Критиците на ММС и Джим Хъмбъл

Ако трябва да препоръчам на някого химическо лекарство за болести от всякакъв вид, бих избрал това.
radoraev
Участник
Мнения: 76
Регистриран на: 17 Дек 2012 21:32

Критиците на ММС и Джим Хъмбъл

Мнение от radoraev »

Критиците на MMS и Джим Хъмбъл
Основно има два вида критици.
1. Тези, които лъжат и знаят, че лъжат
2. Тези, които вярват, че техните собствени изказвания са верни и не са склонни да проверят това, което казват.
Критиците, които лъжат за MMS са по някакъв начин свързани с фармацевтичните компании и с парите им. Те са тези, които говорят чрез телевизия, радио и интернет, или те са лекари които правят пари от лекарствата. Всички критици, които са проверили данните вече не са критици!
Неверни твърдения на критиците
Невярно твърдение на критиците #1
Няма начин MMS (хлор диоксид) да може да отличава патогени от полезни бактерии.
Но:
Факт # 1
Има разлика между патогени и полезни бактерии.
• Патогените създават отпадъчни материали,които са отровени за тялото. Тези отрови докарват болестта. Много от тях в крайна сметка ще убият тялото.
• Полезните бактерии не генерират никакви отровни материали.
Трябва ли да правим разлика между двата различни видове микроорганизми? Едните генерира отрова , а другите не.
Факт # 2
Всички организми и клетките на тялото и дори течности имат ORP (Oxidation Reduction Potential) (Потенциал за намаляване на окисляването), който може да бъде положителен или отрицателен. ORP е електрическият заряд, определящ поведението на клетките в непосредственото им обкръжение. Окислителите също имат ORP, най-вече наричан Oxidation Potential (Потенциал на окисляване), Всички окислители имат положителен потенциал.
Сега един интересен момент:
• Всички патогени (произвеждащите отрова в организма) имат отрицателно ORP( Това е доказано по безспорен начин .Проф Варбург през 20 век получава Нобелова награда за това бел. на преводача)
• Всички полезни бактерии имат положително ORP.
Това са фактите, а сега нека поразсъждаваме малко.
Кислородът преминава през тялото ни и убива много от патогените, но не умъртвява никоя от полезните бактерии.
Всеки ден тялото използва кислород, за да убие много от патогените ,причинители на възпаленията. Кислородът е положително зареден. Полезните бактерии са положително заредени. В продължение на хиляди години, кислород е унищожавал патогенните микроорганизми, като е запазвал полезните бактерии незасегнати и нито един критик не е скочил и обявил, че видите ли природата просто се опитва да прави пари от невежите. Факт обаче е:
• Ако кислородът не можеше да убива патогените, без да убива полезните бактерии, животът такъв , какъвто го познаваме на Земята днес не би съществувал.
• Химическият MMS (хлор диоксида) е по-вероятно да убива патогените и да не убива полезните бактерии както кислорода.
Спомнете си от училище ,че положително заредените частици се отблъскват една от друга. Така кислородът никога не докосва полезните бактерии и по този начин полезните бактерии не са унищожени. От друга страна, патогените имат отрицателно ORP. Не забравяйте правилото, че противоположно заредените частици се привличат помежду си. Така патогените са привлечени от кислородът и биват унищожени незабавно.
Помислете : както кислорода, MMS (хлор диоксидния йон) е също окислител, имащ положителен заряд и освен това има много по-нисък потенциал на окисляване . Следователно положително зареденият хлор диоксиден йон ще отблъсква положително заредените полезни бактерии и ще привлича отрицателно заредените ( а такива са всички патогени и генерираните от тях отрови).Значи хлорния диоксиден йон в нашия организъм върши същата работа както кислорода.
Друг важен момент от химическите данни и логиката: човешките тъкани и клетки имат слаб положителен заряд. Това дава предимство на MMS пред кислорода:
• Защото е много по-слаб окислител от кислорода и е с много по-нисък потенциал на окисляване и това му позволява да може да проникне по-дълбоко в тъканите отколкото кислородът и да убие повече патогени от него.
Невярно твърдение на критиците # 2
Тъй като MMS (хлор диоксид) се счита за промишлена белина и окислител, вкаран в тялото, причинява смъртта на патогените ,но също така унищожава тъканите и нанася големи поражения. MMS е 28% MMS химикал и по този начин е по-силен от промишлената белина.
Критиците сравняват MMS с белините"Bleach"и Clorox.
Факт #А
Всяко химическо вещество на земята е отровно в големи количества. В големи количества и готварската сол ще те убие.
Факт # Б
Само 3 капки обикновено се използват в доза MMS. Тези три капки се разреждат 675 пъти и така, вместо с 28% разтвор се пие 0.00004% разтвор. В случаи на рак е около 0,00008% разтвор в половин чаша вода(120мл.). За сведение на критици тази малка доза не може да навреди на тялото.
Факт # C
Хлор диоксида в целия свят никога не е бил използван като домакинска белина за почистване на тоалетни или за друг вид битови очиствания.
Хлор диоксидът не е същия по химически състав като Clorox и до сега е намирал приложение само в индустрията.
Факт # D
Около 5 милиона души са използвали MMS. Всички претенции за увреждане на черния дроб и други органи на тялото са чиста фантазия. Не е отбелязано нито едно увреждане на черния дроб . Не забравяйте, че здравите клетки на тялото (също с положителен заряд) отблъскват MMS.
За сто години MMS (хлор диоксид) е бил използван в промишлеността. През всичките тези години критиците не могат да покажат едно единствено изследване, показващо увреждане на човешкото тяло с хлор диоксид, освен ако не е изключително концентриран хлорен диоксид хиляди пъти по- силен от MMS.
• Има по-малко от пет известени случая на вреди по тялото от изключително концентриран хлорен диоксид и няма смъртни случаи.
Навярно нито един от лекарите, които критикуват MMS не е чел за химията на хлор диоксида. Те показват невежеството си във всяка точка от официалните обвинения .
Факт # E
Стените на червата, различните органи, кръвоносни съдове, и дори кожата са с дебелина най-малко 1 / 32 от инча. Външната стената на патогена, която е неговата обхващаща мембрана е с около 1 / 10000 от инча дебелина. Тя е най-малко 1000 пъти по-тънка от стените на органите в тялото.
Виждате ли разликата? Изключително разреден разтвор от капки MMS през 1 / 10 000 инчов стена на патогенните клетки ще проникне незабавно, но очевидно не може да преодолее стената хиляди пъти по-дебела .Но да си припомним , че на молекулярно ниво еднакво заредените частици се отблъскват , а противоположните –привличат.Малко вероятно е , но дори и ако всички молекули MMS в дозата MMS се ударят по стената само на един орган ,пак не биха могли да предизвикат някакви щети.
Няколкото зрънца хлор диоксид в 0,00008% MMS разтвор са прекалено слаби, за да навредят на тялото.
Невярно твърдение на критиците # 3
Една жена в Австралия е починала от 2 капки MMS .В местен вестник се съобщава ,че случая е доста подозрителен , но критиците на ММS докладват това като факт.
Факт е обаче следното:
Доклада е публикуван една година след смъртта. Давал съм 2 капки на мишка и те не са я убили или дори разболели.
Доклад от аутопсията не е публикуван. Може би в него се казва, че тя умира от MMS , а може би не се казва. Ако се казва, това е лъжа, но се съмнявам, че има в доклада подобно заключение.
MMS ( хлор диоксид) попаднал в организма на човек за по-малко от 1,5 часа се превръща в готварска сол и кислород, който става на въглероден двуокис. Три капки разреден 675 пъти ще бъдат около 0,00004% разтвор в половин чаша вода.. Единствената работа , които хлор диоксидът върши в тялото е окисляване и абсолютно нищо друго. 2 капки натриев хлорит ще произведат само около 5 зрънца готварска сол. Най-доброто научно оборудване, познато на човека не може да ги проследи в организма тъй като солта се разтваря и разпространява в целия организъм .
Както виждате няма логика да обвиняват MMS за смъртта на жената.
Избягване на тревожен факт от критиците
900 000 души умират от лекарства само в САЩ всяка година и Почти толкова и в останалата част на света.
Всички критици изглежда напълно отказват да признаят или да се изправят срещу този факт.Защо някой от моите критици не скочи и кресне”Тези фармацевтични компании мислят само за пари”.Всъщност критиката към мен изглежда е ,че предполагат , че моята цел е печелене на пари от продажба на MMS.
Факт е обаче, че аз не продавам MMS . Приходите на Църквата е от семинари и продажбите на DVD-та и това поддържа движението за използуване на MMS.
В критиките се посочва ,че трябва да бъде спряно MMS,, защото може да нарани някого. В същото време те отказват да забележат факта, че с MMS са оздравели стотици хиляди. Това, казват те, е само не потвърдена информация.
Има ли логика ? Това ,че лекарства убиват хиляди не се забелязва , но видите ли дайте да спрем да използват хората MMS защото от него се получавали неразположения.
Надявам се, че разбрахте убедителните ми аргументи срещу критиците на MMS и вече няма да им обръщате внимание. Моля, вижте нашия MMS Международен съд на сайта www.mmsworldcourt.net за текущи отговори на настоящите и бъдещето изявления, направени от критиците. Моля, вижте нашия сайт www.mmsworldcourt.net за текущи отговори от Джим Humble на FDA и техните кохорти.
За по-подробни данни за химическия състав MMS и как работи в организма без да вреди вижте Глава 20.

ГЛАВА 20
Химическо обяснение на MMS и други данни на хора и учени

Най-ефективният известен до сега убиец на патогенните микроорганизми, вирусите, плесените, паразитите и други болестотворни организми това е хлор диоксидът. Нито един газ, нито една мощна индустриална киселина, нито един пестицид или химикал не убива патогените така както хлор диоксидът. Това е едно от малкото неща, които могат да убият дори антракса.
След урагана Катрин са поставили голяма шатра над 7 ресторанта под която са вкарвали ClO2 газ в продължение на 3 дни. ClO2 е премахнал всички гъбички,плесени,насекоми и миризми.Всички тъкани и дървена дограма не са засегнати.
Това химично вещество най-после започна да се използва в човешкото тяло за унищожаване на заболяванията, чрез вземане на MMS. Химическата му формулата е ClO2.
ClO2 е един от двата мощни убийци, които се генерират от човешката имунна система за целите на умъртвяване заболяванията, унищожаване на изродили се клетки , както и на различни отрови. Някои учени вярват в това, а други не. Това не е напълно доказано все още, но Здравната Световна Организация има данни , показващи, че ClO2 се намира във всички телесни органи. Единственият начин, той да се окаже там е, ако тялото си го е произвело.
Хлор диоксидът убива вирусите
Химически погледнато, първото нещо което трябва да се разбере за ClO2 е, че той е толкова различен от хлора, колкото и готварската сол. Готварската сол и хлорният диоксид съдържат хлор, но не са отровни когато се използват правилно в човешкото тяло.
Може би вече знаете, че въпреки че има няколко естествени неща , които унищожават вирусите, няма такова нещо като произведен антивирус. Не лекарствата убиват вирусите. Когато отидете в болница с вирусна пневмония, например, няма нищо, което те могат да ви дадат за да убият вируса. Често се дават антибиотици за бактериите, които биха могли да бъдат свързани с вируса, но те нямат антивирус.
Хлор диоксидът е един от малкото известни минерали (някои го наричат химикал, но всъщност това е минерал), с който унищожават вирусите и всички други известни патогени в болничните помещения , в кланиците, в питейната вода, в зеленчуците в хранителните складовете , а сега дори и в човешкото тяло.
Повече от 70 години, хлор диоксидът е бил използван за убиване патогените във водоснабдяването без да се убиват полезните бактерии.
Този уникален химикал притежава характеристики, които го отличават от всички други химикали, когато става въпрос за унищожаване на болестотворните микроорганизми от всякакъв вид. Той не вреди на човешкото тяло по никакъв начин.Не засяга полезните бактерии в организма, когато се използва в терапевтични количества.
Окислителен потенциал
За да разбере характеристиките на ClO2 ,човек трябва да разбира малко от езика на химията. Окисляването е механизмът с който по-голямата част от патогенните микроорганизми в човешкото тяло биват унищожавани. Кислородът е само един от многото окислители, използвани в тялото. Окисляването може да направи някои поражения в нашите системи.
Окислителната мощност на окислителите се измерва в електрически потенциал, обикновено в миливолта. От окислители, които са били използвани в човешкото тяло:
• Озонът е най-силният известен окислител, използвани в организма с потенциал на окисляване 2070 миливолта;
• Водородният прекис е втори по сила окислител, използвани в тялото и е с потенциал на окисляване 1800 миливолта;
• Кислородът има потенциал на окисление около 1300 миливолта;
• Хлор диоксидът е с потенциал на окисляване 950 миливолта и е най-слабият окислител, използван в организма.
Помнете, че хлор диоксидът е с най-нисък потенциал на окисляване от всички.Всеки окислител е известен не само с това, което може да окислява, но и с това, което не може да окисли. Тази характеристика се определя от потенциала на окисляване . Човешкото тяло е създадено около кислорода, тъй като кислородът е с най-добрия потенциал за окисляване за поддържане на живота. Той окислява множество неща, но не разполага с потенциал да окислява редица други неща, като например полезните бактерии в стомаха.
Но кислород нанася поражения в организма при определени условия.
Ако някой диша чист кислород прекалено дълго, то ще увреди белите си дробове или ако престои в хипербарна камера ( камера с кислород под налягане) твърде дълго, поражения може да има в много области на тялото.Известно е от дълго време, че кислородът причинява остаряване и тялото произвежда антиоксиданти, за да предотврати това да се случи. Много компании продават антиоксиданти във формата на хапче за предотвратяване на пораженията, които кислород може да предизвика.
От друга страна, както споменах по-горе, ClO2 има потенциал на окисляване само 950 миливолта . Той не може да окисли нищо в кръвта, клетките , тъканите или в клетките на някои от структурите на организма.
Разбира се, както всяко друго вещество като водата или солта, ако ClO2 е използван в твърде голяма количество, той може да нанесе поражения.
Все пак:
• Количество на ClO2 използвано за унищожаване на болести в тялото, е повече от 100 пъти по-малко от необходимото количество повреждащо организма. ( Ld50 на ClO2 е 292mlg\kg, а една активирана капка натриев хлорит произвежда 5 милиграма ClO2–бел на преводача )
Нещо, за да проверите за себе си
Кислородът корозира желязо, но въпреки ,че хлор диоксид е мощен окислител не разполага с достатъчно висок потенциал за окисление на желязото. Опитайте с пирони във вода с кислород и в друга с хлорен диоксид. Всеки химик може да Ви покаже как да се направи експеримента. Вие ще видите ,че хлорния диоксид не може да корозира желязото, но кислород го прави.
• Сложете шепа стоманени гвоздеи в шише с вода. Пуснете кислородни мехури във водата и гвоздеите ще ръждясат.
• Сега направи същото нещо с гвоздеи в шише с вода, но този път добавете хлорен диоксид. Добави значителна доза MMS, но не повече от два или три пъти от най-силната MMS доза.Същото се случва и в човешкото тяло. Хлор диоксидът не може да окисли нормалните клетки в организма, както не може да окисли и желязото,но той може да окисли патогените и то доста лесно.
Осмотични и изотонични налягания
Има още една причина, поради която хлор диоксидът (ClO2) не унищожава червените кръвни клетки и другите клетки на организма. Това е доказано и казано от някои не-химици, включително и от персоналът на FDA, че ClO2 не уврежда червените кръвни клетки. В техните "научни" критики се споменава, че ClO2причинява хемолиза (разкъсване на червените кръвни клетки). Той е "научен" най-вече защото копира думата хемолиза правилно.
Така че в интерес на истината нека да ви дам още няколко научни думи.
• Изотонични и
• Осмотични.
Клетки, включително и червените кръвни клетки, нямат кожна обвивка както нашето тяло , а имат обвивка мембранен тип. Това ще позволи само на определени хранителни вещества и химикали да проникват в тях и съответно да ги напускат.
Осмотичното налягане е налягането на течността в клетката, което им позволява да проникнат през клетъчната мембрана (кожа).
Обикновено, когато има по-малко осмотично налягане във вътрешността на клетката от това от външната страна, се оказва натиск отвън през мембраната към вътрешността на клетката. Това е един вид автоматичен механизъм на природата за подаване. Тъй като клетката изчерпва хранителните вещества осмотично налягане избутва през мембраната голямо количество течност към вътрешността на клетката.
Сега нека да разгледаме думите изотоничен или изотонична течност. Изотонична се отнася за течност, която не оказва активно осмотичното налягане на определени клетки в течността. Тя няма да проникне през мембраната на клетките. Към този случай ние отнасяме червените кръвни клетки. Течност, която е изотонична на червените кръвни клетки не оказва активно осмотичното налягане върху тях, дори когато те временно са поставени в течност съдържа много съставки подобни на кръвта.
И сега, въведете хлорен диоксид (ClO2). При концентрации от 0,001% във вода, ClO2 е изотоничен (не оказва осмотичното налягане) на червените кръвни клетки. Това е било открито още през 1980г. Учените все още не са обяснили точната причина за това явление, но ако прочетете патентите, изброени по-долу ще видите, че доста голям брой зависят от откриването на този феномен.
• Във всички случаи ClO2, както се употребява в MMS протоколите е по-малко от 10% в 0.001%-та концентрация. Той не може да проникне в червените кръвни клетки през мембраната, която е твърде трудно да бъдат повредена от ClO2 чрез окисляване от външната страна.
Известни научни лаборатории , които работят по проблема за съхраняването на ClO2 дават ново разбиране за това как йона хлор диоксид работи. Може да попитате защо обяснението, което давам тук се различава до известна степен от обяснението в последната ми книга. Ами, всички ние научаваме цял живот се учим. Така че аз също не мога да имам напълно правилно обяснение на този етап. Факт е обаче, че съвременната наука все още не е изградила пълна теория за ClO2 йон.
Всички сме чували поговорката: "Доказателството на пудинга е в храненето. "Добре, използвайки MMS, стотици хиляди жертви на болестите са преодолели техните страдания, без странични ефекти или проблеми.Стотици кръвни проби до този момент са били проверени, без да е забелязано увреждане на червените кръвни клетки . Така че данните , които давам тук са верни, но може да се желае повече. Ние вероятно ще знаем повече след време , когато е готова следващата ми книга . Но моля, прочетете повече информация по тази тема.
Патентите доказващи безопасността на ClO2
Следните патенти, издадени преди повече от 10 години показват, обширни тестове, доказващи, че ClO2 не вреди на червените кръвни клетки. Моля ,прочетете ги за собствено удовлетворение:
• 5,185,371; • 5,211,912; • 4,971,760; • 4,944,920
За MMS концентрацията
Както е посочено в Глава 9, Критиците на MMS и Джим Хъмбъл, клетъчните стени (мембрани) на патогените са с дебелина по-малко от 1 / 10 000 инча(един инч е равен на 2,54 см. бел. на преводача). Но стените на органите на тялото са с 1 / 32 инча дебелина. С други думи стените на клетките в тялото са хиляди пъти по-дебели от стените на патогенните клетки. MMS убива патогени чрез пробиване дупка в стената му директно или чрез белите кръвни клетки пренесли MMS до болестотворните микроорганизми. (Някои бели кръвни клетки абсорбират ClO2 създадена от MMS, обкръжават патогена и пускат ClO2 да си свърши своята работа.)
Средната доза активен MMS (хлор диоксид) е 3 капки. Тези 3 капки съдържат около 15 мг. хлорен диоксид. Това е една десета от размера на готварската сол, която може би съдържа обедът ви.
• След това се разреждат 675 пъти с вода или сок(всяка доза се пие с ¼ водна чаша вода или сок бел. на преводача)), което прави разтвор, който е с 0,00004% концентрация на активен MMS, вместо 28%, които FDA цитира в лъжите си.
Тази доза от 3 капки се разпространява в организма. Ако всичките ми критиците са прави и MMS действа еднакво на човешките органите и на патогените, тялото никога не би го почувствало, нито пък би имало някакъв ефект върху тялото. Не забравяйте, че обвивката на патогена е 1 / 10 000 инча дебелина и MMS наистина може да го разяде при тази дебелина на клетъчната мембрана. Но с дебелина 1 / 32 инча, на обвивката , която е поне хиляда пъти по-дебела, няколко йони хлор диоксид не са нищо. MMS, в концентрации, използвани вътрешно не оказва осмотичното налягане на червените кръвни клетки - то е изотоничен (нула) и не оказва никаква сила върху техните мембрани.
Защо хлорен диоксида унищожава патогените и отровите?
До сега трябва да сте се запитали, защо патогените са единствените неща, които ClO2 може да унищожи. Е, ClO2 вероятно може да унищожи много неща, но единствените неща, в тялото които може да унищожи са патогените. Това просто се случва поради естеството, че почти всички патогенни микроорганизми, включително бактерии, плесени, дрожди, гъбички и болестотворни паразити са с външни мембрани (кожи), които могат лесно да се окислява от хлор диоксидът.
Факт е, че ClO2 е изключително експлозивен на външните мембрани на тези болестотворни микроорганизми. Когато присъства в същото количество като кислородът е много по-ефективен от кислорода - не защото е по-силен окислител, а защото е с много по-голям капацитет на окисляване. Той пробва дупка във външния слой на патогенните микроорганизми и по този начин ги разрушава и няма начин да се развие резистентност към действието на хлорния двуокис . Това важи независимо дали ClO2 йон действа самостоятелно, или е доставен на болестотворните микроорганизми чрез белите кръвни клетки .
Тест, който можете да направите за себе си
Тест #1: Какво прави MMS на растенията?
Когато червените кръвни клетки и други клетки на тялото са здрави, те са устойчиви на хлор диоксида. Въпреки това много критици казват, че ClO2като работи в тялото убива всичко по пътя си. Тук има тест , който можете да направите, за да видите дали е така.
• Направете силен разтвор MMS, много по-силен от този, който ще пиете през устата. Позволете ми да предложи 10-капкова доза MMS в една унция вода (30мл.). Това е 40 пъти по-силна от еднокапковата часова доза и най-малко 10 пъти по-силен от всички дози за през деня.(от протоколите MMS се знае , че дозата се взема най-малко със 60 мл. вода или сок бел. на преводача)
• Сега напръскайте с него растение , трева или дърво. Пръскайте го по листата или други части на растението.Това няма да навреди на растението. Следвайки някои от протоколите , вие никога няма да вземете силна доза, но такава силна доза няма да навреди на най-деликатните растения. Тя не може да навреди на растенията, които са стотици пъти по-деликатни от кожата и по-деликатен от всички ваши органи или повърхностните клетки на храносмилателния ви тракт. Разбира се растения са по -различни от телесните органи, но не и много по-различни.
Клетките са много сходни. Всички критици казват, без някога да са правели справка с химията, че ClO2 просто работи като луд и убива всичко по пътя си. Този опит най-малко доказва, че хлор диоксид не убива всичко по пътя си.
Но позволете ми също така да ви предложа да вземете Clorox (белина)и с нея да напръскате растението. Ще видите , че растението ще загине. Това е така, защото в Clorox има хлор.
Тест # 2: Ще унищожи ли MMS вредителите по растенията ?
Напръскайте с ClO2 растение, нападнато от вредители.
Някакво предположение? Ако не напръскате с достатъчно количество MMS, която да удави вредителите ,те няма да умрат. В действителност, MMS ще помогне на растението, убивайки неговите патогени.
Сега вземете Clorox или течност с хлор в нея и напръскайте подобни вредители. Те веднага ще умрат. Хлорът убива всички тези неща, но хлор диоксид не. Би трябвало да започнете вече да разбирате хлор диоксида. Това е селективността му в подбора какво да убива. Невероятното е, че:
• MMS убива патогените, без да убива големи вредители и животни
и без да нанася ни най-малка вреда на органите и клетките в човешкото или животинско тяло.
Най-правдоподобното обяснение засега
Патогените (болестотворните микроорганизми) генерират отпадъчен материал, който е отровен и създава симптомите на болестта ,която патогена причинява. В природата тези отрови са най-вече отрицателно заредени - имат отрицателен редукционен потенциал на окисляване (ORP -Oxidation Reduction Potential ). Освен това потенциалът на окисляване на хлорният диоксид ClO2 е положителен - задължително трябва да бъде такъв ,за да окислява. Отрицателния заряд на патогена е привлечен от положителен заряд на ClO2 и това убива патогена. Разбира се, добрите бактерии не се отрови и нямат отрицателен заряд.
Що се отнася до изчистването на тежки метални съединения , то тяхната химия позволява да се окисляват от ClO2
Озонът, водородният прекис и дори кислородът окисляват тежките метални съединения, но те рядко достигат до тях. Тежките метали поразяват дълбоко тъканите на различни органи на тялото.
Тези 3 окислителя не могат да проникнат достатъчно дълбоко , за да ги достигнат и окислят , защото всички те са склонни да окисляват някои от клетките на тялото или други елементи на органа, преди да са достигнали тежките метали.
• Хлор диоксидът прониква дълбоко в тъканите , тъй като не окислява други неща, преди да достигане до метални съединения или патогени. Фактът, че хлорният диоксид може да достигне дълбоко в тъканите е доказателство, че не окислява клетките на тялото. Друго доказателство е във факта, че стотици хиляди човешки животи са били спасени до този момент.
Сега знаеш половината от теорията за хлорния диоксид. Знаеш защо тя не вреди на организма. Но защо той убива патогените, които са в тялото?
Какво е окисляване и защо окисляването убива патогените?
Първата част от проумяването процеса на окисление е да се разбере, че електроните в материята са тези, които държат частиците на материята заедно.
Електроните държат цялата материя на Вселената заедно. Когато електроните са отнети от някое вещество, веществото се разпада. Друг начин на възприемане на електроните е, че те се считат за черупката на околните молекули и ги държат заедно.
Потенциалът на окисляване за който говорихме в предходните алинеи се отнася за големината на електрическото привличане, което окислителя трябва да има за да изтегли електроните държащи вещество, заедно. Както вероятно можете да се досетите, колкото по-високи са миливолтите, толкова по-голяма е способността да се издърпват електрони.
Как окислява хлорът
Трябва да отбележа, че някои видове окисление са малко по- комплексни. Например, когато хлора окислява вещество ние го наричаме "Хлориране." Причината за това е, че електроните се пренареждат във
веществото, което се окислява и хлора се комбинира с това вещество за създаване на нови вещества. Когато се използва хлор, новите вещества - в някои случаи, дори и в системите за пречистване на вода са канцерогенни.
Как окислява хлор диоксидът
Хлор диоксидът (ClO2) не окислява по този начин. Той изтегля всички електрони и никога не се съединява с нищо. Той се разрушава в този процес. По този начин се извършва "чисто убийство", а веществото, което е унищожено и ClO2 –ът се не се комбинират помежду си и не образуват нови съединения.
Така че хлора убива чрез създаването на нови вещества ,а хлор диоксид напълно унищожава, без да създава с унищоженото нови вещества. Химическата формула на хлор диоксида ClO2 показва, че той има един
атом хлор, това е Cl и два атома кислород, това е O2 .Хлор диоксидът е най-слабия окислител, които се използва в тялото. Той е с потенциал на окисляване само 950 миливолта. Когато електроните в ClO2-ната молекула държат хлорния атома и двата кислородни атоми заедно, комбинацията има съвсем различен характер от хлора или кислородните атоми като самостоятелни атоми.
В комбинацията, която ние наричаме молекула има нужда, или по-точно, напрежение, което ще издърпа 5 електрони от някои други молекули. Когато електроните са привлечени, тези молекула се разпада . Може би си мислите, че когато ClO2 молекула издърпа тези електрони, те ще засилят външната обвивка, но не е така. Вместо това, те неутрализират външната обвивка на ClO2 и молекулата се разпада.
Хлорният атом става хлорид (готварска сол) , а двата кислородни атоми се отделят, преди те да напуснат обвивката, така че те просто се събират с молекулата на въглерода и стават на въглероден двуокис. Той не може вече да направи нищо в организма и по този начин са издишва.
Потенциал на окисляване срещу капацитет на окисляване
Едно от най-невероятните неща за ClO2 е, че специалната конструкция
придава необичайно високо капацитет на окисляване . Потенциалът на окисляване е слаб, но капацитетът е голям- той може да издърпа 5 електрона.
• Мисли за кислорода като единичен изстрел, голяма барел, мощна пушка, а за хлор диоксида като малък барел, ръчен автоматичен пистолет.
Всеки йон хлорен диоксид може да издърпа 5 електрона от всяко вещество, което окислява, а кислород може да издърпа само два електрона. Така че един ClO2 йон може да унищожи до 5 молекули. Това е повече от някои от другите окислители в организма. Невероятно, но единствените вещества в човешкия организъм, които се поддават на окисляване са патогените и отровните химични съединения, които обикновено са съединенията на тежките метали . Не забравяйте, че това се дължи на много ниският потенциал на окисляване и липсата на упражняване на осмотично налягане от хлор диоксидът върху много клетки.
Тук трябва да отбележа , че ако отидете в много добър университет и говорете с професор по химия ще откриете, че все още има неща, по отношение на ClO2-ната молекула, които не се разбират от химиците. Повечето от тях са разбрали, но не всичко. Има няколко места, където нещата все още се приемат, отколкото да са известни, дори и на учените.
В някои рецензии от неопитни химици пише, че кислородният йон излизащ от молекулата на хлор диоксид е зараждащ се кислород (изключително активен кислород), но това не е вярно. Тези кислородни йони вече са освободени от задължения по същия начин както кислорода във въглеродния двуокис.
• Ако зараждащата теория за кислородния йон е точна, окислителният потенциал ще скочи до 1300 миливолта и увреждането на тялото ще бъде значително.
Но през цялото време на окисляване на патогените от хлор диоксида потенциалът на окисляване не надвишава 950 миливолта. Както бе отбелязано по-горе, ClO2 йони от своя страна се разрушават от действието на окисляване.
Ако цялата гореописана алинея не е вярна , повечето от значението на хлор диоксид в промишлеността щеше да бъде загубено.
Стъпки на окисляване с хлор диоксида
Хлор диоксидният процес на окисление протича както следва:
• ClO2 йон първоначално издърпва един електрон от патогенните микроорганизми;
• Този електрон идва в хлор диоксида и незабавно, той се превръща в йон натриев хлориТ, който започва да пробива дупчица в патогена.
• ClO2 йон след това изтегля още 4 електрона от патогена или най-близките до него други патогени.
• Това напълно унищожава натриевия хлориТ, оставяйки само натриев хлориД (готварска сол), и два неутрализирани кислородни атоми, които просто се превръщат в част от водата в тялото или част от CO2 който се издишва. Така хлор диоксидната молекула е отговорна за унищожаване на 5 молекули от патогена.
Разбира се, че може да се изразходват още няколко молекули от хлор диоксид ,за да се направи пробив в патогена, но това е, което се случва за да се унищожи патогена. Това го прави чисто убийство, защото и двете позиции- хлор диоксида и молекулите на стената на патогенните микроорганизми ще бъдат унищожени, като не оставят нищо зад себе си освен неутрализирани частици, които просто се изхвърлят от тялото.
• С изключение на мъртвите патогени с пробив в обвивката . Това е, което причинява реакцията Herxheimer (гадене,повръщане , диария,умора). Мъртвите патогени натрупват определено количество отрови в системата и системата трябва да се отървете от тях. Твърде бързото умъртвяване на патогените може да доведе до натрупване на твърде много отрова и по този начин се получава гаденето.
Същото се случва и с тежките метали , обаче при тях няма реакцията Herxheimer, тъй като те напълно се неутрализират.
Убиване на вируси
Може би се чудите как ClO2 убива вируси, тъй като те са хиляди пъти по-малки в сравнение с другите организми. Той ги убива по различен начин от начина по който убива другите организми. И вирусите и цялото тяло са изградени предимно от протеини (и вода). Тялото създава десетки хиляди специални протеини на различни работни места - то расте като натрупва протеини в органите и тъканите като мускулатурата например.
Всяка част от тялото изисква редица различни протеини ,а растежът на вирусите зависи от някои от тези протеини. Става така, че тези специални протеини не могат да се образуват при наличието на хлор диоксид - тяхното създаване е възпрепятствано от степента на електрическия потенциал на окисление, който хлор диоксидът упражнява върху непосредствената среда.
Химическата реакция предотвратява развитието на специални протеини необходими за растежа на вирусите и в крайна сметка, когато вирусът не може да расте, той умира.

ГЛАВА 21
Окислители и оксидация
MMS1 и MMS2 срещу озона и водородния прекис
MMS1, MMS2, озона и водородния прекис са окислители.
Всички те убива патогени чрез окисление. В продължение на години, озона и водородния прекис се използват в човешкото тяло, за да убият много заболявания и дори да окислят тежките метали до известна степен. Много живота са били спасени и много страдания са били преодолени с помощта на тези два окислителя, най-вече чрез интравенозни инжекции.
Двата недостатъка на озона и водородния прекис
Озонът е най-силният известен окислител, който се използва в организма
а водороден прекис е на второ място. На лечебното поле и двата са много полезни, тъй като те могат да убият всички известни патогени.
#1 Тези два окислителя са толкова силни, че те не само убиват микробите, но те поразяват и полезната флора и фауна и дори клетките на тялото.
Степента на увреждане отчасти зависи от размера на химикала в разтвора. Няма значение колко е разреден озона или водородния прекис или иначе казано ,колко и малки да са количества им - те все още ще могат да окисляват неща, които може да не искате да се окисляват.
#2 Поради своята сила и тенденция да окисляват много неща те се изразходват преди да достигнат до патогените, скрити дълбоко в тъканите. Те не могат да проникнат дълбоко в тялото.
Това не означава, че те не са от полза при лечение на някои заболявания, които нищо друго не може да унищожи, но също така и ще причинят в някакъв размер щети по пътя си.. Има много заболявания, които просто се крият много дълбоко в тъканите, за да бъдат достигнати от тези окислители.
Водородният прекис някога се продаваше по рафтовете на почти всички магазини за здравословни храни в Америка, но е било открито, че създава редица здравословни проблеми. Той не само убива патогените - той убива много полезни бактерии и мъртвите полезни такива освобождават повече място на патогените ,за да растат. Това е контра продуктивно.
Аз лично съм използвал водороден прекис всеки ден и добих ужасен вкус в устата , която също миришеше доста зле. Най-накрая спрях да го използвам и здравето на устата ми се върна.Всички магазините за здравословни храни спряха да го предлагат, тъй като стана ясно, че от него имаш повече вреда, отколкото полза. С течение на времето, някои магазина за здравословни храни започнаха да го предлагат отново, но те рискуват да бъдат съдени, тъй като проблемите на водороден прекис, са известни даже и в интернет.
Сега има доста голям брой привърженици на озона и също много на водородния прекис. Те продължават да настояват , че тези два окислителя са най-доброто възможно или единствено нещо за лечение на редица заболявания. Аз лично не бих искал да показвам, че те не могат да помогнат. Но те не са единственото нещо, което вече е на разположение, тъй като сега има MMS1 и MMS2.
Използването на интравенозно инжектиране не е прост въпрос за голяма част от света. Отнема оборудване и специални знания, така че голяма
част от хората никога няма да бъде в състояние да прилага интравенозни инжекции, които са начинът, озон и водороден прекис да се вкарат в организма. В допълнение към това те ще имат и проблемите, споменати по-горе.
Вземане на MMS 1 и MMS 2
Когато се активира MMS1 (натриев хлорит), генерира хлор диоксид, един много специален окислител, който не е много мощен. Той е слаб окислител, но мощен по различен начин. Той не разполага с необходимия потенциал на окисляване за да се окислят повечето материали. Единственото живо нещо , което може да окислява са патогените. Има много неживи същества , които окислява , но не и живи същества.
Когато казвам, че е мощен по различен начин, искам да кажа, че има много по-голяма способност от озона и водородния прекис , а в същото време е неспособен да окисли стотици неща, които другите два могат да окисляват. MMS1 прониква дълбоко в тъканите на тялото и не се изразходва по пътя към целта. Той просто не може да окислява каквато и да е жива клетка на човешкото тяло.
Как работи MMS2
Активиранияг MMS1 (хлор диоксид) е едно от двете важни химични вещества, които имунната система на човека създава естествено за да убие патогените и други нежелани елементи в тялото. Другото е MMS2 (калциев хипохлорит). Не е ли учудващо, че тези две вещества , които са стотици пъти по-ефективни от всички лекарства са химикали, които човешкото тяло произвежда и използвало вече стотици хиляди години? Но мисля, че това, което е най-учудващото и същевременно най-тъжното е, че съвременната медицина никога не намери тези техни милиарди долари за научни изследвания.
Освен това стотици хиляди хора вече са доказали ,че MMS1 и MMS2 може да бъде ефективно като самостоятелно приложение. Това позволява MMS1 и MMS2 да се използват в целия свят в хиляди места, където би било невъзможно да се използва озон.
При поглъщане с достатъчно вода, MMS2 се превръща в специална слаба киселина, която имунната система на човека генерира естествено , за да убие стотици различни патогени и други неща в организма, които се нуждаят от унищожаване. Името на тази киселина е хипохлорна киселина и това е естествена киселина. Смята се като окислител, защото в присъствието на някои протеини освобождава зараждащ се кислород (много активен кислород).
Хипохлорната киселина може да прониква дълбоко в тъканите на тялото, преди да срещне протеина на патогена и след това освобождава мощен зараждащ се кислород, който окислява патогена. Това предоставяне на зараждащ се кислород е специален механизъм, който MMS2 използва и нито озона, нито водородния прекис могат да го конкурират. При определени условия, тялото не може да генерира достатъчно хипохлорина киселина и тялото заболява. Но когато с MMS2 в тялото се вкара допълнително хипохлорна киселина в повечето случаи, заболяването е унищожено само за няколко часа или няколко дни.
Когато започвате да използвате хипохлорна киселина, тялото се възстановява тъй като патогените за стоте хиляди години човешко съществуване така и не са успели да се приспособят към нея.
Без странични ефекти
Болестта може да се скрие дълбоко в тъканите на тялото, но хипохлорната киселина е течност, която бавно прониква по-дълбоко и по-дълбоко в тъканите, докато стигне толкова дълбоко,че да унищожи причинилите болестта патогени. Молекулата на хипохлорната киселина разпознава протеина в патогенната молекула и мигновено пуска молекула кислород, която убива патогените. Хлорният атом също мигновено се свързва с натрия и образува натриев хлорид (готварска сол) ,а водородния йон става част от водата в организма. Не се създават нови съединения -нищо освен готварска сол не остава в организма.
• Няма нищо , което да предизвика странични ефекти.
Разбира се, зараждащият се (атомен) кислород унищожава болестотворните микроорганизми и се превръща в приключен( молекулярен) кислород, който става на въглероден двуокис , който се изхвърля от организма чрез издишване..
Така че MMS1 и MMS2 с далеч по добри за организма отколкото озона , водородния прекис и други известни окислители. И двата от тези химикали са спасили хиляди човешки животи и двата като работят заедно, вероятно може да се разправят с всички известни болести. Най-малкото ще убият всяка болест, която е причинена от патогени , а аз не знам заболяване, което не е причинено от патогени в една или друга степен.
MMS1 и MMS2 ще унищожат много заболявания, които озона и водородния прекис не могат да спипат, както и всяка болест при която тези окислители в момента се използват за ликвидиране.
Нека озона и водородния прекис вече се пенсионират
Озона и водородния прекис вече не са необходими и трябва да се пенсионират. Съжалявам, но аз имам излекувани повече от 5000 души, а някои от тях са били на лечение с озон или водороден прекис преди това. Винаги съм предлагал да спрат тези процедури и да започнат да вземат
MMS. Той винаги е работил най-бързо. И двата- MMS1 и MMS2 са по-бързи и много пъти по-ефективни.При MMS1 и MMS 2 химичната теория е много по-добра.Те са много по-лесни за използване, както и най-важното е това, че с тяхна помощ са спасени хиляди човешки живота .
Моля, проверете фактите, преди да продължите с озона или водородния прекис. Обикновено, MMS интравенозното лечение не е задължително, но може да се използва в специални случаи и няколко дози ще излекуват най-дребните неща. Докато Протокол 1000 ще излекува повечето болести смятани за нелечими.
• Протокол 1000 гласи,че болният взема 3 активирани капки MMS1 на всеки час от 8 до 10 часа на ден в продължение на 3 седмици.
Много от пациентите могат да се лекуват по Протокол 1000, но някои се нуждаят от специално лечение. Както например при пациенти болни от рак при които се добавят MMS2 на всеки 2 часа. Аз лично съм виждал хората , дошли с тежки болести как се връщат живи и здрави след проведеното лечение. Това е от "канещи се да умрат" в "отново на работа" за две или три седмици. За повече информация, моля вижте Глава 13, MMS протоколи.
Безопасност на вземане на MMS
През 1982 г. е проведена научноизследователска , тестваща програма за проучване и сравняване на остро повишаващи дози на хлор диоксид, натриев хлорат натриев хлорит . Тя използва възрастни доброволци и е проведена от Judith R. Lubbers, Sudha Chauan, и Joseph R. Bianchine под егидата на US EPA #CR805643* . Тя обхваща 12 седмици при всички и напреднали за използване на дози до 25ppm. (0,00025% бел. на преводача)
В тестовете на индивидите няма отбелязани нежелани реакции или последици. Данните могат да бъдат намерени с помощта на US EPA CR# -горе,или от Environmental Health Perspectives, Department of Phar-
macology, The Ohio State University, College of Medicine, 333 W. 10th Ave, Columbus, OH 43210.
Окончателният доклад показва, че много по-ниски дози на натриев хлорит са използвани в изследването от дозите от хлорен диоксид или натриев хлорат. И разбира се, това е на което критиците се основават.
 Все пак трябва да имате предвид, че натриевия хлорит даван като Мимезис (наподобяващо ) при всички случаи е неутрализиран с киселина (Лимонена киселина), преди да бил погълнат.
По този начин потребителите на MMS получавате само следи от натриев хлорит, които са далеч под нивата на безопасност, предложени от FDA. FDA лъже като обявява MMS като опасен. Нивата на поглъщане на
натриевия хлорит като MMS, са под нивата, използвани в горепосочените тестови проучвания и под тези , които FDA смята за опасни.

radoraev
Участник
Мнения: 76
Регистриран на: 17 Дек 2012 21:32

Критиците в България :)

Мнение от radoraev »

TV - РЕЗИЛ
Здравейте отново
Вчера по БНТ бяхме свидетели на най-смешната атака срещу ММС в света!!!

Как се случи това?
Миналата седмица едно предаване ,,Студени Следи" обяви своя анонс за бъдещето си предаване на 17.02 със стряскащото заглавие:

Темата на "Студени следи" тази неделя, 17-ти февруари
Защо силно токсичното вещество Натриев Хлорит през последните години се предлага като лечебно средство срещу рак много други заболявания и защо продажбата му за подобни цели е на границата на криминално деяние?
Ще ви разкажем в "Студени следи" тази неделя, 17-ти февруари.
Започваме в 18.00 ч.

Можете да гледате предаването тук:

http://bnt.bg/bg/productions/165/editio ... ruari_2013


Само на стената на предаването във Фейсбук https://www.-----.com/studeni.sledi.bnt изневиделица се появиха стотина човека,които не криеха имената си и започнаха усилено да споделят своите уникални преживявания и изцеления на тежки хронически болести след приема на ММС(Силно разреден Хлорен Диоксид във вода,одобрен дори от БДС за дезинфекция на водата)
Цяла седмица се появяваха нови и нови недоволни от преднамерената от предаването атака срещу нещо,от което дори си нямат понятие.
Цяла седмица така и никой не написа два реда в отговор на толкова много хора,които споделяха лични знания и опитности с ММС и говориха да се погледне по-сериозно на въпроса,тъй като ММС реално спасява деца и умиращи хора.
Та ММС дори лекува Аутизъм(Да,лекува го защото се доказа,че Аутизма не е състояние,както ни втълпяваха дълго време производителите на скъпи добавки,а Аутизма е болест)
Какво казват хората след и преди предаването?
Моля на вашето внимание коментари на Учени,Лекари,Преподаватели в Институти,Писатели,Духовни личности,Майки..............всички те ползващи отдавна ММС!!!
Не компетентност,не знание,целенасочена атака,излагация,майсторско замазване на истината,игнориране на стотиците позитивни споделяния на хората.....това са често срещани думи и са живата истина,на която бяхме свидетели по Телевизията
Радослав Раев
Много интересна работа....FDA води люта битка срещу ММС,а патенти върху Хлорен Диоксид от известни световни фирми колкото искаш!!!
Някои от тези патенти включват:

1. Нетоксичен антисептик (Pat 4035483/1977).

2. За борба с човешките амеби (Pat.4296102 / 1981).

3. Против деменция причинена от СПИН (Pat.5877222 / 1999).

4. За лечение на всички видове болести на кожата (Pat 4737307 / 1988).

5. За дезинфекция на жива кръв (Pat. 5019402/ 1991)

6. За лекуване на наранявания по-интензивно (Pat. 5855922 / 1999).

7. За всички видове устна грижа (Рrocter & Gamble) (Pat. 6251372B1/ 2001)

8. Против бактериални инфекции (Pat. 5252343 / 1993).

9. За третиране на тежки изгаряния (Pat.4317814/ 1982).

10. За регенерация на костен мозък (Pat. 4851222 /1989)

11. Лечение на Алцхаймер, деменция и т.н. (Pat. 8029826B2 /2011)

12. За стимулиране на имунната система при животни (Pat. 6099855 /2000)

13. За стимулиране на имунната система(Bioxy. Inc.) (Pat. 5830511/ 1998)

Това напълно противоречи на твърдението на Испанската Агенция за Медицински и Санитарни продукти, испанският еквивалент на ФДА, че е възможно ММС да причини бъбречна или чернодробна недостатъчност изразена в недостиг на кислород в червените кръвни клетки. Тази минерална сол, ClO2 (хлорен диоксид), се оказва всъщност, че е невъзможно да бъде закупена на пазара, тъй като не е нужно да се патентова и за това не би донесла високи печалби за фармацевтичната индустрия.
Слагам тук и личния сайт на Андреас Калкер(учен,изследовател,изобретателя на новото поколение ММС,а именно ЦДС,дясна ръка на Джим Хембъл)...слагам този сайт тук за Български учени,химици,медици и професори,които искат да вникнат дълбоко в революционната тема ММС и да се свържат директно с въпросите си с Андреас Калкер:
http://www.andreaskalcker.com/index.php/en/
Desislava Anignostova

Мисля, че Надя Обретенова (почувствах го поне) бе преживяла промяна в мисленето за няколкото дни до осъществяването на предаването - толкова много последователи и ползватели на тоя метод, още повече с положителни, категорични отзиви! Не е за пренебрегване, не сме за пренебрегване!
Благодаря за линка от предаването - исках да припомня към края - фармакологът в студиото потвърди, че хлорният диоксид е съставка в разни лекарства, с което сам си противоречи и се обори - за твърденията си преди това, че не може да се приеме за лекарство, защото било силен и отровен дизенфектант!!!
Понежение сме съвсем глупаци и не знаем, че всичко е доза в крайна сметка
и че има смъртни случаи дори от прекалили с вода.
А, точно отровите в съответните дози, са често най-лечебни.
Интересно ми бе да гледам с какви средства ще правят народа на приятел.
Изтъкнаха, естествено, това, че не е лекарство, не е и добавка.
Та, нали алтернативно лечение не е именно това!
Другата им хитринка, бе, че успяха незнайно с колко мъки да измъдрят поне един смъртен случай - не запомних в коя страна, на някаква яхта в морето, една жена починала и пиела ММС.
Психоложката много полезно се включи по темата за това, че хората, когато са привърженици на нещо, вярват силно и просто мозъкът им ще пропусне съответния факт.
И да, наистина го пропускам тоя факт, признавам си.
В крайна сметка, поне до доказването на причината за смъртта и
защото не стана ясно каква е тя!
След 33мин. от записа, е въпросното признание за това, че хлорният диоксид е съставка на много лекарства. И по тънък, по плосък за мен лично начин, господинът сменя рязко естеството на "опасността" от съединението и излага данни в цифри при вдишването му. Тоест отново изопачаване на нещата, отново въпросът е в дозите и формата и в това, че отровността /токсичността/ му не изключва ни най-малко лечебния му ефект в съответната форма и доза.
Просто отразявам опитите за подвеждане на хората, освен очевадните като зрителното и звуково внушение, което бяха сътворили за фон.

Вени Савова

1. Липса на терминологична яснота и изобщо на представа за самия хлорен диоксид и историята на употребата му. Фактите бяха с източник уикипедия, който е безусловно ясно, че е ненадежден.
2. Представените мнения в подготвения материал не бяха реално коментирани, още повече пък случаят със съпругата на болния от паркинсон. В самия материал имаше изказване на онколог, който също не беше добре запознат - говореше за хлорния атом, който може да навреди, без дори да си дава сметка, че става дума за хлорен диоксид.
3. Гостите - доцентът фармаколог и психиатърката представяха само позицията против ММС. Доцентът, който очевидно няма никакъв опит и освен това принадлежи на онкофармакологичната гилдия си позволи да каже, че целта на онкологията в съвременността е да се направят раково болните хронични болни. Това няма как да не буди подозрение и дори неприязън у зрителите. Психиатърката пък очевидно не познаваше материята, основно се концентрираше върху плацебо ефекта, но дори и да не беше привърженик на ММС с думите си подчерта, че няма как да има плацебо при ММС. В този смисъл това не бяха подготвени и подходящи хора, а хора с посредствени знания по темата и никакъв опит с ММС.
4. Друга важна част - неприятните на изглед и внушаващите подтиснатост и страх рисунки и анимация изобщо, както и монтажите с въртящите се колби. Това е очевиден опит за внушаване на страхово отношение. Всъщност предаването освен, че беше половинчато, повърхностно и некомпетентно, съдържаше явни компоненти на преднамереност в оценката си.
5. След като отзивите на зрителите бяха окачествени като иронични, макар и многобройни, от тях бяха прочетени само два и то не най-категоричните. Изобщо не беше представена палната картина на реалната вълна от реакции и отклик.

Велин Христов

Първо на водещата да кажа, че предаването беше абсолютен фарс, единствения защитник на ММС дефакто хлорния диоксид беше една жена излекувала мъжа си от доста лошо заболяване, та нейната история явно разпокъсана на няколко части за да е по - трудно на обикновения човек да разбере какво се е случило е доста объркващо, освен това цитира само две мнения от Фейсбук, на всичкото отгоре не са на хора които писаха няколко дни за своите реални постижения с цел да бъдат огласени. Гостите представител на фармацията(ползващ уикипедия) и един психиатър, а общата култура на лекаря беше покъртителна, явно психиатрите са по - навътре с химията от един химик. Друго объркване което направиха и разграничение което трябва да се знае а не беше уточнено, НИКОЙ не ползва Натриев Хлорит директно, единствено след така наречената активация или химична реакция с лимонена киселина при която се получава хлорен диоксид сместа е за употреба , реално обезпаразитяващото вещество е хлорен диоксид, който е доказано безвреден, но като всяко нещо си има доза(всеки знае какво е разликата между отровата и лекарството), освен това водещата не обърна внимание на линкове които бяха публикувани за български сайтове в които се продава Хлорен диоксид при това доста изгодно, освен това там пише, че е цитирам "разрешено средство за третиране на питейна вода в съответствие със стандартите на Европейския съюз 12671 и от Министерство на Здравеопазването на Република България" и това е 99% чист хлорен диоксид. Истината за мен е на хоризонта се появи просто химично съединение което изземва функциите на доста лекарства, нима не мислите, че това ще остане незабелязано от фарма индустрията, едно случайно откритие е на път да обърне разбиранията на традиционната медицина и това ще стане колелото вече е завъртяно. Аз, близки и познати ползваме ЦДС което си е чист хлорен диоксид и сме си много добре. Ще чакаме сега предаването и на телевизия 7 дни с Кали идната сряда, да се надяваме, този път на обективност.

Nikola Karadimov

Вижте направете уточнение , защото хвърляте в паника доста хора.Вие говорите за натриев хлорит (NaClO2), но на екрана излиза картина с бурканче с надпис NaCl-което е Натриев ХлориД или готварска сол.Последния не е токсичен , използва се за направата на физиологични разтвори широко използвани в медицината.

Мариела Георгиева

Здравейте,
за съжаление не очаквах толкова непрофесионално предаване!
Първото нещо на което не се обръща внимание е, че за 99% от хората търсещи така наречената според вас "алтернативна медицина", "стандартната" такава няма решение и не се интересува изобщо.
Типичен пример за това е изказването на господина, че не е запознат с MMS, т.е. нас не ни интересува нищо извън това, от което се изкарват пари (дадени на ръка по болници или за нашите "лекарства"). Господина явно не се интересува от всички методи за спасението на един човек пък били те и "алтернативни" според неговите схващания.
Хммм, дали така ще разсъждава ако той има проблем.....
Дали на болните от малария им е бил нужен химико-биологичен анализ за да използват Хинин?
За госпожата нямам думи... , всъщност чудесно допълнение на господина, просто голямо желание да я покажат по "телевизора" пък било и без значение, че не е подготвена по темата.
Към водещата препоръката ми е да се подготвя повече по такива чувствителни за много много хора теми, и да не се ограничава с толкова посредствени събеседници.

Elena Kostadinova
Фармаколог, който се позовава на Уикипедия, за да придобие научни познания и да обори една теза, е смешен! Психолог, говорещ за плацебо ефект, когато по същия начин се третират животни и има положително въздействие върху тях, е не по-малко смешен! Има български държавен стандарт за дезинфекция на вода с хлорен диоксид, и е странно, че "научните умове" разчитат на документите от Американската агенция по лекарствата. ММС не е лекарство! Просто е дезинфектант на водата! Ползван е в хранителната промишленост в Европа за измиване на плодове и зеленчуци и техните опаковки, а също и при производството на бира! Всичко е въпрос на доза, дори при пиенето на боза например...

Boyan Antonov
Здравейте, мисля, че е груба грешка да искаме мнение от пряко застрашени от ММС. Какво биха правили ако все пак хлордиоксида лекува . Къде отиват те с дипломите и специализациите си? За какво са всичките им скенери и резонанси, ако мога да си лекувам семейството с 50 лева на година. От години се интересувам от всички нетрадиционни методи на лечение. По всички световни форуми. само медици скачат срещу ММС, Кислородна вода, Сода и.т.н. Защо ли?
Със съпругата ми го ползваме повече от половин година, и слава Богу сме мног добре за възрастта си. Имам приятел, който ви слуша в момента, който успешно лекува човек отписан от лекарите. Готов съм да ви предоставя контакти.Успех!

Radoslav Raev
Защо не направите предаване с тези въпроси и да извикате майки на Аутисти?
Вие хора ли сте изобщо?Не режем ли заедно клона на който всички стоим?
Въпроси към защитниците на ваксини:

1. Защо слагат фенол (протоплазмена отрова за клетките) във ваксините?
2. Защо слагат тиомерсал (~50% живак)?
3. Защо слагат формалдехид (метанол - отрова за мишки)?
4. Защо слагат алуминиев хидроксид, който в комбинация с живак е смъртоносен?
5. Защо слагат феноксиетанол - 50% от състава на антифриз?

6. Кога за последен път е тествано действието на тиомерсал върху хора? (Знае се - 1929 година върху 27 човека, като всичките са умирели от менингит).
7. Защо медицинските лица винаги реагират остро на всякакви въпроси относно сигурността на ваксините?
8. Защо всички неврологични заболявания съвпадат с въвеждането на ваксините?
9. Защо всички ваксинации са задължителни в училище и родителите подлежат на глоби и ограничения, ако ги откажат?
10. Защо на не ваксинираните деца се гледа като заплаха на ваксинираните, след като те са ваксинирани вече и няма да се заразят от въпросната болест?

11. Защо се усложнява живота на не ваксинираните деца и техните родители?
12. Кой печели и кой губи от масовото ваксиниране?
13. Къде е правото на личен избор?
14. Защо лекарите не дават да се прочетат възможните странични реакции от ваксина? Например от листовка на Тетраксим - http://www.bda.bg/images/stories/docume ... 25111s.pdf.
15. Как защитниците на ваксини ще коментират тази статистика - http://childhealthsafety.files.wordpres ... 0-1965.gif.

16. Защо не ваксинираните деца са в прекрасно здраве, за което дори не могат дори да мечтаят ваксинираните:http://homeohelp.eu/rumenstoichevsblog/ ... ?showall=1.
17. Защо при ваксинираните деца има бум на болести, за които същите са били скоро ваксинирани?
18. Защо по новините никога не виждаме новини от сорта на тази - момче постъпва в болницата веднага след ваксиниране против грип - http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/ ... 43347.html.
19. Защо има толкова много смъртни случаи е тежки странични реакции след употреба на ваксини? http://www.scumdoctor.com/Bulgarian/dis ... ation.html http://donotinjectme.blogspot.com/2010/ ... d-true.htm
20. На последно, но не и по значение място, е вкарването вътре в тялото, заобикаляйки всичките му бариери, на вируси и бактерии (макар и отслабени с горните супер отрови)! Какво е обяснението.
на медиците за това? Че са супер малко ли? А защо често аутизъм се появява след живата МПР?


Виктор Петров
Относно MMS

Здравейте,
Пиша ви във връзка с вашето предаване което ще излъчите за MMS на 17.02.2013 (неделя от 18ч.)! Аз лично се излекувах от стафилококи в кръвта, нещо което според официалната медицина е неизлечимо, заразиха ме в Пирогов, при операция на носа! Единствената алтернатива за лечение на стафилококи беше в лаборатория Анаста, лечението е скъпа и доста не ефективна процедура според познати и приятели, минали по този път! Също така се излекувах и от ЧПВ друга неизлечима болест! Познавам не един и двама излекували се с MMS от рак, имам рода лекуваща се с голям успех в момента! Алтернативата е химиотерапия и ако се поинтересувате процента на успеваемост е толкова нисък, че лечението с химиотерапия е близко до самоубийство, и при положителни резултати в началото, което е рядко, до няколко години се стига до появата наново на рака, но този път с повече разсейки и усложнения!
Аз лично ползвам MMS от години за множество болести, както и с множество приложения! Нямам никакви отрицателни отзиви, мога да кажа, че съм много по-здрав, по-спокоен за мен и близките ми, изпълнен с много повече енергия! Освен мен от години го ползват голяма част от по-близките ми роднини и приятели, без никакви отрицателни ефекти!Замених също и пастите за зъби в, които има флуор, отровно вещество вредящо на зъбите, венците и мозъка,за това има официални изследвания от Харвард, не случайно ако дете изяде една тубичка паста за зъби със червен маркер, има силна вероятност да умре! Колкото и да плакнем устата, винаги остава паста, малко по-малко всеки ден! Резултата от спирането на пастите за зъби е, че още след второто измиване на зъбите с MMS спря кървенето на венците ми. Както и излекуването на силните болки от образувалите се джобове, проблем мъчещ ме от години и пречещ ми при хранене! Ходих при най-добрите зъболекари, тъпчеха ме с антибиотици без положителен резултат, както се случи и с другите ми болежки!
Ставал съм свидетел на чудеса при лечението с MMS, истината е, че здравето е бизнес, и ако някои е достатъчно наивен да смята обратното, то той е не информиран! Един не лош труд е книгата на Д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето. Фармацевтичните компании не искат здрави хора или такива излекувани за жълти стотинки от "неизлечими“ болести, те искат да ни поддържат болни за дълъг период, и да сме готови да дадетм всеки лев за следващата доза "лекарства"! Вие си отговорете в кое има повече пари, и днешния свят не се ли движи от печалбата? Прочетете за Антималигноцит имах колега, на които жена му се излекува от рак с това лекарство, Христо Проданов се опитва цял живот без успех да регистрира своето лекарство, най-малкото от неговия труд би било това, че лечение на рак в България ще докара невероятни приходи за държавата ни, но най-важното е спасените животи и избегнатите трагедии!

Помислете при сегашните времена, в които рака е епидемия и заболеваемостта е с 3000 процента по-висока сравнено с предишни години, излизат все нови и нови болести. Като помогнете съзнателно или не на корпоративните интереси да унищожат и без това малкото допуснати ефективни налични средства за здравето на хората, това ли е нещото което искате да допринесете в този и без това затъващ свят? Ами ако утре вашето дете се разболее от рак, не дай си боже, а вие сте помогнали за поредното унищожение на едно истинско лечебно средство!


Keti Krasteva
Госпожо Обретенова, явно нещо сте се объркали или пък така Ви е заръчано! Два пъти по три седмици в рамките на една година съм пила хлорен диоксид с добри резултати. Първия път пресякох вирусна инфекция и се подобри работата на щитовидната ми жлеза, която е с намалена функция. Втория път свалих количеството на ешерихия коли в урината до 10/3. Резултатите при мен може да не са блестящи, но нищо не ми навреди, не се отрових и съм жива. Мой приятел, който ми препоръча ММС, страда от Паркинсон. Приема 8 - 10 пъти дневно, в големи дози, повече от 18 месеца това вещество - просто това е единственото нещо, което засега му тушира симптомите и му помага да води пълноценен живот. Ами какво да Ви кажа - като го гледам, много по-неотровен от преди ми се вижда, пък и жив на всичко отгоре! Ако искате да направите адекватно предаване за наистина токсичните неща, които всички поглъщаме щем - не щем, то запретнете ръкави и се поинтересувайте от скандално замърсения въздух, пестицидите, хербицидите, ГМО, тежките метали и всички възможни добавки в храната и водата ни. Трудно ще бъде - да! Не като да нападате обикновеното и достъпно средство за справяне с много здравословни проблеми - няма корпорации тука, няма сблъсък на интереси... Но за сметка на това ще останете почтени, което за... хм, журналистиката...


MMS - Master Mineral Solution - BULGARIA
Нека не забравяме най-важното, а именно, че НИКОЙ не използва натриев хлориТ за лечение и никой не предлага натриев хлорит като лекарство!! Анонса разбира се, е абсолютно подвеждащ и манипулативен!!
Това което ползваме е ХЛОРЕН ДИОКСИД в микроскопични дози, признат от Американската асоциация по аналитична химия, за най-мощният и високо селективен убиец на патогени в света!
Позволен за използване в хранително вкусовата промишленост, във водопречиствателните станции и в много други сфери, поради високата си ефективност и изключителната си безопасност!
Още нещо, г-жо Обретенова! Защо не потърсите открит разговор с мен, човекът който популяризира този метод на лечение в България? Аз не се крия! Защо не ме извикате в студиото си, за да направим дебат?
Ще има ли изобщо глас и другата страна, т.е. ние?? Или ще си кажете думичките които са ви написали, пък журналистическите стандарти, да вървят по дяволите!
Истината е една и тя не може да бъде скрита!!

Светослав Стаматов
ММС БЪЛГАРИЯ


ОГНЯН СИМЕОНОВ
Значи БДС ползва токсични вещества по думите на водещите от "Студени Следи" . Нищо подобно. Ако това предаване търси само ИСТИНАТА!!!! не би трябвало да подвежда всички фенове и зрители на това предаване без да се потърси и другата страна. Ако това се случи е добре да се прекръсти,че се търси само мръсната истина. ИСТИНАТА СИ ОСТАВА ИСТИНА В КАКВОТО И ДА РЕШАТ ДА ПОВЯРВАТ ХОРАТА. Не правете така, че рейтинга да падне на това прекрасно предаване и скоро всички да пишат само лоши неща за предаването. Бъдете все така истински и продължавайте дълги години само с ИСТИНАТА!!!
БДС за използването на хлорен диоксид, за пречистване на вода!
http://www.bds-bg.org/standard/info.php ... d_id=20205

Продукт, който на практика е ММС
http://www.chemoxide.bg/index.php?optio ... &Itemid=81

Системи за пречистване на вода с хлорен диоксид
http://industryinfo.bg/statiadetails.aspx?id=255

Статия за нормите за питейна вода в България!
http://www.xn--e1aabhzcw.bg/vik/intervi ... 0%B4%D0%B8


Elena Kostadinova
За песимистите написаното от мен са факти, които мога да докажа:
Твърдя, че хлорният диоксид има нормативно установени максимални концентрации за 1 литър вода, безвредни за човешкото здраве. Поради тази причина е използван както като дезинфектант на водата за питейни и битови нужди, така и в хранителната индустрия при измиване на меса, плодове и зеленчуци и техните опаковки.

Твърдя, че хлорният диоксид в анаеробна среда, каквато е в организма ни, запазва отрицателния си електрически заряд така, че е по-силен от този на увредени и заболели клетки и патогени, но в същото време остава по-слаб от този на здравите клетки. Поради това именно той атакува болните клетки, а организмът като последица съумява да се изчисти от тях и да възстанови Рh до нормалните си граници.

Твърдя, че всяко едно вещество може да се използва за различни цели в зависимост от това в каква концентрация е,на какъв етап е като химическо съединение, с какво е свързано и така нататък.

Твърдя, че концентрациите в организма не са "гигантските", за каквито пишете. На първо място, говорим за милиграми. На второ място - след около един час действието в организма е приключило и не остават вредни вещества. На трето място, количеството на прием винаги изхожда от индивидуалните характеристики на човека и това е подчертавано навсякъде, където съм срещала добронамерена информация по въпроса.

Твърдя, че вече близо година приемам тези капки. В различните месеци съответно в различно количество в зависимост от поставените цели. Лекарите вече казват, че такъв силен организъм е рядкост. Нямат обяснение за рязкото подобрение на здравето ми въпреки неблагоприятните им диагнози и лекарските грешки по време на операциите. Звучи смешно, звучи като упрек: "Как така ние се постарахме да ти вкараме всички възможни видове коки при операцията, а ти дори не правиш сепсис! Как така нямаш болни клетки след като отказа нашите терапии?" и т.н.

Твърдя, че вече в пълно здраве пия 5 капки всяка вечер и кварталът още си е на мястото без нито веднъж да е подаван сигнал до пожарната или пък някой да е ходил до Пирогов поради тази причина

Твърдя, че просто дезинфекцирам водата, която пия, по този начин. Аз лекарства не приемам, нямам спомен кога в годините съм приемала за последно аспирин против мускулна треска. А за това, че така дезинфекцираната вода имала като страничен ефект напълно здрав организъм, а не опадане на косата или зъбите например, мога само да съм благодарна.

Martina Genkova-Ivanova
Мръсни следи търсите, да. Явно и десетките включвания от редица интелигентни хора, авторитети в експертната си област все още не са ви направили впечатление. Какво ще направите - просто ще ги подминете, все едно не са се случвали ли? Не търсите истини вие, търсите евтини сензации! Както беше казал един мой приятел журналист - "Ако от екрана (страниците) не пръскат кръв и сперма, няма рейтинг, не е интересно, не се котира". Хайде спрете да гоните рейтинг и илюзии и започнете да работите наистина в полза на хората! Колкотои да се опитвате да криминилизирате, осмеете и оплюете ММС, твърде много хора вече разбраха за него и го изпробваха, постигайки невероятни резултати. Няма да ви се получи играта този път. Бъдете адекватни и поне се опитайте да защитите имиджа си на търсачи на истината. Разкажете всички гледни точки. Изгледайте филмите, които са ви посочени в горните коментари, изчетете всичко писано по въпроса. Иначе.. просто се доказвате като поредната нелепа, жалка платена издънка.

Ангел Кирилов
Ползавам ММС от над ЕДНА ГОДИНА.И го пия.!
Който "Умник" си мисли ,че Натриев ХлориТ е белина и т.н. да върви да се прескача!
Заедно с "КАДЪРНАТА" и "УМНА" водеща на предаването която без да прочете и ред е направила този АНОНС.
Колкото е токсичен Натриевия ХлориТ толкова сте и Вие ГОСПОЖО.
Ето Ви една извадка от едно примерно "лекарството" а именно АСС което яко се рекламира по ТВ."...Нечесто са съобщавани главоболие, възпаление на устната лигавица и шум в ушите.
В редки случай могат да възникнат стомашно-чревни оплаквания като киселини в стомаха,гадене , повръщане и диария!
Много рядко са съобщавани случай на алергични реакции като сърбеж,уртикария,обриви , задух,учестен пулс и понижаване на кръвното налягане..."
Това е "нетоксично" "лекарство" нали Г-жо?!
Едно уж елементарно лекарство за отхрачване до какво може да доведе а
При ММС има гадене , повръщане и разстройство в редки случай когато се предозира организма и черния дроб не успява да се справи нормално.
Намалява се дозата на ММС приема се Витамин С и нещата се оправят.
Умишлено съм си причинявал и ДВЕТЕ неща и съм оживял след това.
Затова и ММС се почва с 1 капка и след това се вдига на границата на поносимост без страничните ефекти.
В началото 3 капки ми бяха много и ми се повдигаше , сега мога 8-9 капки без проблем.
И се чуствам ПРЕКРАСНО.
От 1г. нещо не съм ходил на СТОМАТОЛОГ.А преди ходех на 3м. за почистване на зъбен камък иначе ми кървяха венците ако не отида.
Просто си мия зъбите с ММС вече зъбния камък падна сам от ММС-а , чуствителността дето имах в няколко зъба и ми бе казано ,че ще е все по-зле и ако ми писне да кажа и ще ми умъртвят изчезна и без да са ми умъртвили зъбите.Мога да продължа с примерите до утре но не виждам смисъл да убеждавам коне с капаци...
Четох и други отзиви за Вашето предаване , и не Ви е за сефте да се явявате неподготвена.
Явно за Канал 1 е нормално да си живеят собствен живот без да се оглеждат...

Galimir Gitev
Ако натриевия хлорит беше толкова токсичен,нямаше да го ползват за дезинфекция на повечето басейни. Естесвено,ако не налапате директно няколко лъжици от него Ама то и водата е токсична,ако изпиете няколко литра наведнъж Аре да ми се махате от главата с тези поръчкови предаванийца от Биг Фарма,че ми писна от подобни глупости! Хиляди хора по цял свят са се лекували от всичко възможно с ММС-лично познавам поне едно 10 човека в Чехия,жена ми също мина един цикъл с него и нищо и няма То е ясно що мафията в бели престилки се е вдигнала навсякъде срещу това-кой ще им купува измислените "лекарства" и токсичните ваксини за тлъсти пачки ако научат,че става и за дребни стотинки с дезинфекция за басейни,които изродите не могат да патентоват.А пък тези преститутките трябва вече най-после да схванат,че в ерата на интернет повече не могат да ни манипулират с подобни поръчкови материалчета -всеки може да си отиде при чичко Гугъл и особено ако говори езици да си проучи истината по всеки въпрос за една вечер

Galimir Gitev
По принцип и сами може да си го првите,от натриевия хлориТ(не хлориД!) ,който се продава като дезинфекция за басейни Толкова за глупостите с "продавачите на ММС",които ужким правят големите пари от продажбите му... Който иска да дискутира по въпроса,първо да вземе да се образова за печалбите на Биг Фарма от криминалните им "лекарства" с повече сайд ефекти отколкото излекувания,че и такива за болести които си измислят,само и само да си продадат патентованите боклуци.Вървете се образовайте малко за цялата шашма около фармацевтичната мафия-като се почне от подправяне и потулване на истинските изследвания за ефекта от химическите коктейли,които ни бъркат и патентоват(ако въобще има такива,щото в някои случаи цялото изследване се претупва набързо и чрез лобистките групи по ФДА и медии се вземат разрешения и сертификати)...продължим от тлъсто платените реклами и медийни масажи да им ги купуваме,та се стигне до докторите,които вече се подхващат още от добре платените от Биг Фарма университети още от студентската скамейка... Та новите генерации доктори вече са тотално под техен контрол-от концепцията за лекуването и лековете та до конкретното им приложение в практиката с пациентите...С изключение на някой и друг мислещ доктор,който се осъзнава какво прави и има доблестта и смелостта да се опълчи срещу статуквото и в повечшто случаи да си загуби топлото местенце сред "боговете" в бели престилки...Самият аз познавам лично един от 2 мата най-известни подобни "дефектирали" доктори в Чехия,които направиха подобна лудост и за което им правя наистина евала!Щото не е майтап да се опълчиш срещу цялата система.която в момента мачка де що има алтернатива или свободомислие-в края накраищата става дума за МНОГО ПАРИ,ама наистина МНОГО! Щото наред с оръжията и наркотиците май не се сещам за други покрай Биг Фарма,които да правят подобни пачки!

Ludmila Teneva
Ползвам подобрения вариант на ММС отпреди нова година и за себе си и за възрастните си родители. Болките в колената на баща ми, който страда от гонартроза значително намаляха - всеки ден се пръска с разтвора няколко пъти. Преди да започне това третиране с ЦДС ходеше само из къщи, сега всеки ден излиза в града и се разхожда сам. Майка ми имаше оток на крака от неправилно поставена инжекция - с неколкократно напръскване отокът спадна. Миналата седмица се оплакваше, че не чувства ходилата си/ тя е оперирана/ - след напръскването буквално след половин час сподели, че вече усеща ходилата си.
Димитър Божанов
Здравейте!
Споделям ви мой пост от преди седмица, където коментирам ММС и моя личен опит с разтвора. Не знам какви точно специалисти сте поканили в студиото си, но имам сериозни опасения, че те едва ли ще разполагат с необходимия изследователски опит, камо ли пък конкретен изследователски опит върху хора със силно разреден разтвор на хлорен диоксид, за да бъдат достатъчно адекватни по темата при цялата ѝ сериозност и важност за обществото.
Аз лично се доверявам на хора с РЕАЛЕН ОПИТ, не теоретичен. Бъдете наясно и подчертайте, моля, за зрителите си ФАКТА, че около 98% от медицинските специалисти, до които евентуално ще се допитате, имат нищожен до никакъв изследователски опит и "научните" им твърдения, подплътени единствено от диплома, издадена преди няколко десетилетия, имат изключително ниска до нулева научна и практическа стойност. Основната работа на съвременния лекар, както може би ви е известно, е да бъде рекламно лице на големите фармацевтични компании. Така и болшинството от тези т.нар. "лекари" не знаят друго, освен комбинациите от хапчета, които изписват и които в крайна сметка не лекуват никого.
Ако искахте реално да направите материал за хлорния диоксид, може би щеше да е полезно да се сетите за това преди конференцията, където присъстваха хората с РЕАЛЕН ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ОПИТ, КЛИНИЧНИ ТЕСТОВЕ И НАУЧНИ ДОКУМЕНТИ. Освен това, имайте пред вид, че хлорният диоксид към момента има твърде широко негласно легитимно приложение не само като луксозният и по-полезен вариант на хлора за пречистване на вода в големи селища, а също така присъства отдавна и в търговската мрежа като антибактериален и антимикотичен продукт под патенти на компании от ранга на Проктър и Гембъл. Има общо мисля 11 активни патента за производство и продажба на хлорния диоксид и негови производни към днешна дата.
Ето и това, което споделих с хилядите последователи на страниците ми тук във фейсбук:

Димитър Божанов
Dimitar Bozhanov (Димитър Божанов)
February 4
"Днес явно понеделнишки ще е ден за малко по-сериозни постове. Колегите журналисти, които виждате този пост, моля обърнете му внимание и ако медията ви не е прекалено зависима, дайте зелена светлина на тази информация, защото може да спаси цели семейства от бремето на аутизма, а и други заболявания. Настоявам да подчертая, че всичко, което споделям в поста си по-долу е базирано на твърди и категорични ФАКТИ, част от които са изложени подробно в конференцията от линка (виж най-долу). Както казва и самият лектор, аз мога да сгреша, но фактите - никога.
На 02 февруари в Гранд хотел София се проведе здравна конференция, организирана от Българска асоциация аутизъм. Специални гости бяха Джим Хъмбъл, откривателят на широкото приложение на ClO2, изследователите Андреас Калкер и Кери Ривери, подобрили използването на разтвора и участвали във въстановяването на стотици деца от тази коварна болест. Описани са документално с приложените клинични данни, снимков и видео материал и непосредствени свидетелства 82 случая на деца с аутизъм, възстановени напълно в рамките на една година към месец януари 2013 г.
Изгледах подробно конференцията и разгледах данните, с които разполага Андреас Калкер и трябва да ви кажа, че нещата са не просто впечатляващи, а изумителни. От известно време моят прияте Radoslav Raev води епична битка със скептицизма на хората, за да им обясни полезността и достъпността на ММС. Уви, колективното съзнание е толкова сериозно промито от фармацевтичната индустрия, че никой не смее да изкаже утвърдителна дума по темата, включително и моя милост, от уважение към медицинската професия и патовата ситуация, в която са поставени лекарите от своите спонсори. Всички ние имаме познати и приятели лекари и знаем, че те са добронамерени хора, много от които наистина искат да помогнат на пациентите си да се излекуват. Но фармацевтичната индустрия не се интересува от това, тя се интересува от своята растяща печалба. Темата е добре засегната от Келкер в конференцията. Те имат и непосредствен опит с дългата ръка на фармацевтичните лобита.
За радост това няма значение, ако ние сме достатъчно бдителни. Материалът от тази конференция е изключително ценен не само за семействата с деца аутисти, а и за всички нас, защото всеки има познат или близък с някакво заболяване, което най-вероятно може ако не да се излекува нпълно, то поне успешно да се третира и подобри благодарение на този изумително ефективен разтвор, познат ни като ММС.
Няма все още субтитри за конференцията, но доколкото разбрах, скоро ще има. До тогава, проучете въпроса за себе си, а ако сте журналисти, направете постъпки този материал да попадне на страниците на вашето издание или в ефира на предаването ви.
От Радо Раев знам, че и в България вече имаме много случаи на възстановяващи се деца. От телата им излизат огромни нелицеприятни червеи (с размери от няколко сантиметра до метър!), които се оказват основна причина за аутизма и за симптомите на редица други заболявания. Ако мислите, че точно вашият случай не е такъв, ще ви споделя пример, който самият Калкер дава на конференцията. Сред най-разпространените паразити били едни малки червеи (мисля, че се казваха аскариди или нещо подобно), които се откривали в 40% от населението. Това означава, че поне около 3000 души от 7300-те ми приятели и абонати в този профил, разполагат с такъв вредител в организма си. Напомням ви, че в точно този пост говорим единствено с научни факти. Без интерпретации и допускания, без фантазии и пожелателни позитивни теории, просто ФАКТИ!

Димитър Божанов
Ще добавя единствено, че и самият аз имам известен личен опит с ММС и то много положителен. Миналата пролет си проведох месец и половина курс по един от протоколите и от тогава не съм имал повече запек, след като 17 години ми тежеше зверски в прекия и преносния смисъл Режимът ми беше на 3-4 дни.... без коментар. От пролетта насам съм по часовник всяка сутрин! Никога не е било това в живота ми преди ММС. Освен това, отново от непосредствен опит, за по-малко от седмица убива трайно миризмата на краката при външно приложение, ако случайно имате такъв проблем. Колкото до това дали ми вярвате лично на мен или не, по-важното е, че няма как да спорите с фактите от дългогодишните изследвания и резултатите, споделени в конференцията. А моят личен опит, както и бонусите от него, са си основно за мен. На вас могат да ви послужат единствено като отправна точка.
Апелът ми е да пручим първо и после да отсъдим. Нека не бързаме да отхвърляме нещо, преди да сме се запознали с фактите. А в случая те са наистина категорични и вдъхновяващи! Няма по-голям будител от клипчето с излекуваните деца бивши аутисти http://vbox7.com/play:ceb531f8e6, което прожектират на конференцията, покрай цялата фактология. Искам да гледам такова клипче скоро и с български деца! А към журналистите повтарям апела си, отразете тази информация в медията си!
Ето го и линка от самата конференция: http://www.ustream.tv/recorded/28979600#_=_
Поздрави и всичко най-добро ви желая!
Митко Божанов

Вени Савова
Отворено писмо до екипа на предаването "Студени следи" в БНТ
Здравейте!
Пиша Ви своето отворено писмо, подтикната от желанието си да участвам в дискусията за полезността от употребата на ММС. Предвид направения оценъчен анонс, в който имаше определението „криминален”, нямаше как да не откликна. Личната ми отговорност го наложи.
Вярвам, че всяко изследване налага по необходимост да уточним позицията, от която го правим.
Аз употребявам ММС. Имам опит и наблюдения, аз съм изследовател на собствения си оздравителен процес и не просто вярвам, аз зная, че моето здраве е моя грижа и отговорност. За първи път ми се налага публично да изразя това и го правя с пълнотата на собственото си достойнство, вярвайки, че това не просто няма да навреди на някого. Напротив, отговорното отношение към здравето и личността ни може да бъде най-.заразяващото поведение. Повече от сегашния грип дори!!!
Все пак да кажа коя съм. Аз съм университетски преподавател, филолог, медиевист. Както се шегувам сред студентите си, аз „произвеждам” бъдещите учители на детето си, много от журналистите в медиите и едни от най-порядъчните професионалисти в различни сфери на живота ни. Това е една от най-съществените ми деятелности. В другата част от битието си съм майка и вдовица. Преди повече от 8 години преживях личния си катарзис мъжът ми да се разболее от саркома. Дори за непрофесионалистите като мен това означава просто смъртна присъда. Бърза, болезнена, непреодолима. Тогава минах през онова, което мнозина знаят – отчайващо отношение, реално изнудване, липса на алтернатива в лечението. Бях поставена в ситуацията наистина тайно да правя всичко възможно, за да детоксикирам тялото на мъжа ми от правеното му лечение. Да търся алтернативи, които за официалните „лекуващи” бяха напълно излишни и дори смешни. Не че може да се води някаква дискусия с хората от тези среди. А и нали сценарият там е, че пациентът нищо не разбира. Нали няма да наречете поведението ми „криминално”? Само този, който не се е грижил за друг човек, може да го стори!
Но!!!! Животът на мъжа ми просто си отиваше. Детето ми беше на месеци и трябваше дори да я нося със себе си, за да ми обърнат внимание. Последва ампутация, брутална химиотерапия и след няколко месеца смърт. Спирам с драматизма. Позволих си го, не защото той беше определящ тогава или още повече сега. Аз съм пример за човек, който продължи да живее с пълен дъх и вдъхновение. Но преживяването ме накара да съм много отговорна и да изследвам. През всичките дни на заболяването и последвалите години аз съм се занимавала с алтернативни практики. Неизбежно наблюдавам и какво се случва на пазара на алтернативните терапии, добавки и пр. продукти. Има всичко, като в живота. Но аз вече имам избирателната способност да отсявам.

Сега ще ви разкажа как открих ММС. В продължение на повече от година се боря с екзема. Въпреки грамотното отношение към тялото ми и добрите ми познания, оказва се, има стресови състояния, които отключват картини, които трудно се повлияват. Започнах подобряване на диетата ми, движение, хомеопатия, работа със съзнанието ми като релакс, дишане и пр., очистителни практики и всякакви природни мазила. Някак картината се повлияваше, но частично. Аз открих сама ММС, докато се координирах с моя приятелка, която е също научен работник, но във ветеринарната сфера. Така започнах. Сама, носейки пълната отговорност. Ама нима не е винаги така. Нима, когато избереш да се довериш на официалния лекар, не носиш пак отговорност. Нека да сме честни и най-после да назовем нещата с имената им. Има официализирани сфери, терапии и лечебни структури, заради това, че по някакви си оставени в миналото причина. Но има и такива, които се проявяват сега. Те идват, защото има огромна празнина. Огромна липса на ефективност в много сфери на медицината.
Изчетох много материали. Изгледах клиповете в мрежата и най-вече съобразих всичко, което научих с досегашната си осведоменост. Имах усещането, което изследователите имат, че наистина нещо ново се добавя в пъзела. Започнах приема на ММС и разбира се започна силен детоксикиращ процес. То това е замисълът. После добавих и противопаразитния протокол, разработен от Андреас Калкър, като го адаптирах според своите възможности сега. И знаете ли, никога не съм допускала, въпреки многото литература, която съм изчела, че в тялото ми има такава мръсотия. Благодарение на ММС и този протокол само за месец съм се отървала от гадости, които нося сигурно от години в себе си. Културата ни е такава, все още инфантилна, и не говори открито за това. Но наистина редица изследователи говорят за скрита епидемия от паразити. Никой не води реална профилактика в това отношение. А аз вече съм напълно убедена за това как базата за моето състояние е паразитна. Макар и малка, практиката ми с ММС е толкова позитивна и обнадеждаваща именно в битката ми с паразитната инвазия.
Сега приемам ЦДС, подобрения вариант на ММС. Имам качествена промяна в състоянието на екземата си, петната намаляват и съм уверена, че процесът ще продължи. Вчера буквално за часове неутрализирах започналото грипоподобно състояние. Преди дни по подобен начин се справих и с детето си.
И последно: изобщо не съм се съмнявала в това дали ММС е вреден, токсичен или пр. страховити тези. Сравнението с белина е напълно несъстоятелно, дори допускам, че е злонамерено. Ако при някой човек е имало неразположения, то това е напълно нормално предвид силния процес на детоксикация. Но има си начини това да се преодолее. Всички практикуващи холистични терапии са наясно с този механизъм на лечебната криза, натоварване в резултата на токсините, които се отделят от убиването на патогени и пр. Защо обаче трябва да се спекулира. Има безкрайно много примери за излекувани хора. Ами обратът при децата аутисти!!!!
Бих искала да изразя своята увереност в градивното отношение, което принципно е професионално да проявите. Нещо повече, настоявам именно в качеството ви на журналисти от единствената обществена телевизия в Отечеството ни, да изразите обективно и добронамерено позитивното отношение към ММС. Така аз като човек, който ежемесечно отделя от данъците си, за да издържа БНТ, също ще имам представителство.

Svetla Tancheva
Недопустимо е такова невежество! През цялото време противниците на ММС говорят за друго съденинение. Плацебо ефектът съществува наистина, но се проявява при много по- леки неразположения и разбира се, е с краткотраен ефект. Тук съпругата на болния говори за Пракинсон, което ме навежда на мисълта, че съвсем съзнателно и фармонологът, и онкологът избягваха да коментират това така сериозно заболяване и настъпилите подобрения.
Имах спор със "специалист" преди 3 години, който твърдеше, че единствения начин да оздравея от ерозивен гастрит и хеликобактера, е да приемам комбинация от 3 антибиотика за 10 дни. Няма да обяснявам, колко съжалявам, зе се подложих на това "лечение"- резултат никакъв, само се отрових порядъчно и трябваше сама да търся начин да се справям с алергиите и страничните ефекти.
Опитах с ЦДС и о, чудо- сякаш проблемът не е съществувал Ама че плацибо :)))

Мая Богданова

Здравейте! Хлорният Диоксид е официално признат препарат за дезинфекция на вода за пиене и за дезинфекция на хранителни продукти и се използва в цял свят. Може да се пие в определени дози и помага при редица здравословни проблеми, свързани с бактериални, паразитни и вирусни заболявания. Това е доказано многократно! Има десетки лекарства, които са патентовани и се произвеждат официално и съдържат Хлорен Диоксид! Информирайте се преди да изказвате подобни грешни твърдения в националния ефир!

dejavu
Участник
Мнения: 79
Регистриран на: 18 Юни 2011 12:05

Re: Критиците на ММС и Джим Хъмбъл

Мнение от dejavu »

radoraev написа:Силно разреден Хлорен Диоксид във вода,одобрен дори от БДС за дезинфекция на водата
Това значи ли, че ако пием чешмяна вода ще ни се отрази добре?
Навсякъде се говори за вредата от хлора във водата. Дори продават специални душове с филтър за хлор (разбира се, целта може да е единствено печалба). По много сайтове за здравословено хранене и начин на живот се препоръчват тези филтри.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4535
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Критиците на ММС и Джим Хъмбъл

Мнение от ivangp »

Ако си сигурен, че водата е обработена с хлорен диоксид, не е минала през замърсени тръби и ч консумираш в рамките на 1 час след обработването й, ДА.
Хлорният диоксид е активен 1 час и ще се свърже с всички нечистотии във водата в рамките на този час. След това действието му прогресивно отслабва.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Публикувай отговор