествената склероза, артритът, псориазисът, хипертонията, язвената болест, ракът, инфарктът, диабетът, инсултът, импотентността, миомата, ерозията, безплодието, хроничният простатит, васкулитът и епидидемитът се причиняват от хламидии, микоплазми, уреаплазми, гарднерели и генитален херпес. В днешно време тези болести се срещат много често сред хората.
Медицината успява да се пребори с бързите инфекции, болестите, които възникват скоро след заразяването и на които организмът на болния активно реагира с висока температура, болки, повръщане, кихане и т. н. В тези случаи болният взема лекарствени препарати, които стимулират защитните сили на организма, и той оздравява. Медицината обаче е безсилна в борбата с бавните инфекции, защото както тя, така и самият болен, изпускат момента на заразяването с носителите на инфекцията и не забелязват началните етапи на болестта, а когато болестта заявява за себе си чрез многобройни симптоми, тя става практически неизлечима.
Медицината почти не се интересува от вирусите, които постоянно търсят убежище в клетките, в това число и в едноклетъчните паразити, но именно тези прости организми (трихомонадите, хламидиите, ламблиите, гъбичките, аскаридите, глистите на главния мозък, половата система, остриците, глистите на стомашно-чревния тракт, мускулните трихини) причиняват бавни инфекции.
Родоначалникът на паразитологията в Русия, академик К. И. Скрябин, е предвидил страшните перспективи на заразяването с глисти. Той е отбелязал следното: "Нито икономическото процъфтяване, нито благополучието, нито провеждането на масови оздравителни мероприятия няма да доведат до ефективни резултати, ако хората в страната продължават да бъдат неосведомени". Нека тогава да се запознаем по-отблизо с паразитологията, защото по този начин може би ще успеем да помогнем на близките си в лечението на така наречените "неизлечими" болести.

Паразитите причиняват много болести

По данни на Световната зравна организация, до 1998 година над 2 млрд. души са били застрашени от заразяване с паразити. Науката смята, че 90% от децата, които умират до 5-годишна възраст, всъщност умират от паразити.
По данни на Министерството на здравеопазването на Русия от септември 2005 година, за последните 10 години броят на децата в Русия е намалял със 7 млн. (по 700 000 годишно).
Медицината твърди, че с възрастта здравето се влошава. На фона на това влошаване ние не забелязваме бавното развитие на паразитите в организма и свикваме с него. В днешно време ние се намираме в обстановка на пълна неосведоменост по въпросите за опасността от хелминтози, като в същото време паразитните болести се намират на четвърто място по броя на болните. На първо място са сърдечно-съдовите заболявания, на второ място е ракът, а на трето място е инсултът. Ако се разгледа причинно-следствената връзка на възникването на болестите от първото, второто и третото място, то почти всички те се развиват вследствие на обитаването на паразити в човешкото тяло.
Червеите-паразити и ларвите им през различните етапи от миграцията си се заселват в органите, "продупчват" съдовете, нарушават противораковата защита и по този начин възникват болестите. Специалистите описват и лекуват последствията без да се замислят за причините на тези заболявания.
Паразитите се хранят с хранителните ресурси на човека, като ги набавят от кръвта на гостоприемника си. Глистите се хранят със силициев двуокис, който е жизненоважен елемент за организма на човека. Глистите също така се хранят с витамин В12 от червата на човека, което води до нарушения в хематозата, с хормони, необходими за осигуряване на здравословното състояние на човека, както и с калий, мед, манган, селен, цинк, магний...
Това е доказано по експериментален път. Основното свойство на всеки паразит е да живее незабелязано в човешкия организъм. Паразитите са болестотворни микроби и вируси, които живеят в организма и тъканите на гостоприемника си.
Хроничните, в това число онкологичните болести, в 60% от случаите са предизвикани от въздействието на хелминтите. Освен това, по данни от световната медицинска литература, през последните 10 години хелминтите все по-често се разполагат не в стомашно-чревния тракт, а в органите, в това число в такива жизненоважни органи като мозъка, сърцето, белите дробове, черния дроб, бъбреците и т. н. (данни на СЗО, 1999 г.).
При тяхното нахлуване и продължително паразитиране в тялото на човека страдат не само органите, но и имунната система. Процесът на постоянна борба с външните антитела довежда не само до отслабване на защитните сили на организма, но и до развитие на вторичен имунодефицит. В такива случаи се развиват тежки хронични заболявания, които не се поддават на обичайните методи на лечение.
Химичните антихелминтни препарати при непродължителен прием въздействат само върху стомашно-чревните форми на хелминтите, като в същото време те продължават активната си паразитарна дейност в другите органи на човешкия организъм.

Паразитите се хранят с хранителните вещества в тялото на гостоприемника си и не му оставят почти нищо. При много хора, които водят здравословен начин на живот и се хранят правилно, не се наблюдават значителни подобрения в здравословното състояние само заради наличието на паразити в организма. Затова преди да започне такива оздравителни процедури като здравословно хранене или упражнения, човек трябва да отстрани паразитите от организма си.
Някои специалисти твърдят, че паразитите причиняват затлъстяване, защото те лишават организма от необходимите му хранителни вещества и оставят само празни калории. Организмът започва да иска все повече храна, защото не му достигат витамини и минерали.

Условията за развитие на паразитите

Паразитите проникват в организма, както вирусите, през кожата и лигавиците. Те започват да се развиват там, където има подходящи условия за това.
Наличието на слуз в хайморовите кухини на главата например способства за развитието на гноеродни бактерии. Когато киселинно-основният баланс на кожата се променя и се превръща в гнилостен процес, то това способства за появата на гъбични заболявания на кожата и проникването през кожата на паразити, чиито размери са съпоставими с размерите на порите. Потискането на нормалната микрофлора от страна на маята способства за възникването на дисбактериозите. Превръщането на киселинната среда на дебелото черво в гнилостен процес способства за възникването на патогенна микрофлора, която образува слуз, полипи и т. н.
Най-простите паразити (хламидиите) могат да проникват в стените на кръвоносните съдове и да ги разрушават. По този начин те предивикват инфаркт на миокарда и редица други сериозни заболявания (възпаление на половите органи, безплодие, възпаление на панкреаса, черния дроб и т. н.).
Погледнете езика си и вие ще видите бял налеп по него. Това са гъбичките кандиди, и щом ги има върху езика, значи ги има и по стените на хранопровода, червата и другите лигавици. Когато миете зъбите си, не се опитвайте да премахнете този бял налеп от езика си, безсмислено е. Трябва да знаете, че всеки път, когато вземате антибиотици, вие създавате благоприятни условия за развитието на тази инфекция. Токсините на тези гъбички оказват отровно въздействие върху черния дроб.
Опитът на световните паразитолози от миналото показва, че лекарите винаги са започвали да лекуват заболяванията с отстраняване на паразитите от организма.
Паразитните червеи могат да обитават която и да било част на човешкия организъм: органите (ехинококи в черния дроб), кожата (дракункулоза, демодекоза), стомашно-чревния тракт (аскариди, острици, тении и т. н.).

Начините за заразяване с паразити

Ако искаме да разберем защо днес ни се налага да подобряваме здравето си, всеки от нас би могъл да си спомни за онези моменти в живота си, когато в борбата с някакъв паразит имунитетът ни е вдигал температурата на тялото и по този начин е искал от нас да вземем съзнателно участие и да го подкрепим в тази борба.
Ние обаче сме му давали антибиотик, който убива както паразита, така и живите клетки, и по този начин имунитетът ни е започвал трескаво да спасява както клетките на организма, така и нахлуващите паразити. В това време паразитът вече е ставал незабележим за имунната ни система и организмът е спирал да се бори с него.
Температурата и здравословното ни състояние се е нормализирало, но това е било само илюзия. Нормализирането на здравословното ни състояние е показало, че паразитът благополучно се е заселил в организма, след което той е попаднал под защитата на имунитета. А след 3-8 години хроничната умора и патологиите на органите и системите на организма ни карат да се замислим какво не е наред със здравето ни.
Многобройните малки огнища на всевъзможните коки, вируси, бактерии и гъбички (които лекарите не се свикнали да смятат за паразити и затова дори не ги търсят) бавно, но последователно и планомерно разрушават организма. Те присъстват в кръвта и слюнката и се предават по въздушно-капков път.
Глистите, нематодите и амебите (те образуват слуз) са разпространени след населението в много по-голямо количество, отколкото твърди официалната медицина.
Висока концентрация на паразити се наблюдава в продуктите от свинско месо (бекон, шунка, кренвирши, салами, свински пържоли и т. н.). Най-бързият начин за проникване на ларвите на паразитите в организма е чрез заразени хранителни продукти: лошо измити плодове, зеленчуци, недопечено и недоварено месо, риба, яйца и хайвер. Богата на паразити е и застоялата вода във водоемите.
Човек може да се зарази с паразити и от домашните животни. В организма на повечето животни живеят няколко вида паразити, и яйцата им често попадат в околната среда чрез изпражненията на животното. От изпражненията те преминават в козината му, и човек може да се зарази, когато се радва на домашния си любимец или дори по въздушно-капков път. Това е особенно опасно за малките деца, които обичат домашните животни, както и за бременни жени или болните, които имат по-слаба имунна система.
Освен това кожата, имунитетът на която е допълнително отслабен от химичните компоненти на кремовете и шампоаните, не е в състояние да спре бактериите – паразитите, които се предават по въздушно-капков път.

Симптомите на наличието на паразити в организма

Присъствието на паразити в организма се определя чрез анализ на изпражненията. Този метод обаче е ненадежден, ако паразитът, който живее в организма ви, не е снесъл яйца през периода, когато се вземат проби от изпражненията, защото тогава присъствието му остава незабелязано.
Заразяването с паразити може да се определи и по външния вид на човека, както и по онези признаци, които свидетелстват за това, че в работата на организма има някакви нарушения: пъпки, себорея, груба кожа, лунички, петна, ранни бръчки върху лицето, ранно оплешивяване, папиломи, напукани пети, чупливи нокти, чести остри респираторни заболявания, ангина, хроничен тонзилит, синузит, полипи, хъркане.

При жените признаците за заразяване с паразити са следните:
Болки, възпаление на яйчниците, болезнена менструация с кръвотечение, отпадналост, нарушение на менструалния цикъл. След това последователно се развива фиброма, миома, фиброзно-кистозна мастопатия, възпаление на надбъбречните жлези, пикочния мехур и бъбреците.

При мъжете признаците за наличие на паразити са следните:
Простатит, импотентност, аденома, цистит, пясък и камъни в бъбреците и пикочния мехур. Заразяването с паразити може да доведе и до нарушения в психиката. Децата на инфектирани родители умират с 10-15 години по-рано.

Запек

Заради формата си и големите си размери глистите могат да запушват някои пътища в червата. Обилната глистна инвазия може да запуши основните пътища в жлъчката и червата, което води до запек.

Диария
Някои паразити, особено протозойните, произвеждат хормоноподобни вещества, водещи до загубата на натрий и хлориди, което, от своя страна, може да причини диария. По този начин диарията при паразитна инфекция се предизвиква от паразита, а не от организма, който се опитва да се избави от присъстващата в него инфекция, или от неправилното хранене.

Апендицит
При хистологично изследване на болните, прекарали остър апендицит, в 27% от случаите се откриват глисти. Децата се оперират с 25% по-често от възрастните, и степента на заразяване с хелминти при децата е по-висока, отколкото при възрастните.
Още по-голям процент на откриване на хелминти в апендиксите - 85% е бил регистриран от професор Москвин чрез метода на измиване на съдържанието на апендиксите при деца, оперирани от хроничен апендицит. В тези случаи анализът на изпражненията за яйца на глисти е бил отрицателен.

Газове и подуване
Някои паразити живеят в горното тънко черво, където предизвиканото от тях възпаление води до подуване и газове. Този проблем може да се влошава при употреба на трудносмилаеми продукти. Постоянното подуване на стомашните органи често е признак за наличие на паразити. Тези гастро-чревни симптоми могат да се проявяват с променлива сила в продължение на месеци и дори години, ако паразитите не бъдат изгонени от организма.

Гастро-чревен синдром
Паразитите могат да дразнят и да предизвикват възпаление на стените на червата, което води до редица гастро-чревни симптоми и незначително усвояване на необходимите за организма хранителни и особенно мазни вещества. Пониженото усвояване на хранителните вещества в организма води до твърди изпражнения и излишък на мазнини в изпражненията.

Болки в ставите и мускулите
Известно е, че паразитите могат да се преместват по организма на човека с цел заселване в най-подходящите за живота им места, например, в ставната течност и мускулите. Когато това се случва, човек изпитва болки, които често се смятат за следствие на артрит. Болките и възпаленията на ставите и мускулите също са в резултат на травмиране на тъканите, причинено от някои паразити или от имунната реакция на организма към присъствието им.

Алергия
Паразитите могат да дразнят, а понякога дори да пробиват обвивката на червата, което повишава риска от проникване на големи несмляни молекули в тях. Това може да активира имунната реакция на организма във вид на производство на повишени дози на еозинофили - един от видовете защитни клетки на организма. Еозинофилите могат да предизвикат възпаление на тъканите на организма, което води до алергична реакция. Паразитите предизвикват и повишено производство на имуноглобулин Е в организма.

Проблемна кожа
Чревните паразити могат да предизвикват копривна треска, обриви, екзема и други кожни реакции от алергичен характер. Язвите по кожата, подутините и възпаленията, папиломите и дерматитите могат да бъдат в резултат на присъствието на микроорганизми в човешкото тяло.

Анемия
Някои видове чревни глисти се залепват за лигавицата на червата и изсмукват хранителните вещества на гостоприемника си. Ако в човешкия организъм има голямо количество от тези паразити, те могат да предизвикат дори недостиг на желязото в организма (анемия). Анемията се предизвиква от трихомонадите и други микропаразити, които се хранят с кръвни клетки. Трихомонадите могат да се хранят и със сперматозоиди, което води до импотентност.

Грануломи
Грануломите представляват подутини, които покриват разрушените яйца на паразитите. Най-често те се образуват върху стените на дебелото и правото черво, но могат да се образуват също така в белите дробове, черния дроб, стомашната кухина и матката.

Нервозност
Отпадъците от обмяната на веществата и токсичните вещества на паразитите могат да окажат негативно влияние върху централната нервна система. Безпокойството и нервозността често се появяват в резултат на заразяване с паразити. Много хора твърдят, че след края на програмите за пречистване от паразити те са станали много по-уравновесени и спокойни.

Нарушение на съня
Честото събуждане през нощта, особенно между 1 и 5 часа, също може да е в резултат на опитите на организма да се избави от токсичните вещества, отделяните от паразитите в черния дроб. От биоритмична гледна точка тези часове на нощта се управляват от черния дроб. Нарушенията на съня могат да бъдат провокирани и от излизането на някои паразити през задния проход през нощта, което води до неприятни усещания и сърбеж в областта на ануса. Една от основните причини за появата на хемороиди е развитието на нематоди под лигавицата на правото черво.

Скърцане със зъби
Бруксизмът, ненормалното скърцане, стискане и търкане на зъби, често е в резултат на паразитни инфекции. Тези симптоми особенно добре се проявяват при спящи деца. Бруксизмът може да се появи в резултат на реакцията на нервната система на чужд дразнител.

Хронична отпадналост
Симптомите на хроничната отпадналост включват слабост и оплаквания от грипоподобни състояния. Те могат да бъдат предизвикани от паразити, които причиняват анемия, интоксикация, недостиг на хранителни вещества в организма заради лошото усвояване на белтъчини, въглеводороди, мазнини и особенно витамините А и В12.
Сред признаците за наличието на паразити в организма също се открояват следните нарушения:
Увеличение на теглото, прекомерен глад, загуба на тегло, лош дъх, пъпки, мигрена.
ТИХАТА ЕПИДЕМИЯ

ЗАБОЛЯВАНИЯ, ПРИЧИНЕНИ ОТ ПАРАЗИТИ

Имунни нарушения
Паразитите отслабват имунната система като намаляват отделянето на имуноглобулин в организма, а присъствието им постоянно стимулира реакцията на имунната система. След време отслабването на защитните сили на организма може да доведе до проникване на бактериални и вирусни инфекции в човешкото тяло.

Рак и СПИН
През 1990-1995 година в Русия са били проведени научни експерименти на клетъчно, молекулярно и генетично ниво за откриване същността на раковите клетки в човешкия организъм. Тези изследвания са били извършени в Ленинградския научноизследователски институт по акушерство и гинекология "Д. От", Научноизследователския онкологичен институт "Н. Петров", Научноизследователския институт по епидемиология и микробиология "Пастер", Централния научноизследователски рентгенорадиологичен институт и в Московския научноизследователски институт по вирусология "Д. Иваневски".
Резултатите от експериментите показали, че раковата клетка представлява трихомонада, която се намира в онзи етап от съществуването си, в който е вече изгубила камшичето си (флагелум). Ракът представлява трихомоноза или по-точно, крайната му фаза, при която човек буквално се оказва между живота и смъртта.
Американските учени са открили, че при развитието си в човешкия организъм трематодите от вида Fascio-lopsis busri отделят естествени отпадъци от своята дейност. Един от тези отпадъци предизвиква стремително делене на раковите клетки. Изследванията на учените са показали, че в организма на повечето болни от рак има тези трематоди. След унищожаването на паразита и отстраняването на токсините от организма на болните "неизлечимите" болести също изчезнали.
С разпространението на промишлената обработка на продуктите, напитките, козметиката и лекарствата хората са нанесли значителна вреда на имунната си система, което, от своя страна, улеснява проникването на паразити.
Когато в тялото на човека се появят много паразити, те започват борба за оцеляване, агресивността им се повишава. В клетките на трематодите се произвежда вещество, което стимулира тяхната шизогония, ортофосфотирозин, и по този начин червеите започват бързо да растат. Ортофосфотирозинът, отделян от паразита, предизвиква безконтролен ръст и на клетките на организма, в които са се заселили паразитите. Точно това представлява ракът.
Трихомонадите играят главна роля и в развитието на СПИНа, като именно те, а не лимфоидните клетки на човека, както твърди официалната медицина, представляват основна причина за появата на вируса на имунодефицита при човека (ВИЧ).
Ракът е паразитно заболяване, а СПИНът е свръхпаразитна болест, тъй като той се причинява от два паразита: трихомонада – човешкия паразит и ВИЧ - паразита на трихомонадата.
Съществена роля за повишаването на злокачествеността на рака и СПИНа играе и многобройната и разнообразна съпътстваща микрофлора. Съществена, но нe първична роля, играят такива фактори като лошата екология, вредните навици, повишената радиация, злоупотребата с антибиотици, хормоналните препарати, безразборният секс.
Като цяло важно е да се разбере следното: ако сте се разболели, търсете паразитите и ги отстранете. За тази цел има резонансна диагностика с помощта на апарата "Оберон", която определя наличието на паразити във вашия организъм.

Множествена склероза
Множествената склероза е заболяване на гръбначния и главния мозък. Американските учени са установили, че тази болест се причинява от трематоди, които попадат в организма от млечните продукти.
Шигелата предизвиква раздразнителност и депресия, които са чести симптоми при множествената склероза. Шигелите отделят вещества, които са токсични за главния и гръбначния мозък. Отстраняването на шигелите води до бързо подобряване на здравословното състояние.
Защо паразитите проникват в гръбначния и главния мозък? Причината се крие в това, че такива разтворители като ксилен и толуол се натрупват в главния мозък и привличат към себе си паразитите. Ксиленът и толуолът са промишлени разтворители, токсини, които се добавят в газираните напитки, кока-колата, битата сметана и други хранителни продукти.

Токсоплазмоза
Токсоплазмозата представлява болест, които се предизвиква от прости едноклетъчни организми, които живеят и се размножават на най-различни места на човешкия организъм.
Причинителят на токсоплазмозата, токсоплазмата, се отнася към едноклетъчните камшични паразити. Когато инфекцията стане хронична, токсоплазмите продължават да живеят в организма във вид на цисти (покриват се със специална обвивка). Такива цисти могат дълго време да се съхраняват в организма на животните и хората (до 5 години). Цистите се срещат в тъканите на очите, сърцето, белите дробове и други органи.
Броят на токсоплазмите в една циста варира от няколко екземпляра до няколко хиляди. В този вид токсоплазмите съществуват в организма като "спяща инфекция". В зависимост от начина на заразяване, токсоплазмозата се разделя на две категории: вродена и придобита.

Ламблиоза
Ламблиозата е болест, която възниква тогава, когато ламблиите увреждат тънките черва и черния дроб. Заразяването на човека с ламблии невинаги се съпровожда с клинично изразено заболяване. В повечето случаи тези хора са носители на заразата. При човека паразитира един вид ламблии, наречен Lamblia intestinalis.
При ламблиозата източникът на инфекцията е човекът. Цистите на ламблиите се изхвърлят от човешкия организъм заедно с изпражненията. Заразяването може да стане чрез мръсни ръце, различни хранителни продукти, особенно онези, които не се подлагат на термична обработка (зеленчуци, плодове и др.), вода и предмети от домашния бит.
Токсичните продукти на разпада на ламблиите могат да станат причина за влошаване на общото здравословно състояние, анемия, нервни, психични и други нарушения, разстройства на стомашната секреция.
Ламблиите предизвикват повишение чувствителността на организма към различни алергени. Тази чувствителност се изразява в копривна треска, сърбеж, болки в ставите, а понякога и треска.
В черния дроб ламблиите предизвикват възпалителен процес, хепатит и дори цироза. В жлъчния мехур те причиняват холецистит. Под мускулния слой на жлъчния мехур се появява разширяване на съдовете, разрастване на съединителната тъкан, оток на лигавицата. Ламблиозният холецистит без вторична инфекция, който имитира симптомите на камъни в жлъчката, често води до оперативна намеса.
Под въздействие на ламблиозата в червата могат да се появят огнища на хеморагично възпаление, както и язви в долните части на дебелите черва. Ламблиозата често се проявява чрез поражение на червата, черния дроб, панкреаса или на всички тези органи едновременно. Поражението на червата протича във вид на дуоденит или хроничен ентероколит. Особенно при децата периодично се наблюдава краткотрайно повишаване на температурата. Също са характерни къркорене и болки в стомаха.

Аскаридоза
Основното място на обитаване на аскаридите са тънките черва. Продължителността на живота им е около година.
Болестта, която се предизвиква от аскаридите, се нарича аскаридоза. Тя се проявява най-често чрез редица стомашно-чревни разстройства (липса на апетит, прилошаване, повръщане, болки в стомаха, повишено слюнкоотделяне), множество болести на дихателните органи (от обикновена настинка до бронхопневмония), психични нарушения (от "безпричинна" раздразнителност, световъртеж и главоболие до нервни тикове и дори епилептични припадъци).
Заразяването с яйцата на аскаридите става през устата. В стомашно-чревния тракт на човека от яйцето се образува ларва. Ларвата пробива лигавицата на червата и прониква в кръвта. По този начин тя преминава през сърцето и попада в белите дробове, където пробива кръвоносните съдове, излиза на повърхността на белодробната тъкан и започва да се развива.
Когато ларвите на аскаридите "пътуват" от белите дробове към носоглътката, те увреждат белодробната тъкан, като по този начин стават причина за продължителните хронични заболявания на белите дробове, остри респираторни заболявания и бронхити. Аскаридите проникват в жлъчния мехур и черния дроб, където предизвикват тежки усложнения. Ако са проникнали в жлъчния мехур или жлъчните пътища, те могат да предизвикат гноен холецистит, увеличение на черния дроб, перитонит и сепсис, а ако са проникнали в панкреасните пътища, те могат да предизвикат остър панкреатит.

Ентеробиоза
Ентеробиозата е хелминтоза, която се предизвиква от острици. Остриците представляват тънки сиво-бели червеи.
Остриците паразитират в долните части на тънките черва, сляпото черво и предната част на възходящия колон. Женските хелминти, в матката на които се натрупва голямо количество (около 12 000) яйца, слизат в правото черво, активно излизат през задния проход, снасят в яйцата си в ануса и умират. Общата продължителност на живота на остриците е 3-4 седмици.
Отравянето на организма на болния с отделяните от остриците вещества води до алергия и дерматоза. Паразитирането на хелминтите понякога може да създава благоприятни условия за вторична бактериална инфекция; женските острици проникват в женските полови органи и ги инфектират с чревни бактерии.
При лека форма на ентеробиоза през нощта, когато болните заспиват, те усещат лек сърбеж в областта на ануса. Сърбежът продължава 1-3 дни и след това изчезва. След 2-3 седмици обаче той се появява отново. Тази периодичност в появата на сърбежа се обуславя от смяната на поколенията на остриците.
При наличие в червата на болния на голямо количество острици сърбежът става постоянен и много мъчителен. Чесането на задния проход често води до ожулвания, вторична бактериална инфекция на кожата, дерматит и пиодермия, което още повече влошава здравословното състояние на болния.
При някои болни се появяват чревни разстройства, диария, като в изпражненията често има слуз. Описани са ентеробиозни апендицити, обусловени от заразяване с острици и вторична бактериална инфекция.
При жените се забелязват симптоми на тазов перитонит, предизвикан от хелминти, проникнали в тазовата област.
При тежка ентеробиоза често се появява главоболие, световъртеж, безсъние, повишена умствена и физическа умора, симптоми на психастения и неврастения.
При жените проникването на остриците в половите органи често води до тежки вулвовагинити (заболявания на влагалището), които симулират симптоми на гонорея. В същото време, при наличието на ентеробиоза гонорейната инфекция преминава в по-тежка фаза. Описани са ентеробиозни ендометрити. Най-характерният симптом на ентеробиозата е аналният сърбеж.

Фасциолоза
Фасциолозата е хелминтоза на черния дроб и жлъчния мехур, предизвиквана от фасциолите. Това са трематоди от класа на паразитите-смукалници и от семейството на чернодробния метил. Заразяването на човека става при пиене на вода. Тези паразити не умират при преваряване на водата.
Когато ларвите на фасциолата попаднат в стомашно-чревния тракт, те се излюпват от капсулите си и проникват в жлъчните пътища и жлъчния мехур, а понякога и в други органи и тъкани, където след 3-4 месеца достигат полова зрелост и започват да снасят яйца.
По време на миграцията си младите фасциоли увреждат тъканите на човека. Възрастните паразити също увреждат жлъчните пътища и жлъчния мехур. Понякога хелминтите напълно или частично запушват тези пътища и спират или забавят потока на жлъчката, като по този начин се създават условия за развитието на вторична инфекция.
Отпадъците от обмяната на веществата на фасциолите предизвикват повишена чувствителност на човешкия организъм с последващо развитие на алергии. При биопсия на черния дроб в ранна фаза на фасциолозата могат да се открият микронекрози и микроабсцеси. В по-късна фаза на болестта настъпва разширение на жлъчните пътища, удебеляване на стените им, както и аденоматозни разраствания на епителия на жлъчните пътища. Понякога възниква гноен ангиохолит и холецистит.
След инкубационния период на болестта, който продължава от 1 до 8 седмици, се появява отпадналост, слабост, главоболие, липса на апетит, понякога и копривна треска и промяна в цвета на очните склери. Често температурата на тялото се повишава и може да достигне 39-40 градуса. Появяват се болки в епигастриума и десния хипохондриум. Черният дроб се увеличава, става твърд, болезнен. Понякога увеличението на черния дроб става бързо и се съпровожда със силни болки. След края на пристъпа органът бързо се смалява. Възможно е и увеличение на далака.
За ранната фаза на болестта най-характерни са алергични явления, а за късната фаза - ангиохолит, дискинезия на жлъчните пътища, хроничен хепатит. Разпознаването на болестта в ранна фаза е много трудно, тъй като паразитите започват да снасят яйца само след 3-4 месеца след нахлуването си в организма.

Фасциолопсидоза
Фасциолопсидозата е хелминтоза, при която се поразява най-вече стомашно-чревният тракт. Причинител е трематода от вида Fascio-lopsis busri. Паразитите проникват в тънките черва, стомаха, черния дроб и панкреаса.
Източникът на инфекция е заразен човек, свиня или куче. При тежки случаи на тази болест се наблюдават болки в стомаха, диария, която от време на време се сменя с нормални изпражнения или запек. След това се появява слабост, световъртеж, сънливост, отоци на краката, при мъжете се появяват отоци на скротума, дефицит на белтъчини. Болните могат да умрат от изтощение и прогресираща сърдечно-съдова недостатъчност. При лекото протичане на болестта се наблюдават само болки в стомаха, а понякога и диария.

Болести, предизвиквани от хламидиите
В последно време трихомонадите (едноклетъчни паразити на храносмилателния тракт и пикочно-половите пътища от класа на камшичните с размери 5-40 мкм) и хламидиите (бактерии - паразити) привличат все повече внимание към себе си от страна на лекарите по целия свят, тъй като тези инфекции са широко разпространени.
Повечето болести при възрастните започват още на детска възраст. За да се определи дали новородено дете е заразено с хламидии, трябва да се следят следните фактори в анамнезата:
- хронична урогенетална патология при родителите;
- патология на бременността;
- помятане, риск от прекъсване на бременността, гестоза, многоводие, преждевременно отделяне на плацентата, преждевременно раждане, плацентарна недостатъчност, закъснение на развитието и хипотрофия на плода;
- развитие на остър вулвит и колпит по време на бременността. Възбудител на хламидиозата (опасна венерична болест) е Chlamidia trahomatis.

Хламидиите предизвикват:
• възпаление на половите органи (гнойни отделяния, разрушение структурата на тъканите, загуба на функциите на органите),
• безплодие, нарушение на зрението (гуреливите очи сутрин също са симптом от заразяване с хламидии),
• нарушения на храносмилателната система (възпаление на панкреаса, диабет, чернодробни разстройства).
Безплодието, обусловено както от запушването на маточнте тръби при жените, така и от нарушения на спермато- и овогенезата, е най-страшното усложнение на урогениталната хламидиоза.
Последствията от хламидиозата са извънматочна бременност, спонтанен аборт, преждевременно раждане, недоносване, риск от прекъсване на бременността.

Хламидийната инфекция е опасна с това, че тя невинаги води до ясно изразено възпаление. Дори ако човек няма тази венерическа болест, той все пак може да има много хламидии в кръвта си. Често хламидиозата протича почти без симптоми. За разлика от сифилиса или гонореята, тя може да не предизвиква болка, гнойно възпаление или видима ерозия на органите. А според изследването на учените от Йоханесбург, на 40-50-годишна възраст, тя може да доведе до инфаркт. За да се получи инфаркт, освен заразяване с хламидии, в човешкия организъм трябва да има и други неблагоприятни условия, като например: отслабване на защитните сили на организма, приемане на излишно количество храна, вредни хранителни и жизнени навици - мазна, сладка храна, алкохол, никотин и т. н.; емоционален стрес; влошено състояние на сърдечно-съдовата система.
Обикновено тези неблагоприятни условия се създават в организма на всеки човек към 40-50-годишна възраст, ако той не води здравословен начин на живот. С други думи, през това време в организма се създава благоприятна среда хламидиите и други инфекции. В днешно време към хламидиозите отнасят много различни заболявания и клинични синдроми. Chlamydia trachomatis предизвиква заболявания на очите (конюнктивит), ушите, носа и гърлото, дихателната система (фарингит, отит, бронхит, пневмония), урогениталния тракт (уретрит, цервицит, бартолинит, вулвит, вулвовагинит, цистит, салпингит и др.), перихепатит (синдромът на Фитц, Хю и Къртис), ендокардит, болестта на Райтер, еритема, реактивен артрит. Към заболяванията, предизвиквани от Chlamydia psittaci, се отнасят орнитозата (поражението на белите дробове), доброкачествената лимфоретикулоза, генерализираната хламидиоза, лимфогрануломата на половите органи.
В изследванията от последните години (1997-1998) се появиха данни за взаимовръзката на атеросклерозата и инфекцията Chlamydia pneumoniae.
Хламидиите могат "да се крият" в белите кръвни телца и именно затова имунната система почти не се бори с хламидиите, тя просто не ги забелязва.
ТИХАТА ЕПИДЕМИЯ

БОЛЕСТИТЕ, ПРЕДИЗВИКВАНИ ОТ ТРИХОМОНАДИТЕ

Трихомонадата е паразит от класа камшични (flagellat). В организма на човека обитават три вида трихомонади: устната, чревната и вагиналната.
Трихомонадите на човека не образуват цисти (плътна защитна обвивка) дори и в неблагоприятни условия. Те са много добре приспособени към съществуване в организма и след като веднъж са попаднали в него, не напускат гостоприемника си до смъртта му.

Трихомонадите и ракът

В резултат на продължителна теоретична и практическа работа на паразитолозите през 60-те години е било установено и практически доказано, че раковата клетка представлява трихомонада, която се намира в онзи етап от съществуването си, в който е вече изгубила камшичето си (флагелум). Ракът представлява колония от трихомонади, които са се заселили в организма и са изгубили флагелумите си. Ракът се образува в резултат на незавършено размножение на трихомонадите, когато дъщерните им клетки все още не са се отделили от майчините клетки, но вече дават началото на нови клетки.
След като попаднат в организма, трихомонадите навлизат в кръвта и лимфата и се разнасят из целия организъм. Те успяват да избегнат имунитета с помощта на маскировка, те преминават от един етап на съществуване в друг. При това те интензивно усвояват хранителните вещества в човешкия организъм. Трихомонадите "се хранят" с еритроцити, левкоцити, витамини и микроелементи. Освен това те отделят в организма големи количества млечна киселина, пероксиди, ферменти, холестерин и други отрови. Всичко това води до анемия, изтощение и кислороден глад. Имунитетът на организма отслабва, появяват се нарушения в нервната система, разрушават се хематогенните и лимфоидните тъкани, нормалната среда на организма се влошава.
Трихомонадите "се крият" от имунната система и лекарите. Под влияние на имунитета, промяната в храненето, химичните лекарства и други неблагоприятни за тях условия те преминават в амебовидна форма и губят камшичетата си. Когато това стане, те почти не могат да се отличат от лимфоцитите и клетъчните елементи, и затова не се диагностицират, дори ако ги има (освен с помощта на косвените показания на телеметричната диагностика).
Интензивните изследвания на трихомонадите от страна на учените през 60-те години са били прекъснати, и затова е интересно да се разбере какво става с устните и вагиналните трихомонади в днешно време. Сътрудниците на медицинско-санитарната част N 12 в Москва са изследвали групи от хора за наличие на устни и вагинални трихомонади.
Оказало се е, че всички пациенти на възраст от 21 до 82 години с торбички във венците имали цели колонии на трихомонади. Изследванията на жени на възраст 16-58 години са показали, че всички пациетки имали вагинални трихомонади. По-често трихомонадите били в цистовидна форма, вакуолизирана и полуразрушена под влиянието на многобройните бактерии и гъбички. Атаката на съпътстващата микрофлора кара трихомонадите да се спасяват и те проникват в тъканите на организма или се изкачват към по-горните органи, в това число и към матката.
Лечението в продължение на 2-3 седмици значително облекчава състоянието на жените и те започват да се чувстват здрави. В действителност обаче това "лечение" само влошава здравословното им състояние, тъй като острото начало на болестта преминава в хронично и се премества навътре в организма. Заразяването с трихомонади става лесно и незабележимо за инфектирания. Жените понякога реагират на инфекцията с трихомонаден колпит, докато при мъжете не се наблюдават никакви симптоми.
Незабележимото заразяване се обяснява със способността на паразита "да се маскира", което намалява имунната реакция на организма. Например, с помощта на отделяното от тях лепкаво вещество фибронектин паразитът фиксира върху повърхността си съпътстващата микрофлора или се залепва за повърхността на епителиалните клетки, левкоцитите и еритроцитите. По този начин паразитът става труднооткриваем за имунната система на организма.
Мъжете не забелязват болестта си, но един ден откриват, че вече имат по-напреднали стадии на трихомонозата, например, простатит или импотентност. Тогава учудването се сменя с чувство за безизходност, защото те знаят, че медицината не може да им помогне. А виновникът за това страдание на мъжете е трихомонадата, този хитър, коварен и безпощаден паразит.
През 70-те години медицината се разделя на онкология, кардиология, пулмонология и други дисциплини, и по този начин разчленява и човека на органи, костен скелет, кръвоносна, лимфатична и нервно-мозъчна системи. За паразита обаче тялото на човека е едно цяло и те се заселват, размножават и образуват колонии там, където откриват благоприятни условия за това.

Трихомонадите са причина за погрешни диагнози

Ако колониите на трихомонадите се появяват в органите и тъканите, онколозите ги наричат новообразувания, а ако са в стените на кръвоносните съдове, кардиолозите ги наричат тромбози. В последния случай трихомонадите поглъщат клетките и ги заменят с телата си, като по този начин намаляват еластичността на стените на кръвоносните съдове. Когато трихомонадите се размножават, те запушват кръвоносните съдове, и по този начин се образуват така наречените тромби.
Затова всяко емоционално или физическо напрежение, което усилва потока на кръвта, може да доведе до скъсване на кръвоносните съдове. Ако това се случи в сърцето, ще настъпи инфаркт, а ако се случи в мозъка, ще настъпи инсулт. Образуването на колонии в кръвоносните съдове на половите органи води до тяхното запушване и в резултат на това се появява импотентност.
Трихомонадите могат да нахлуят и в матката, а оттам в очите и ушите на ембриона, което може да доведе до раждане на сляпо или глухо дете. По същата причина се раждат деца с порок на сърцето или рак. И това няма никакво отношение към нeдоказаните по експериментален път и затова неубедителни генетични мутации и клетъчни трансформации. Всичко това става вследствие на инвазията на този хитър, коварен и безпощаден биологичен противник на човека - трихомонадата, която присъства във всеки от нас.
Учудващото е, че лекарите от целия свят не могат да разпознаят трихомонадите в раковите образувания и тромбите, като в същото време тези паразити са причинители на смъртоносни заболявания. Всъщност няма защо да се учудваме, тъй като лекарите просто не ги търсят!
Ако пациентът няма някаква травма или изгаряне, то неговата болест е предизвикана от някакъв биологичен причинител: вирус, бактерия, гъбички, едноклетъчни или червеи. Именно затова същността на тези причинители трябва да се открива при всеки болен индивидуално. След откриването на причинителя болният трябва да отстрани паразитите от тялото си, като заедно с това той трябва да укрепва защитните сили на организма си. Това е единственият начин за пълно оздравяване.

Връзката между хламидиите и трихомонадите

Хламидиите са тясно свързани с трихомонадите. Съвсем наскоро учените са открили, че хламидиите прекарват периода си на размножаване в трихомонадите, където образуват микроколонии. Хламидиите използват трихомонадите не само за размножаване, но и за защита от неблагоприятни условия (например, за да избегнат химичните препарати, които ги унищожават).

Изводи за причините на непонятните болести

Организмът на човека притежава невероятната способност постоянно да се възстановява и обновява и само този факт е достатъчен за ликвидирането на всяка болест, която засегне нашия организъм. В действителност обаче, когато се появи някаква болест, нещо пречи на имунната система на организма да ликвидира болестотворното огнище и да възстанови разрушената тъкан. В повечето случаи това нещо са паразитите. От изложеното по-горе стават ясни повечето причини за "непонятните" болести.
Токсоплазмите предизвикват повечето вродени заболявания при децата, както и изоставането в умственото развитие.
Трихомонадите предизвикват заболявания на половата система, червата, устната кухина, кръвта, съдовете и рака.
Хламидиите предизвикват безплодие, разстройства на храносмилането, различни болести на панкреаса (в това число и диабет), черния дроб и водят до инфаркти.
Гъбичките причиняват най-различни заболявания, в това число и онкологични.
Ламблиите предизвикват чернодробни заболявания.
Аскаридите предизвикват белодробни, жлъчни и чревни заболявания.
Остриците предизвикват чревни заболявания.
Фасциолозата предизвиква алергия, дискинезия на жлъчните пътища, хроничен хепатит.
Фасциолопсидозата участва във формирането и развитието на онкологичните заболявания. Нещо подобно правят и останалите паразити, които обитават човешкия организъм.

Сега вече можем да видим цялата картина на повечето болести при човека и да определим етапите на развитие на болестотворния процес; а след като знаем това, ние можем активно да се намесваме в хода и развитието на заболяванията.
През целия живот на човека трябва да се провеждат регулярно профилактични мероприятия за отстраняване на паразитите от организма.
По данни на Държавния статистически комитет на Русия (данните са от 1993 - 2000 г.), само в Русия всяка година от инфаркт умират около 700 000 души, а от ракови заболявания - 250 000 души. Затова ако не искате да попаднете в тази статистика, трябва да използвате пречистващи програми заедно с близките си.

Прости правила за лична безопасност

1. Мийте ръцете си преди хранене.
2. Измивайте с вряла вода зеленчуците и плодовете, които се сервират на масата в суров вид.
3. Недейте да пиете вода от открити водоеми.
4. Рибата винаги трябва е осолена, а хайверът трябва да е произведен от лицензионно предприятие (макар че и тук никой не е застрахован).
5. Не яжте недопечено или недоварено месо (особено свински шишчета, които не са мариновани в оцет).
6. Когато сте в чужбина, не се къпете в неизвестни водоеми, защото по този начин може да се заразите с глистосомоза.
7. Използвайте съответните спрейове и препарати против комари и други насекоми, защото те пренасят някои хелминти.
8. Направете дехелминтизация на домашните си животни.

НАЙ-ВАЖНОТО! Регулярно извършвайте дехелминтизация на себе си и семейството си, в това число и на домашните животни. Човек може да се зарази навсякъде. Не трябва да се страхувате. Просто трябва да вземате адекватни и надеждни методи за дехелминтизация.

radoraev
Участник
Мнения: 83
Регистриран на: 17 Дек 2012 21:32

Противопаразитен Протокол на Андреас Калкер за възрастни

Мнение от radoraev »

Очаквам тези дни да получа превод на целия раздел в уникалния сайт на Андреас Калкер за съкратения вариант на протокола за възрастни срещу паразитите!!!
Мда,има добри хора,които се заемат да превеждат статии-факт е!!!
http://www.andreaskalcker.com/index.php ... h/parasite

radoraev
Участник
Мнения: 83
Регистриран на: 17 Дек 2012 21:32

Ценни книги за паразитите

Мнение от radoraev »

Събирам тук изключително ценна информация от хора,които си играха да сканират книги и да споделят уникални неща отсносно чистене на организма от паразити:

Radoslav Raev
И да отбележа нещо важно още:
Няколко човека вече с разни хронически болести останаха доста учудени,след като след наши продължителни разговори и недоверие9по-точно не вярване)....започнах да изкарват купища паразити от себе си и да подобряват значително здравословното си състояние.
С вени Савова сме на път да обмислим заедно със Светослав Стаматов как можем да подобрим протоколите на Джим тук в България.
давам за пример една жена,която от месец пиеше ЦДС но не получаваше огромно резултати с хроничния си гастрит.
Решихме да пробваме с нея за 4-5 дена с Вермокс,тиквени семки и рициново масло само да проверим за какво иде реч.
Започнаха да излизат червеи и доколкото разбрах се е отървала от гастрита си

Вени Савова
Аз съвсем скоро след началото на прием на ММС разбрах за противопаразитния протокол, пирилаган при децата аутисти. И си казах - Най-после някой е предприел програма издълбоко да изръчка основните причинители на болестни състояния в телата ни. Мога да споделям надълго какви са резултатите от първия ми ПП, сега тече вторият. Аз самата експериментирам с ПП, като адаптирам част от компонентите, тъй като не са ми достъпни в БГ, а и не трябва да го прилагам върху аутист, а върху себе си. Никой вече не може да ме убеди, че може да е здрав или да оздравее, без да изчисти хитрите и адаптирали се към организма ни паразити. Днес се срещнах с един ветеринар и започна такъв разговор за паразити, че всичките ми подозрения как грижата за обезпаразитяването на кучетата и котките е по-голяма от тази на хората. Ще ми се по-набързо да минем през коментарите от рода - ама не може да има такова нещо, не и на мен, ама това е гадно!!!! Да, гадно е, особено като разбереш, че живее в теб!!! Но по-добре е да го гледаш, че е навън, отколкото изобщо да не го виждаш!!! Затова да запрятаме ръкави и да се очистим. Аз последователно експериментирам и практикувам върху себе си и съм сигурна, че това е посоката.

Maria Vankalova
Да разбрам ли че ПП може да се направи и от хора, които нямат сериозни заболявания, или поне още незнаят за тях, т.е. от на пръв поглед "здрав" човек?

Radoslav Raev
Аз разбирам,че е задължително веднъж в годината от здрави хора да се прави.Просто сме забравили някои неща от пра баба на баба,та на майка,та докато стигне до нас...

Емо-Милчо Илиев
сигурно е едно,човек като се очисти от тези паразити,започва да мисли по различен начин,долавя и разбира неща ,които преди това не е....и това важи не само за аутисти,а за всички които се изчистват от гадинките...проверено лично..!

Cvety Petrova
Извинявам се за тъпия въпрос, още не съм се запознала добре с темата, но... от къде излизат тези паразити, как ги отделяме??? Чрез изпражненията ли?


Radoslav Raev
Доста са хитри за да излизат сами.....много по-хитри са, отколкото си мислим даже.Приспособили са се така,че нямат махане!!!
Не напразно протокола за паразити на пръв поглед изглежда сложен и трае от три месеца до година.
Моля те намери време да изгледаш тези уникални 4 видеа подред:
Препоръчително е всеки в групата да е изгледал следните клипове:
- записани на May 9, 2012,
http://www.youtube.com/watch?v=ejtRfoEW ... e=g-user-u,

http://www.youtube.com/watch?v=lnIfvCk4 ... e=g-user-u, представящ Андреас Калкър и Джим Хембъл.

- записани на May 9, 2012,
http://www.youtube.com/watch?v=wSAOEbH9 ... e=g-user-u,

http://www.youtube.com/watch?v=WrAdN9bM ... e=g-user-u, представящ Кери Ривера и Андреас Калкър.

Емо-Милчо Илиев
добре,а какво все пак има в суровите тиквени семки,че гони някои от тези паразити..
като знам колко са силни ,буйни и устойчиви на всичко като растения са тиквите...не знам някакъв вид яредители да има ,които да им ядат листата...явно има нещо в тях,което ги защитава...на тоя принцип може да се потърсят и други растения...за защита от паразитите...може да се помисли за семки от коноп,но трябва експерименти...

Radoslav Raev
11 ползи на тиквените семки:
http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_3275.html

Емо-Милчо Илиев
В момента чета една страхотна руска книга ,,Очистване от паразити с натурални средства" от Наталья Иванова.... да,сега...започнах да се запознавам с материала...има наистина една РЕЦЕПТА с конопени семки...а видях че в повечето рецепти има цветове от ПИЖМА...някой знае ли какво е това,преведено,има ли я билката и у нас..?

Вени Савова
Явно е вратига. Аз преди време си купих вратига от билкарите на Женския пазар в София. Трябва да се внимава при приема, защото е силно токсична. Иначе не се продава в нормален пакетаж по аптеки. Вратигата е страхотна противоглистна билка, а и явно не само, защото има едно българско мазило против гъбички по крака и нокти с вратига и карамфил, разработено от една професорка във фирмата Ауриметрия.
http://plamboy.com/Antimikoderm-protiv- ... -3309.html

Svetlana Petrova
Мисля си да ви предложа уникалната книга на Мария Требен "Здраве от аптеката на господ". Има я в нета. Може да си я изтеглите от тук :
http://www.spiralata.net/booklist.php?f ... Letter=%D2

Едуард Пюзантян
Червеи са причината за болестта Розацея!!!
Погледнете:
http://pravda.bg/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0% ... %BA%D0%B8/

Violeta Alexieva
Лечение на всички болести Хулда Кларк http://www.spiralata.net/s.php?SearchTy ... 5%F1%F2%E8

Svetlana Petrova
Сканирах книжката на Мария Требен "Кожни болести", изпращам ви линк за достъп към DOX-а, от където може да си я изтеглите:
http://dox.bg/files/dw?a=45f3a4443b
Предварително се извинявам за не дотам доброто качество.

Споделям през DOX-а още една хубава книжка: "Лечебен глад" - Пол Брек
http://dox.bg/files/dw?a=7057701dea

Violeta Alexieva
Ето и от мен книга на д-р Гайдурков последовател на Лидия Ковачева
http://www.spiralata.net/s.php?SearchTy ... D%E5%F2%EE
За тези които не могат да я отворят, току що я конвертирах във Word, малко по-грозничка стана от PDF-а, но все пак се чете, а и файла като обем е по-малък. Теглете от тук:
http://dox.bg/files/dw?a=84bd5740a7

Svetlana Petrova
Поразрових се из руските торенти и....изтеглих си страхотни книжки :)
- Ингерлейб М.Б. - Все методики очищения и избавления от паразитов (Диагностический справочник) - 2012.pdf:
http://dox.bg/files/dw?a=6a9a5c45d2 ;
Ингерлейб М. - Очищение от паразитов и глистов (Панацея) - 2011.pdf:
http://dox.bg/files/dw?a=461b930958 ;
Споделям с вас и една хубава книжка на български - Вегетарианството - начин на живот.pdf:
http://dox.bg/files/dw?a=6a01a542c9

Radoslav Raev
Възможна алтернатива на Противопаразитния Протокол?
http://www.varikoz.kiev.ua/Rm02_78.html

Frendan Breizar
"най-доброто средство срещу паразити са: зелени игли (предполагам, без значение дали от бор, ела или др. ), в коктейл с кефир, зелена ябълка и мед, по 1 чаша на ден в продължение на година " Това ми написа днес д-р Свирский в отговор на мой въпрос, свързан с боровоия катран, който се продава в бг.

повече информация за иглолистните, свойствата и употребата им (ако не ви притеснява, че статията е за животни.. :))
http://d-otshelnik.forum2x2.ru/t309-topic

Violeta Alexieva Това е книга на български за различни видове природо съобразно прочистване на различните органи.Причините за болестите,за рака замърсяването на организма,какво става при прочистването на организма,причините за лечебните кризи.Предварително се извинявам за качеството.Д-р Елисеева се занимава с природна медицина,биорезонансна терапия,китайска медицина.Наличието на патогени изследва с апарати за биорезонансна диагностика Имедис и открива наличие на паразити в организма по техните честоти по метода на Хулда Кларк.Има издадени и други книги.Някои от тях ги имам .
http://dox.bg/files/dw?a=5b335ab03f

София Данина
http://atanas.mipa-bg.com/%D0%B4%D0%B8% ... m-ursinum/

radoraev
Участник
Мнения: 83
Регистриран на: 17 Дек 2012 21:32

Мнение от radoraev »

"Уважаеми читателю, ако сте запознат с книгата ми " Моят опит с лечението на рака"вече знаете, че в нея като червена нишка се откроява мисълта за гъбично-паразитната природа на различни тежки заболявания, включително и онкологични. В правилността на такъв подход към въпроса ни убеждават многобройни случаи:

- все по-широкото разпространяване на трудноизлечими болести с неясна клинична картина;
- ненавременното, а понякога и погрешно поставяне на диагнозите, което води до хронично протичане на заболяванията и в края на краищата до преждевременно остаряване, инвалидност и ранно напускане на живота;
- неуточнените навреме диагнози на тумори от I и II степен, както и ефективността на препоръчаните от нас методи на лечение, основани на откриването и потискането на виновниците за огнищата на развитие на новообразуванията - паразитите в нашия организъм.

Общо взето, вирусите представляват пусковия елемент, а бактериите подготвят плацдарма за идването на тежката, разрушителна техника на гъбичките и големите паразити. Ако сте учудени от военния стил на последната фраза, знайте, че това не е случайно! За нашия организъм това е коварна война без правила - не на живот, а на смърт. И който победи - човекът или неговите вътрешни врагове - ПАРАЗИТИТЕ, той ще живее. Враговете са не само силни, но и коварни, и са много добре приспособени към „бойните действия". Те не обявяват открита война! Тихо и постепенно подриват имунитета и изчерпват жизнените сили на своя гостоприемник, за да могат след това (уж „неочаквано") да се нахвърлят върху него със своите мощни вездесъщи сили - ГЪБИЧКИТЕ И ДРУГИ ПАРИЗИТИ."
-д-р Олга Елисеева
http://homo-futurus.com/index.php?route ... uct_id=170

ivangp
Site Admin
Мнения: 4539
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Хм, идват ми наум поне няколко други теми, които са дълбоко скривани от нас и се борят за първенство.

А и няколко други книги и теории, които оборват тези на д-р Еллисеева и Хулда Кларк.

ГНМ например твърди, че бктериите и вирусите са ни приятели, помощници и ние контролираме появата, активирането, развитието и изчезването им в организма си.

Това, го пиша не за да се заяждам, а за да подчертая, че има и други гледни точки.

Храна за рамисъл.
Последно промяна от ivangp на 04 Апр 2013 11:41, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

pantera
Участник
Мнения: 9
Регистриран на: 09 Май 2011 15:19

Мнение от pantera »

Всеки се е "абонирал" за определена гледна точка, и от тази камбанария дава оценка, сервира истини, прави "правилните" предложения за справяне...но не го правят като споделяне на една от многото гледни точки-ей така , отгоре отгоре, а заливат форумите с тонове материал за доказателство на правотата си!!! ???някои се лекуват с химия, други с бъз, трети с психотерапия, четвърти с ММС, пети с дишане, шести с ТЕС, седми с "трева", осми с религия и т.н. Когато се публикуват РЕАЛНИ ФАКТИ С ГОЛЯМА ПОВТАРЯЕМОСТ/МАСОВОСТ с да речем (поради разликите в хората) с почти стандартни протоколи на съответната терапия - тогава бъдете "КУРНАЗ" в тезите, които отстоявате и изваждате на преден план като единствено правилно и панацея...а до тогава е добре да сме умерени, да подлагаме всичко на съмнение и проба, да се споделят резултати и да се правят обосновани изводи... :wink:

ivangp
Site Admin
Мнения: 4539
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

И в тази връзка повтарям предложението си в този форум да се предлагат резултати и евентуални ЛИЧНИ уроци и осъзнавания в резултат на настъпилите в съзнанието на човека промени, а не циатати от книги, интернет и т.н.

Т.е. не теория, а практика.

Да споделя не учило, а патило.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

radoraev
Участник
Мнения: 83
Регистриран на: 17 Дек 2012 21:32

Мнение от radoraev »

Има много методи и признавам всички.
Има и отделна тема с лични споделяния.
За момента тепърва гледам да сложа и събре много информация,линкове,книги,изследвания за да се запознаят хората,а в последствие като се включят повече хора нещата ще се подредят.
За момента повечето са си свикнали във Фейсбук групата MMS Bulgaria и там се споделя страшно много всеки ден

dejavu
Участник
Мнения: 79
Регистриран на: 18 Юни 2011 12:05

Re: Коя е най-скривана тема от нас?.......ПАРАЗИТИТЕ в телат

Мнение от dejavu »

Леля ми е лаборант в РИОКОЗ в гр. Видин. Преди време е закрита паразитологията в града. Сега изследванията за паразити се правят само при тях. Те не са специалисти и разпознават само острици и дълги глисти. Единствените изследвания, които правят са проба с тиксо и после върху стъкълце (както е в детската градина). Кръвни и фекални не се правят. Когато видят ларви в пробата не могат да издадат положителен резултат, защото няма лекар паразитолог, който да се подпише, за да е валидно изследването. И така тестове за паразити се правят само за издаване на Лична здравна книжка при кандидатстване за работа в заведенията за хранене детските градини и болничните заведения. Случва се да намерят глисти в пробата на кандидатстващите, но поради голямата безработица в областта не удрят печат, а казват на хората, с идеята да се лекуват мимоходом (а вече е ясно, че еднократен прием на противопаразитно не помага). По-интелигентните хора казват, че ще се лекуват и пак ще се изследват, но е пълно с простаци, които им вдигат скандал от рода "Аз съм станала на 100 години, какви глисти, това го имат само децата".

Вермокс няма вече на бългаския пазар. Има само Зентел, не знам дали е същото, но в момента го няма в търговската мрежа и в складовете.

Публикувай отговор