Разкажете ваша или на познати ТЕС случка

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

Супер :)
И аз се учудвам всеки път.
Когато някой има проблем, зная и съм убедена, че може да се махне с ТЕС. Когато започне да ТЕСа, обаче, силно се съмнявам и не вярвам, че ще стане. След малко "чудото" става и искрено се удивлявам. И това всеки път :lol:

Между другото Луи Куне дава препоръки какво да се прави при счупени кости без да се слага гипс. Може да не го ползваш, но е добре да се знае.
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 11:14

Мнение от Arethuse »

От няколко дни вратът ми прогресивно се схващаше. Отначало си мислех, че е защото вечер кърмя легнала и понякога главата ми не е в много удобна позиция, но пък аз го правя от месеци... Както и да е. Вчера нещата добиха застрашителен размер с болки не само във врата (по-скоро схващане, но болезнено), но и по раменете и гърба, които до края на деня се разпространиха ппо всички мускули, а също и стави (по-кокретно коленете). Въпреки, че много ме мързеше :oops: :roll: , намерих сили да се тесна, и вратът мигновено ме отпусна. Предполагам, че е някакъв грип или нещо подобно. Днес съм много по-добре, но ще потеся още малко схващането, защото вратът ми не се е оправил съвсем.
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Noblesse oblige
Участник
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Юли 2010 20:08

Мнение от Noblesse oblige »

Привет от още един начинаещ :)
Темата е стара, но вярвам, че винаги има място за някое и друго позитивно мнение.

Като първо искам да изкажа комплименти към създателя на този форум и личната му грижа към всеки проблем изложен тук.
Няма да занимавам никого с моята персона и подробности около мен, само ще кажа, че съм привърженик на теорията " Нищо не е случайно и винаги идва навреме в нашия живот"

Поради горепосочената причина знам, че разбрах за ТЕС в подходящия и най- благоприятен момент за мен. Точно когато не разбирах защо и какво ми пречи да се самомотивирам, как да го направя и прочие... Искам да вметна, че не съм прочела книгата (чакам да ми я доставят извън пределите на България) и съм бегло запозната с метода, но за сметка на това изчетох целия форум и де що има побликувано по темата. Както изрично казах, с ТЕС се срещнахме в подходящ момент и той изигра ключова роля. Изкълчих много лошо глезена си, бях се подготвила да лежа поне 7 дни и съответно се снабдих с мазила, бинтове, обезболяващи и подобни... Уповавайки се на твърдението, че няма случайни неща- реших да опитам, ей така с възможно най- скептичната нагласа на която съм способна. На третата минута ми нямаше нищо! Махнах охлаждащия лековит бинт, и опитах да ходя нормално... Ако сте имали подобен инцидент, то ще знаете каква болка и дискомфорт чувства човек и как автоматично се предпазва и ходи някак комично. Е аз не правя изключение и тръгнах с патрава походка.., но установих, че не е нужно. Страхът, че се самозалъгвам продължи още няколко минути в които изглеждах много озадачена! После проумях, че всъщност изобщо не ме боли вече! На мозъка ми му трябваше повече време да се пренастрои?!
Обадих се на приятеля ми да си сверя нормалността, след което започнах да чета повече и повече докато не изчетох всичко. Тогава поръчах книгата, смятам че е фундамет и без нея няма да стане, но това не ме спря да опитам пак...
Същия мигновен резултат постигнах със силни болки в гърдите преди цикъл ( дамите ме разбират ) и с зъбобол преди четвърт час, което е и мотива ми да споделя всичко дотук.

Хора не се съмнявайте, просто опитайте! От емпиричен опит ви казвам дерзайте! Само можете да спечелите и да се почувствате по-добре.

Поздрави на всички и много успехи!
elusive

Мнение от elusive »

Здравейте! Искам и аз да ви разкажа няколко ТЕС случки :)

Една вечер бях в заведение, където имаше много родители с малки деца. На масата до нас седеше семейство с момченце на около 3-4 години, което беше изключително красиво и аз постоянно го гледах. След малко забелязах, че то се разплака, а родителите му май му се караха. Аз изпитах някакво желание да му помогна и реших просто да си представям, че потупвам точките му (като приема, че в момента, като плаче, явно е настроено на вълната на проблема). Не чистих собственото си отношение, макар че ми беше малко мъчно за него, нито пък правих прокси в пълния вариант (с "Аз съм ..."). Само си представях, че потупвам точките му и след малко той се успокои и престана да плаче :)

Следващата случка пак е с малко дете. Бяхме на къмпинг и вечерта се събрахме много хора на вечеря пред една каравана. Едно от семействата имаше момиченце на 1г. и 5м., което беше вдигнало температура и майка му беше много разтревожена. С бащата постоянно се сменяха кой да стои при детето, а другия за малко идваше при компанията. По едно време бащата дойде с детето, като го носеше на конче. Аз реших да му направя ТЕС, пак само с въображаемо потупване на точките, като казвах неща, които според мен тормозеха детето като "много ми е топло", "всички са се събрали около мен и ме плашат", "мама е напрегната", "страх ме е" и т.н., и детето след малко се ободри видимо.

Последната случка се отнася за мен. Изведнъж ме заболя стомаха ужасно силно и не можех да ходя изправена, а се превивах на две. Направих си един кръг с настройката "Въпреки, че усещам ужасна режеща болка...". След това вече можех да отида изправена, за да си сипя вода и да продължа. Успях да смъкна болката от 10 на 4, но след това като че запецнах. Реших да пробвам една техника, при която се концентрирам върху болката, след това определям формата и размера й (в какъв съд би се побрала), както и цвета, вкуса и мириса й. Изникнаха ми нещо като големи плоски камъни, покрити с мъх и влажни, но болката не премина напълно. Продължих с ТЕС и изведнъж ми се появи мисълта, че стомахът ми е тънко мехче, което е пълно с големи тежки камъни, които го опъват и ме боли ужасно. Направих настройка "Въпреки, че ми е ужасно тежко на стомаха и чувствам как камъните ми тежат" или нещо от сорта и болката просто спря! Почувствах се прекрасно от това, че ТЕС ми подсказа какво точно усещам и успях да го елиминирам с 1 кръг.

Надявам се да не съм ви отегчила с дългия си пост, просто исках да разкажа тези скорошни случки и да споделя радостта си от това, че ТЕС работи! :D
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1410
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

И аз напоследък много ползвам въображаемото потупване по чужди точки.
Когато бебето се събуди през нощта, си представям, че потупвам точките й. Не казвам нищо, но усещам и моите точки да пулсират. Тя бързо се успокоява и заспива. За сравнение - преди да започна с тоя метод не се успокояваше, докато не получеше цица.
Или пък с баткото. Когато сме на различни мнения и той започне да се изнервя или да хленчи, също си представям, че го потупвам. Така успокоявам и двама ни и се разминаваме леко.

Понякога виждам, че някой има нужда от потупване, но нещо ме спира и не мога да започна да го потупвам въображаемо.

Веднъж си говорихме с една приятелка. Ходихме по оживена улица и бяхме с децата. Тя говореше за нейни проблеми, а аз си представях, че я потупвам (доколкото можех в тази разсейваща обстановка). Въображаемото потупване даде осезаеми резултати по време на разговора. И зная, че е от потупването, защото мисълта й започна да тече така, както по време на ТЕС. А тя тогава все още не познаваше ТЕС.
Аватар
Angel_K
Напреднал
Мнения: 332
Регистриран на: 07 Май 2010 16:23
Местоположение: България
Обратна връзка:

Ето и от мен

Мнение от Angel_K »

: :)
В четвъртък 05.08.2010г. колежката ми много я заболя главата , ей така изведнъж , обясни че направо не може да гледа , мъжа и който ми началник хукна по работа и каза че след 30-40мин ще и донесе навръщане едно вълшебно хапче забравих какво и предписа.

Гледах я , и понеже не съм пробвал Прокси поне досега а исках на 100% да и помогна.
Попитах я дали иска да и помогна , тя ме погледна и пита как , казах и ела в другата стая дето да сме 2ма и след 5мин се връщаме.
Няма да те ям , няма да масажирам , всичко ти ще правиш сама, ако не ти помогне поне няма да е по-зле ,почуди се и след 5мин , Хайде да опитам , че не издържам.
Обясних и какво да направи като я питах къде е болката отпред или отзад ... попитах колко я боли от 0-10 каза ми 9.
Направи 1 кръг с ТЕС и се втренчи в мен с широко отворени очи.
Аз се стреснах попитах я добре ли , как е болката пак ли е 9 и чак след 1мин което за мен бяха 10мин ми каза , Ако щеш ми вярвай ама не бе боли вече хич, Аз се усмихнах и само казах , Ако мислех ,че не действа щях ли да ти губя времето докато те боли...
Оставих я сама с чуствата си и понеже ми звънна и тел. влизам в стаята и колегите се шегуват А кво стана да не умори колежката ... Аз ами не , ама нека сама Ви каже.
След 5мин влиза тя усмихната и като я питаха , само каза не знам какво беше но вече го няма благодарение на Ачо.
И след това в скайп , поиска линкове да почете малко :)

Мъжът и дойде след 20мин с заветното хапче , Тя само каза , ти си го дръж мен не ми трябва вече ...

Чуството което изпитах като каза ,че е 0 сами се сетете какво е.
А пък колко съм доволен ., че намерих още един дето да не пие хапчета за щяло и нящало е друг въпрос.

Пак се олях с писането. :D
Опитай ТЕС - тупни се тук и там няма да ти навреди. :-) ;-)
http://tec.a4obg.com
elusive

Мнение от elusive »

Вчера ми се случи нещо много интересно и вярвам, че ТЕС има пръст в това :) Отидохме с приятеля ми на вилата, където живеят 3 котки. Котаракът Борко обаче е много страхлив, особено от непознати хора и винаги, когато отидехме там, дори на разстояние от 3-4 метра, ме гледаше с ужас в очите и веднага бягаше. Вчера обаче реших да му направя прокси с декларацията "Въпреки, че ужасно ме е страх от хората и изобщо не искам да стоя при тях, защото не знам какво може да ми сторят, аз съм прекрасен котарак и всички ме обичат". По точките потупвах с "ужасен съм", "искам да правя каквото реша, а не да ме насилват да стоя при тях", "страх ме е от двукраките" и тем подобни :D След първия кръг котаракът се поуспокои и стоеше при приятеля ми, който го галеше. След малко реших пак да му направя ТЕС с подобна настройка. Веднага след това звънна телефонът на приятеля ми и той трябваше да отиде настрани да говори, за да не уплаши котака, а аз стоях при него и го галех. Вместо обичайната си позиция за бягство със снишен гръб и драпащи лапи, Борко беше седнал и стоеше почти спокойно. След малко го пуснах и той се отдалечи на около 30 см от мен, като ме гледаше, но не с познатия досега ужас в погледа и не избяга. Това наистина е голямо постижение, като знам колко е страхлив обикновено котаракът. :):)
ivangp
Site Admin
Мнения: 4560
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Днес ми се случи нещо много интересно. Поради невнимание хванах една нагорещена ютия и си изгорих 4 от пръстите на едната ръка.
Не много, но достатъчно да ме боли толкова, че да не мога да пипна нищо с тази ръка.
Веднага ТЕСнах с:
Въпреки че съм тъпо копеле, не внимавам, не мисля и поради това си изгорих пръстите на лявата ръка аз.........
Въпреки че сега вероятно ще имам пришки и няма да мога да използвам ръката си няколко дни аз..............
Въпреки че ме болят пръстите на лявата ръка защото ги изгорих..........

Държах си ръката в хладка вода няколко минути. След това я намазах с някакви какпки на Бах, които жена ми веднага измъкна от някъде и които в последствие се оказа, че трябвало да пия, а не да се мажа с тях. :lol: :lol: :lol: Те били за успокояване.
И с някакъв мехлем, който да държи влага и мазнина върху изгорената кожа.

Пръстите си ме боляха и нищо не можех да докосна с тях.

По същото това време аз си правех разтоварващи дни, в които не ям месо. Изведнъж ужасно ми се прияде месо. Направо за никаква друга храна не можех да мисля. Изядох 3 кебапчета, защото само това успях да намеря в момента и след около 15 минути осъзнах, че болката ми е спаднала с около 99%.
Сега пиша със същата тази ръка, мога да хващам с нея, да я стискам в юмрук и изобщо да я използвам нормално. Има някаква остатъчна болка, но е почти незабележима, всъщност не е болка дори, а само опъване на кожата там където е изгоряла.
Другото интересно е, че кожата, там където е изгорена, само се набръчка леко, но не се образуваха пришки.
Не знам кое в случая помогна ТЕС или месото или ТЕС накара тялото ми да ми подскаже за месото, но определено е интересен случая и затова реших да го споделя. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
vladopetkov
Участник
Мнения: 47
Регистриран на: 19 Юли 2010 21:04
Местоположение: София

Мнение от vladopetkov »

Искам да споделя нещо, което вчера направо ме изуми. Книга и театрална пиеса, които бях чел преди години и един филм който също бях гледал - сега ги видях под съвсем друг ъгъл и ги разбрах по друг начин. Не става въпрос за нещо, което просто допълва предишните разбирания, а нещо коренно различно, много по-дълбоко и всеобхватно пред което просто онемяваш.... :roll:
nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран на: 29 Мар 2009 14:24

Мнение от nikimm »

Ще ви споделя една ТЕС случка с мен. Това е житейска случка, която е свързана с това какво привличаме в живота си. И така наложи ми се да се замисля за кола, която да задоволява семейните ни нужди. И така започнах да търся автомобил. Търсенето на такива работи за мен е трудоемка работа и предпочитам, като че ли някой да ми предложи това което искам пред къщи. И така търсих подходящ автомобил две седмиции. Накрая се спрях на един. Исках той да има лизингова схема, но когато отидох в лизинговата комапния ми отказаха да ми дадат кредит. В един момент установих, че отказът ми действа не много благоприятно. В мен се загнезди чувство на обида. Постоянно се питах: „Защо не ми дават лизинг? Толкова ли съм некадърен, че една кола не искат да ми дадат?” и други такива. Започанх да ТЕСам тези емоции. Дори не съм следил за скалата на емоциите от едно до десет. Така стигнах до един момент, в който попълних документите си за лизинговата компания и те ме одобриха. Одобриха ме обче на лихвен процент, който изобщо не ми хареса. Всъщност чисто разумно аз разбирах , че отказът им и изобщо поведението им като финансова институция, към мен, а може би и към повечето хора е идиотско. Както и да е. Това е малко отклонение. След време дилърите на колата ми се обадиха да ми съобщят, че ми предлагат единствения автомобил в България с 25% отстъпка от цената. Аз не осъзнах какво става, освен че ми стана приятно от това, че има сериозно намаление. Едва по-късно осъзнах, че освен всичко, което е повлияло на ситуацията, аз правих доста ТЕС за това. Лихвеният процент , на който се споразумяхме с лизинговата компания е далеч по-нисък от този, който те ми предлагаха в началото. В тази лизингова компания сега усещат неловкост в отношенията си с мен, защото им казах че ще ги почерпя за това, че са ми отказали лизинг, с който щях да платя доста по-голяма сума. Както и да е ситуацията има много много нюанси, но ТЕС работи за всякакви ситуации. Въпросът е да се чувстваме добре. Силни положителни емоции или неприятни емоции всичко е енергия. Как преработваме енергията си зависи и от нас. ТЕС е метод за това, човек да се освободи и да осъзнае свободния си избор.

Поздрави на всички!
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
nikimm
Майстор
Мнения: 815
Регистриран на: 29 Мар 2009 14:24

Мнение от nikimm »

Преди два дена ми се наложи да се ровя в една професионална литература за мен. Имах проблеми с четенето й , някак загубвах бързо връзката и накрая все нещо ми липсваше. ТЕС-нах И ЕТ-нах нещото което ме дразнеше, че се получава така и след дълго да кажем двудневно четене , за 10 мин то тръгна приятно за мен. :D Историята звучи малко, като тия пастори с черните костюми, дето вербуват за религиозни организации, но стана така както го описах. :D
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
neafeya
Активен
Мнения: 115
Регистриран на: 31 Юли 2008 17:56
Местоположение: Бургас

Мнение от neafeya »

И аз ще споделя,как на мъжът ми ,който ама ВЪОБЩЕ не вярваше,му мина кръста,за 10 мин.
Една вечер се прибра,беше шофирал,с болки в кръста.Ох-ка,ах-ка,умира от болка. :? Сестра му дала някакво лекарство,ама той и лекарство не иска.Беше си сложил само вълнен колан.
Аз настоявам,дай да ТЕСаме,той- НЕ.
Аз- дай аз ще потупвам,ти само повтаряш.
Склоних го най-накрая,не се старах въобще.Минахме 2-3 пъти,с фраза : Много ме боли кръста(нищо сложно).
Загледахме се нещо ,по телевизията.След около 5 мин,мъжът ми скочи да си налива вода,при положение,че куцаше преди това.
АЗ(ехидно):Какво стана с кръста,припкаш,като яре?
Такъв учуден поглед,не бях виждала,взе да се накланя напред,назад ,настрани.Седи и се чуди и вика: Не ме боли!....
После,разказваше на ляво и надясно,че съм била лечителка,пък аз обяснявах,какво е ТЕС :D
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

diorella написа:И аз ще споделя,как на мъжът ми ,който ама ВЪОБЩЕ не вярваше,....... :D
Супер :D
И ние бяхме така. С проблем - главоболие
СЕН 10,6,2,0 и край с главоболието.

Ама тогава и аз не вярвах мн. много, защото всеки излекуван питах по 3 пъти "Сигурен/на ли си?" :D

От сега натам сам ще те кара. :wink:
ivangp
Site Admin
Мнения: 4560
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Вяра, я поразкажи и други историйки от твоя опит. Ти бе писала в друга тема, че доста успехи си имала с други хора. :)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
vqra
Майстор
Мнения: 640
Регистриран на: 18 Яну 2010 15:20

Мнение от vqra »

ivangp написа:Вяра, я поразкажи и други историйки от твоя опит. Ти бе писала в друга тема, че доста успехи си имала с други хора. :)
Не бях видяла, че си ми писал. :)

Ами да, така е. Аз самата повярвах, след като други хора имаха резултати. Аз тогава, /помниш/ бях Невяра. ;)

Значи става дума за проблеми на мои роднини и приятели Не съм се опитвала /до сега/ да приобщавам непознати.

Проблеми дребни /не сериозни/: главоболие, болка в кръст, в коляно, фобия от змий, безсъние, стрес от катастрофа, всякакви емоционални.

Ще разкажа за малката ми дъщеря, която имаше мн. болезнен цикъл. Беше интересно, тъй като ефекта бе светкавичен. Забързана покрай ангажименти и домакински задължения в един момент я видях свита на кълбо на леглото и реве. Какво ти е бе, Сими, много силно я болял корема, толкова силно, че не могла да се помръдне.
Разбрах, че съм я оставила доста дълго време без внимание и
без да разсъждавам, инстинктивно ми дойде декларацията: "Въпреки, че искам да ме боли силно корема, понеже мама не ми обръща внимание...."

4 серии до ниво 0 и готово
Интересно бе, че и на следващите цикли до момента не е имало никакъв проблем.

пс: после ще напиша още готини случки
Последно промяна от vqra на 04 Ное 2010 14:27, променено общо 1 път.
Per aspera ad astra!
Публикувай отговор