Защо въпреки резултатите някои хора спират да използват ТЕС?

Интересни случаи на успешно приложена ТЕС.

ОПИТВАЙТЕ ТЕС ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ!!!
ВЕРОЯТНОСТТА ДА ИМАТЕ РЕЗУЛТАТИ Е ОГРОМНА.
ivangp
Site Admin
Мнения: 4566
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Защо въпреки резултатите някои хора спират да използват ТЕС?

Мнение от ivangp »

От Триш Ходжис

Искам да изясня моята позиция за това защо някой клиенти, които виждат ясни положителни резултати от ТЕС във връзка със здравето и живота си като цяло, спират да прилагат ТЕС.

От почти 30 години опит аз знам, че симптомите, били те физически или емоционални, са или горния слой на един по-дълбок проблем и/или по-често са заблуда , която ни отклонява от разкритието на истинския проблем.
Симптомите може да намалеят с приложението на ТЕС, но ако проблемът е от жизнено значение, клиента може да се почувства застрашен от промяна на психичното си състояние и да реши да спре да прилага ТЕС.

Бележка от Иван: Това означава , че някой хора дотолкова се идентифицират с проблема си, че не знаят кои биха били ако проблема изчезне. Т.е биха изгубили сегашната си идентичност и това ги плаши. Както всяка промяна и тази, разбира се, съдържа елемент на страх и неувереност. :)

Най-добрият момент дълбоките проблеми да излязат наяве и да бъдат елиминирани с ТЕС е когат клиентът наистина осъзнае, че той духът в бутилката, който притежава силата да причинява всичко това и че той е този който може да спре да го прави, ако и когато е готов за това.

В този момент отговорът на загадката просто ще изскочи отнякъде.
Защото, ако съзнанието не е готово да осъзнае какво става на подсъзнателно ниво, осъзнаването на истината може да бъде болезнено и травмиращо и затова бива натикано венага обратно в подсъзнанието.

Има проблеми, които могат да бъдат решени веднага и няма да се появят отново, като страх от змии, паяци, височини или негативни емоции след силно стресови ситуации например. Но в моя опит с клиенти, въпреки че приложението на ТЕС е важно средство, то не е главният инструмент. Главното е да им помогна да си възвърнат вярата в собствените сили и да ги приемат БЕЗ ДА СЕ СЪДЯТ.

Няма значение какво прави всеки един от нас. За да променим каквото и да е ние трябва първо да го притежаваме, да го приемем, да си простим и след това да продължим напред. Да продължаваме да се тюхкаме за това какво е положението в момента и да се обвиняваме за това, че то е такова означава да стоим на едно и също място. Веднъж осъзнали как правим нещо просто трябва да спрем да го правим и да продължим да живеем по нов начин.
Ние всички правим едни и същи неща. Допускаме едни и същи грешки.

Биологичните процеси на създаването на дадена болест не е нужно да бъдат осъзнати - подсъзнанието и нашето тяло знаят как да създадат болестта и по същия начин знаят как да я излекуват.

Ще илюстрирам подхода ми към осъзнаването и приемането на собстените сили у моите клиенти с Мултипленна Склероза, със следния пример.
Аз не се концентрирам върху симптомите, а по-скоро им предлагам да използват ТЕС за да облекчат симптомите, докато работят върху това - как те самите си причиняват болестта. Когато тази загадка е решена те може да се нуждаят от допълнителни упражнения, чист въздух, правилно хранене за да подпомогнат тялото в лечебния процес.

Аз обяснявам на клиента, че макар симптомите на болестта да са почти еднакви при различните хора, причините за болестта много често са различни. Веднъж получила тяхното съгласие да работим по този, коренно различен от конвенционалния медицински модел на лечение, ние може да започнем с:

"Въпреки че аз приемам, че аз може да си причинявам МС, макар че все още не знам точно как, аз приемам себе си напълно и безрезервно. “

Нещо от рода на “Хей, това много странен начин да лекуваш една болест, не мислиш ли?" обикновено се появява в отговор на това.

Съответно продължаваме с:
“Въпреки че това е много странен начин на лечение за тази болест, аз приемам себе си дълбоко и изцяло."

Това може да доведе до въпроса: "Това работи наистина, така ли?"

Съответно следва:
“Въпреки че аз се съмнявам, че ТЕС може да излекува болестта ми , аз.........."

Тук аз ще отбележа, че ТЕС не може да излекува болестта им. Само те самите могат да го сторят, като си позволят да осъзнаят как са я създали. ТЕС само катализира и подпомага процеса.

Което може да доведе до: "Колко време ще отнеме това лечение?"

Аз ще отговоря: "Колкото време ти трябва за да си позволиш да осъзнаеш отговора на загадката. И ако ти решиш, да не го правиш, аз съм ОК с това, защото това си е твоето тяло и твоят живот и не е моя работа или на когото и да е друг дали продължаваш да си причиняваш МС или не."

Този парадоксален подход е много мощен. Аз им казвам, че те могат лесно да саботират процеса като ме лъжат и пропускат важни неща или се опитват да ме надхитрят, защото те са единствените които знаят верния отговор в края на краищата.

В процеса на работа ще се появят неизчистени проблеми, травматични събития от миналото и т.н. Често те не са важни за излекуване на дадената болест, но ние ги елиминираме с ТЕС въпреки това. Изискват се няколко сесии за да може клиентът да се настрои добре, да забрави за мен и просто да следва потока на мисълта и чувствата си, които го водят все по-близо и по-близо до истината. Разбира се пътят не е гладък има и препятствия, които забавят и затрудняват прогреса, но с ТЕС той ще продължава да се движи напред. Просто каквото и да се появи, ние го третираме с ТЕС.

По някое време аз също обяснявам, че съзнанието е много малк част от това което сме. Решението на жизнените ни проблеми се крие в осъзнаването на това което сме изтласкали на подсъзнателно ниво. Повечето хора осъзнават, че те имат различни страни с различни проблеми.
Например: " Аз искам да продължа образованието си но част от мен не желае да се затормозява с целия този труд, който трябва да положа."

Понякога ние знаем как създаваме и поддържаме даден симптом, но здраво работим върху това никой друг да не разбере, че го правим. По-горе илюстрираният подход работи много добре в такива случаи, тъй като терапевта не се опитва да хване клиента в измама.

От моя опит мога да заключа, че всички ние крием от самите себе си истината , до някаква степен. Понякога се уплитаме в лъжи като в лабиринт. Ние имаме склонността да приписваме на външни причини всичко с което не искаме да се затормозяваме в живота. Т.е. то ни се случва, ане ние го причиняваме. Това е класически случай на слон в стаята, който всеки се прави, че не забелязва, защото ако обвини някой друг, че го прави, всички ще бъдат хванати в лъжа и преструвка.

ТЕС е чудесно средство и ако бъде използвано в контекста на притежание на лична сила, скоростта на нашето самолечение ще бъде удивителна, възможно е дори да е мигновенна.

Триш Ходжис - ТЕС терапевт


Бележка от Иван: Стилът на изразяване на авторката на тази статия е малко сложен. Затова бих искал да обобщя и поясня основните положения.
При някои хора проблемите се решават бързо с ТЕС и не се появяват отново.
При други се изисква по задълбочена и упорита работа, не толкова с механичното приложение на ТЕС, колкото в едно обръщане към вътрешния свят, в едно навлизане в неясните и тъмни територии на подсъзнанието където се спотайват истинските причини на проблемите ни. Такива са случаите с повечето хронични и "нелечими" (поне от конвенционалната медицина) болести, както и психическите проблеми, депресията, самочувствието, егото, перфекционизма и т.н.
Навлизането в тези територии е страшничко и въпреки, че на някакво ниво някои хора подозират, че там се крие истинската причина за проблемите им, те се страхуват да дълбаят по-надълбоко защото не се знае какво може да излезе от дупката. Те спират да прилагат ТЕС, въпреки че са видели положителни резултати от нея третирайки само симптомите на болестта си. Предпочитат болката която познават вече от неизвестната болка от разкритието на истинската им същност и от поемане на отговорността за това което им се случва. Приемат ролята на жертви. Която е много удобна. Защото, както знаете, всички сме учени и сме склонни да съжаляваме жертвите, да им съчувстваме и да се опитваме да им помагаме. Някой хора толкова се вживяват и идентифицират с ролята си на жертва, че губят представа за това което всъщност са и евентуалната загуба на тази роля ги ужасява. Те биха загубили идентичността си, ако приемат, че притежават силата да се променят, излекуват и бъдат такива каквито претендират, че биха искали да бъдат пред другите, но виждаш ли, животът, бог, гените, условията, съдбата или каквото там друго се сетите, са ги хванали в желязната си хватка и ги мачкат ли мачкат. А те нищо не могат да направят срещу това. Силата и властта освен облаги винаги носят и отговорност за действията ни. А да поемеш отговорност е също страшно. Ами ако сгрешиш, ами ако си неспособен, ами ако........?
И става: "Стой зло, че без тебе по-зло!"

Изводът е - ТЕС работи, но тя не е вълшебна пръчица. Тя няма да реши проблемите ни. Ние и само ние можем да си ги решим, ако и когато наистина пожелаем и сме готови да погледнем истината за себе си в очите. Ние притежаваме силата. Винаги сме и винаги ще я притежаваме. От нас зависи дали ще приемем и признаем факта, че я притежаваме. ТЕС може само да подпомогне процесът на навлизане в подсъзнанието, на търсене на корените на проблема и ускоряване на елиминирането им. А също и на усилване на вярата в собствените ни възможности.

Упорствайте и продължавайте да прилгате тази уникална техника!
Не се отказвайте и продължавайте да дълбаете навътре в себе си!
Наградите за това са далеч по големи от възможните неприятности.
Приемете силата си и ще можете да творите чудеса.

Вие всъщност вече го правите, само че може би не го осъзнавате. :idea:
Последно промяна от ivangp на 13 Яну 2008 12:17, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Maria Bivolarska
Участник
Мнения: 13
Регистриран на: 31 Мар 2007 22:34
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

:)

Мнение от Maria Bivolarska »

Много хубава статия!

И аз стигнах до подобен извод - след ТЕС-ване на даден симптом, той отминава, но нещо продължава да ме гложди.

Истинският проблем си стой и докато не навлезем навътре в себе си, за да се изправим пред него, да го погледнем в очите и да разберем, че съществува и че наистина искаме да се оттървем от него, той ще си стои някъде на топло в подсъзнанието и ще ни трови живота.

Копайте смело дълбоко в подсъзнанието, ТЕС-вайте и ще намерите истинската си божествена природа!!!

*************************************************************
Мир и любов!
Arethuse
Майстор
Мнения: 685
Регистриран на: 04 Сеп 2006 12:14

Мнение от Arethuse »

Скоро четох тази статия, макар че и без да я прочета по себе си усещам някои основни положения. Във всеки случай, въпреки, че понякога се чувствам смазана след ТЕС и ми трябват понякога седмици, за да се възстановя (постоянно ми се спи, отпаднала съм, неконцентрирана и т.н.) в крайна сметка "накрая" се случва нещо хубаво и се чувствам така, все едно съм преминала "на друго ниво".
Bastet
Напреднал
Мнения: 338
Регистриран на: 19 Юни 2008 02:17

Мнение от Bastet »

Аз реших два проблема от веднъж-апетита и страха от тъмното.Това бяха комплексни проблеми,но аз не тесвах всички възможни причини,които са ги породили и въпреки това ги елиминирах!Ето,значи не е задължително да си преровиш целия живот за да решиш един проблем! :lol:
Публикувай отговор