Депресия с мисли за самонараняване!

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
ivangp
Site Admin
Мнения: 4526
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от ivangp »

Работа с кундалини има два варианта.
Единият е да отвориш 7ма чакра и да създадеш способност да натрупваш кундалини в първа (оцеляване) и втора (размножаване) чакра и да я освобождаваш(направялваш извън тялото) през 7ма чакра. Това е много опасна практика, която може да доведе до полудяване.

Вторият е да се научиш да я въртиш вътре в тялото. Т.е. натрупваш в 1ва чакра (перинеум), качваш до втора, трета, .....седма чакра и след това я пускаш надолу до 1ва. Изкачването се извършва по гръбнака до върха на главата, а спускането през челото, гърлото, сърцето, слънчевия сплит, корема, половите органи до 1,ва чакра. Това е по-безобидна и лесно постижима цел. Но си иска много практика.

За начало можеш да си представяш как енергия се качва от перинеума (между краката ти) по гръбнака до върха на главата. Изпъква мозъка ти. Там се звърта хоризонтално обратно на часовниковата стрелка 12 пъти и след това се спуска през челото, гърлото, сърцето, слънчевия сплит, корема, половите органи до перинеума.

За да се свържат двата основни меридиана трябва езика ти да допира небцето (около 3см зад горните зъби). Гръбнака и врата трябва да са колкото се може по прави. Т.е. най-добре е да си легнал на твърд под без възглавница. Или да си седнал с изправен гръб и с леко прибрана към гърлото брадичка за да се изпъне врата. После започваш да дишаш с корема дълбоко, бавно и ритмично и да си представяш, че с всяко вдишване вкарваш и натрупваш енергия в първа чакра. Като натрупаш там, т.е. усетиш затопляне, гъделичкане раздвижване на енергията там, започваш с всеки дъх да качваш енергията към долната част на гърба, после към кръста, после към средата на гърба, после към горната част на гърба, после към основата на черепа и накря към върха на главата. На всяка спирка трябва да натрупваш докато усетиш затопляне, разширяване, мравучкане, разширение.

След това завърташ 12 пъти в черепа и започваш да спускаш, през трето око, гърло, сърце, корем, полови органи до перинеума. И после пак нагоре по гръбнака и т.н.

Натрупване на енергия в 1ва и 2ра чакра може да се прави и чрез мастурбация или по време на секс, но не трябва да се стига до оргазъм. Оргазмът изкарава цялата натрупана енергия извън тялото.

Пробвай. Тази практика няма как да ти навреди.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Петър РФи
Активен
Мнения: 140
Регистриран на: 12 Май 2016 21:42

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от Петър РФи »

Аз незнам дали съм отворил кундалини.и никога не съм искал да се занимавам с това а Неразбирам нищо от това което ми пишеш за него ,не мога вече и да медитирам само гадости виждам пред очите си ,незнам и какво става с мен , но забелязвам в последните 5-6 дена че и повече ,че лягам да спя , събуждам се е после като се опитам да заспя пак ,немога - тесам за сърцебиене ,успокоявам се леко пробвам да заспя ,но немога .тъкмо да се унеса и почват лошите мисли иси представям разания на вени ,някои пребит и такива неща .аз не искам да ги мисля тези неща ,представям си майка но и там 1 мин ок и пак нещо гадно се случват .и не мога да заспя . Спя по 2-3 часа и после на работа и там все някви лоши неща виждам и си представям . Виждам нож за рязане на хляб и се плаша и тревожа ,и много пъти си представям как ди режа вените .Знам че тоя пост звучи много гадно и депресиращо но тотално съм объркан .пих анти депресант за 1 ден и го спрях да пробвам да се справя с импулсите и тревогата ми за натрапливите ми мисли но засега немога ,тесам и през деня и ноща .но нещата ми не отиват на добре въобще. Сега незнам да ги почвам пак ли какво да правя . Не искам хората да ми оправят проблемите ,ама и незнам как да процедирам вече.Аз просто искам да се наспя и да бъда се чуствам нормален . Толкова ли много сгреших ,къде сгреших ?

Извинявай Ванка за гадния пост .

neafeya
Активен
Мнения: 115
Регистриран на: 31 Юли 2008 17:56
Местоположение: Бургас

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от neafeya »

https://youtu.be/eQ5k9F3pSdo
https://youtu.be/awkne-gyjm8
Тук има върху какво да разсъждаваш.

ivangp
Site Admin
Мнения: 4526
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от ivangp »

Ето какво да направиш:
Заклеваш се да не предприемш никакви действия, които могат да те наранят физически преди да си поговорил с този човек!

След това:
1. Хващаш една нежелана мисъл - за рязане на вените например.
2. Записваш я.
3. Определяш нежеланите емоции, които изпитваш при тази мисъл.
4. Определяш ниво на тези емоции по скала 0-10 и го записваш по отделно за всяка емоция.
5. Определяш неприятни физически усещания и нивата им и ги записваш.
6. Започваш да ТЕСаш докато повтаряш мисълта на глас и визуализираш как си режеш вените. ТЕСаш поне 15 минути с тази мисъл без да я променяш. Ако мисълта или картината се промени, връщаш се на същата мисъл и същата картина с рязането на вените, с които си започнал.
На всяка ТЕС точка, преди да преминеш към следващата точка поемаш дълбоко дъх и издишаш. При издишането повтаряш мисълта на глас.
Това ще те забави и отпусне, защото по принцип си припрян, дори и когато ТЕСаш.
7. Спираш и определяш ниво на записаните емоции и физ. усещания при изговаряне на мисълта на глас и визуализиране на картината.
8. Пишеш тук за резултати, емоции, физ. усещания и техните нива преди и след ТЕСа.

Действай и пиши после какво е станало!
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

bubolechka
Участник
Мнения: 93
Регистриран на: 14 Фев 2016 14:55

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от bubolechka »

Това със чакрите визуалицацията помага много.От опит го казвам .. по едно време го правих не точно както Иван го е описал, но пак същата идея за завихрянето на чакрите.Днес като прочетох поста както стоях на работа с свивах салфекти започнах да си представям как се завихрят от долу на горе чакрите ,но без напъване мисловно..само до колкото е приятно,Ако стане неприятно се спира ,че май е опасно.Ведднъж ми стана кофти ...насилвах се да издигна кундалини енергията и сякаш ме заляя една ужасна енергия и сякаш щях да лудна поне такова чувство имах.И разбрах ,че трябва да е само до границите на приятното.И усетих вътре как всичко ми вибвира приятно.Започнах да се прозявам и не спрях 20 мин.След всяка прозявка все по-спопокойно ми ставаше.После се разсеях и нахлуха разни мисли и сякаш се затвори и блокира тази енергия.Та опитай ,но без да се насилваш много да си го представяш.Ума да не ти работи много и с подробности.Само леко насочване.

Любов
Участник
Мнения: 86
Регистриран на: 12 Авг 2015 19:56

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от Любов »

Аз много добре те разбирам за натрапливите мисли, мислите за самоубийство и импулсите към това. Мислите свързани със самонараняване е автоагресия, аз изпитвах много гняв и агресия към определени хора, но понеже не можех и нямаше нито как да изразя започнах да обръщам навътре, много самообвинения. Та в тая насока, ако ти помага в нещо... Бях ти и споделила и преди това аз как се справих с тези мисли и желания, той и Ванката сега ти го е написал. Представях си негативните действия как ги правя и тесах. Целия гняв се опитах на глас да изкарам и тесах. Наистина от всички натрапливи мисли имах чувството, че ще се побъркам и това тесах..за побъркването. Аз това мога да кажа като личен опит. Успех. Пиши.

Петър РФи
Активен
Мнения: 140
Регистриран на: 12 Май 2016 21:42

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от Петър РФи »

така пробвах 2 пъти твоята техника сега , че след малко съм на работа
В че ще си срежа вените , аз нап и без. приемам себеси
тревожност 7 -8 ,
тревожност в стомаха.
първия път вдишвах дълбоко и ми се зави свят , мисълта след като приключих леко поодслабна , тревожноста намали и за малко изчезна , първо ми излязоха и други картини как си режа вените , но останах с нея тя се промени като продължи до звук когато режеш нещо "кс" нещо такова
втория път , по нормално дишаМ -дълбоко де
тревожност на 3-4
същото място почти физ. усещане го няма в стомаха . тесам 15 минути
картината се променя като се развива след звука , има кръв
след Теса си казвам мисълта и виждам картината ., но заглъхналото физ. усещане в стомаха след 1-2 минути се завърна , един вид тревожноста в стомаха ми е там дори и мисълта да е поодслабнала.
след 30 мин съм на работа цял ден до 9 , ще пиша от работа ако не съм много зает. ще се опитам да се крия в тоалетната да правя Тес.

Любов мерси за подкрепата,аз лятото ги бях изчистил по подобен начин ,но есента се завърнаха мислите.и сега ме напират яко

ivangp
Site Admin
Мнения: 4526
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от ivangp »

Не се крий. Това допълнително те изнервя. Просто като се появи мисълта продължавай да я повтаряш и да дишаш дълбоко. Но бавно и не често дишай, че иначе ще хипервентилираш и ще ти се завие свят.

Идеята е да спреш да бягаш от мисълта, а напротив, да я търсиш и усилваш.
Т.е. спираш да правиш това, което си правил досега и правиш обратното.
Спираш да буташ и започваш да дърпаш, образно казано.

Когато имаш повече време насаме, седни и ТЕСай пак мисълта. ТЕСай я 30 минути този път.
Пак записвай емоции, физ. усещания и нива преди и след.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

neafeya
Активен
Мнения: 115
Регистриран на: 31 Юли 2008 17:56
Местоположение: Бургас

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от neafeya »

Вчера гледах Стив Уелс,показа тес със палеца по пръстите,за пред хората.Надявам се разбираш,с палеца си потупваш точките по останалите пръсти,а с показалеца потупваш точката на палеца.

Петър РФи
Активен
Мнения: 140
Регистриран на: 12 Май 2016 21:42

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от Петър РФи »

Един вид да искам ,да пожелая че искам да го направя ,като Хари Потър когато знаеше че трябва да умре . Между другото се опитвах преди да го правя ,през ноща ,виках я, исках я и дори бях готов да я прегърна .

ivangp
Site Admin
Мнения: 4526
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от ivangp »

Не точно. Не искам да пожелаваш смъртта, а да пожелаеш мисълта за самоубийство, да спреш да бягаш от нея и да я повтаряш многократно по-често отколкото тя се появява нормално. Всичко това съчетано с ТЕС и/или бавно, коремно, дълбоко дишане.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Петър РФи
Активен
Мнения: 140
Регистриран на: 12 Май 2016 21:42

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от Петър РФи »

Неа фея много ти харесах клипчетата тази сутрини ходих бос по тревата да се заземя -помагало, и си правих около 1 час по тях . Стоя и се разхождах по точките и спокойно си разказвах каккво мисля ит.н. помогна малко .и изведнъж накрая станах и хукнах към компа да си купувам билет за самолета и почти го букнах и видях че ванката ми е писал и не си го купих .

и всички ме подкрепиха днес , за което съм им много благодарен .
и сега уж продължавам напред ,до следващата ми криза , не ми е лесно да призная нещата ,объркан съм от мисли ,енергии, Тес ,недоспиване и ходене по мъките и т.н. обяснявам си нещата че ,миналата зима ,пролет съм изпитвал същите симтоми но бях на анти депресанти и това ме е накарало да не изпитвам с пълна сила и истинност всичко което изпитвам сега . И сега когато всичко се завърна това ме изкарва извън релси и ме кара да се страхувам ,тревожа и т.н.
Оная сутрин ми се присъни сън на душата ми ,как се виждам с моето семейство и нищо ми няма и съм добре и разсъждавайки в съня си ,разбрах ,усетих осъзнах че имам крещяща нужда да дам и получа любов. Тука като прегърна ,гушна някоя колежка и веднага усещам ,че се чувстам много по добре за кратко 5-6 сек ,но усещам топлината и добротата на прегръдката.и като се замисля гледайки научнопопулярни филми ,как кученца изоставени ,треперят от страх и тревожност, но когато им намерят второ семейство и те им дадат любов ,сякаш сърцето им се отваря и те политат от радост . Та така се почуствах в съня си .
Също така често преди при докато тесам и мисля или медитирам и правя опити да освободя енергията която се събира горе в главата ми сторва че ми се причува как Подсъзнанието ми казва ,че единствено в Бг ще мога да отключа,освободя енергията ,защото всичко там е започнало и там ще свърши . Но съм и чувал от него че ако се прибера там ще извърша самоубийството и т.н. итакива двойнствени неща .

Никога не съм харесвал психологията ,даже това е единствения изпит през цялото ми следване на който ме скъсаха .но това е животът все ни дава да се занимаваме с нещата които нехаресваме да правим ,да си научим уроците .

neafeya
Активен
Мнения: 115
Регистриран на: 31 Юли 2008 17:56
Местоположение: Бургас

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от neafeya »

Ааа браво,тъкмо мислех да си правя тес: никой не ме забелязва във форума... :D :D :D
И стига се стяга...това са само мисли,наши мисли,които ние си ги мислим.
И като решиш нещо- за билета,го реши окончателно,и аз се двоумя и все мисля...като ще кажеш,ще го измисля и накрая,търсим съвети как да не мислим толкова. :D
За сърцебиене Пасифлора,таблетки или тинктура,на мен ми помага.

Петър РФи
Активен
Мнения: 140
Регистриран на: 12 Май 2016 21:42

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от Петър РФи »

Така време е до доложа ,тази сутрин започнах с двете клипчета на Нея Фея да се успокоя , щото пак не спах тази нощ . Сутринта като ставам от леглото стомаха ми е залепен за гръбнака и през ноща имам чувството че имам топка заседнала там . Така тесах ги след това си направих и моя плеада и започнах да викам мислите си за самоубийство , да ги търся .почнах да си представям картината от вчера , много бавно е леко тупах , поемах си дълбоко дъх не много често , и се опитвах на всяка точка да си предсавям картината малко по дълго и малко по осезаемо , усетих няколко малки импулса преминаваюки през мен и почвайки от краката до главата , продължих бавно напред , запачнах давлизам все по надълбоко - незнам това алфа , бета или тета състояния са .но в един момент при един импулс малка част от енергия излезе през сърцето ми . Сега си представям картината , но засега нямам негативни импулси , незнам докога , но картината си е все същата непроменена .след като излезе енергията нещо в мозъка ми се размърда ,някакви пластове и започнах леко да свивам очите си и 3 тото ми око го усетих как се мърдаше и искаше да се разтвори напълно ,черно много черно стана пред очите ми , продължавах да се тупам бавно с една и съща мисъл "тези мисли за самоубийство " . Не след дълго започнах да усещам страх и е дна вълна силна премина през мен с представата на картината - уплаших се , и си промених думите ,че се приемам и обичам и си представях любов и така нататък - направих това защото се уплаших че дълбоко в тези нива това което стана ще се затвърди повече на подсъзнателно ниво. Леко се поуспокоих след 5 мин , и продължих със старата фраза .тесах , тесах нищо не удетих от старата картина поне за сега ,но ще видим ,но майче преди малко усетих вълна от страх да преминава през мен ,когато пиша сега за това .след известно време спрях да тупам и леко се отпуснах - чернилката , лекото напрежение надигнало се в главата ми ,леко стискане на очите ми и третото око си бяха там . Не ми излезе спомен а само някоко вълни от страх - потесах ги и се поуспокоих с си казах няколко положителни фрази за завършек . Цялата процедура отне 3 часа .Разбрах поне че този черен спомен неразкрит е основната причина за натрапливите ми мисли .но се опасявам че направих грешка с тази вълна където мина през мен . Има ли някакъв шанс да затвърдя още повече на толкова дълбоко ниво тази карнина или тази вълна - щото май страхът сега започва да излиза сега след като спрях да правя Тес ?
Ами това е пишете скоро приятели

ivangp
Site Admin
Мнения: 4526
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Re: Депресия с мисли за самонараняване!

Мнение от ivangp »

Стига да ТЕСаш няма вариант да затвърдиш, а само да освободиш негативите. Вълната всъщност е добър знак, че нещо освобождаваш.

Не разбрах с каква картина си ТЕСал.
Разбрах с каква мисъл си ТЕСал и не е тази, която ти препоръчах.

"Тези мисли за самоубийство." - е доста обща мисъл.
"Ще си прережа вените с ножа." - е доста по конкретна мисъл.
Особено ако картината е на рязане на вени.

Не знам колко това ще те обнадежди, но помни, че най-тъмно е преди разсъмване.
Близо си до кардиналан промяна. Упоритост и постоянство му е майката.
Заземяването е добра идея, както диетата, спорта, социалните контакти и т.н.
Но основният ти проблем е в психиката.
Не се отчайвай!
Ще го премахнеш, стига да не се отказваш от ТЕСането.

Пиши всеки ден подробно какво и как си ТЕСал.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.

Публикувай отговор