Всичко което си мислим, че тече от околната среда към нас е всъщност отражение на това, което ние излъчваме към нея.desko написа:Имам чувството, че вече ме гледа с други очи и това не ми харесва. Мразя, когато някой има лошо или недобро мнение за мен.
Дневникът ми (desko)
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Това което виждаш у другие като отношение към теб е всъщност образ на собственото ти отношение към себе си. Начинът по който светът се отнася към теб е израз на начинът по който ти се отнасяш към себе си и към света.
Последно промяна от ivangp на 07 Дек 2010 19:31, променено общо 1 път.
Ето че по-различно вече гледаш на нещатаdesko написа:....... Да, успявам горе долу по някакъв начин да вървя напред, вече по-различно гледам на нещата. И изведнъж нещо рязко се сгромолясва и трябва пак да копаш, да копаш, да копаш, белкем някой ден се види светлината.
Къде е рисковничето в цялата тази ситуация? Кое е това нещо, за което трябва да се хвана, за да има смисъл в копането, за да се освободя от цялото това напрежение, което ме изгаря денонощно
Продължавай, ще успееш! Всички ще успеем.
Целувки!
desko и аз ще се опитам, да ти обясня това, което Иван ти каза:
Нещо като ехо на собствения ти глас каквото извикаш то ти се връща. Ако извикаш: " Деско, обичам теее!" Ехото ще ти отговори:" Обичам те, обичам те, обичам теее...", ако обаче се провикнеш :" Дескооо, ти си виновна, че си почнала да се грижиш за себе сиии!"... Ехото ще ти отвърне: " Виновна си, виновна си, виновна сиии..."
Сега по-ясно ли е?!

Ти си си ти! Сета около теб (хора, обстоятелства, вещи, случки-всичко!!!) си представи, че е огледало. Какво прави огледалото?! Отразява теб. Т.Е. ако ти се облечеш в розово, в огледалото ще се видиш в розова дреха, ако се облечеш в черно, в огледалото ще се видиш в черната си дреха ( това е буквално). В преносен смисъл означава, че ако си щаслива ти излъчваш това щастие и то се отразява в очите на другите хора и те ти отвръщат с добри чуства, усмивка, добро отношение. Ако обаче ти се чустваш, да кажем смачкана, нещастна, объркана или несигурна , хората с които се срещаш и общуват го виждат или просто усещат и ти отвъщат по съответния начин-или агресивно, или те подминават, или ти се цупят или нещо друго, лошо за теб.Всичко което си мислим, че тече от околната среда към нас е всъщност отражение на това, което ние излъчваме към нея. Idea
Сега по-ясно ли е?!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Тоест ти се отнасяш лошо към себе си.desko написа:Т.е аз се отнасям лошо към другите, така ли? ...
Да.desko написа:Или пък просто мразя себе си и не мога да се понасям и това го показвам някакси без да се осъзнавам?
С това вече заблуждаваш себе си. Защото, според тази теотрия, която Иван предлага, се случва следната верига:desko написа:И по този начин заблуждавам хората от истинското си Аз?
- истинското ти Аз мрази себе си
- другите го усещат
- връщат ти реакцията на омраза
- ти я получаваш
- не я харесваш и решаваш, че не идва от теб
- в следствие на което си вадиш грешна представа за истинското си Аз и за другите.
Към последния си пост исках да ти пиша, че ако тези разсъждения те вадят от релси по някакъв начин, значи имаш точно това, което да тесаш.
Например
"Въпреки че се мразя, ... и избирам да променя отношението към себе си"
"Въпреки че другите се отнасят лошо към мен като отражение на собственото ми отношение към мен, аз... и избирам да променя отношението към себе си."
после разни варианти на:
- изпълвам се с любов към себе си
- прощавам си
- привличам любовта на околните
- заслужавам да съм обичана
...
Например
"Въпреки че другите се отнасят лошо към мен като отражение на собственото ми отношение към мен, аз... и избирам да променя отношението към себе си."
после разни варианти на:
- прощавам си
...
Mного добър съвет!mayadob написа: Например
после разни варианти на:
- прощавам си
...
Per aspera ad astra!
Абсолютбо същото ми се е случвало с гениталния херпес. Нали писах за него една тема тук и хората започнаха да се обръщат към мен по въпроса. След разговор за херпес, имам проява. Вече доста съм тесала това и не знам дали е актуално.desko написа:.... стигнах до идеята, че когато се заговори за бъбречни кризи и има някакъв такъв подобен случай, на мен ми се отразява. Направих си експеримент в банята и вместо да тес-ам, че ме боли, тес-ах, че ме е заболяло, защото е ставало дума през деня за бъбречни кризи. Ами мина миУра, открих топлата вода. ...
Деско, ти от хомеопатката ли трябваше да получиш прошка? Какво толкова голямо прегрешение си извършила спрямо нея та да беше нужно да ти прощава? На мен лично това, което прочетох, ми прилича на много сериозна зависимост от друг човек. Дано не съм права, но ако е така, то следващия човек, който те погледне накриво ще ти докара друга криза. Аз много съжалявам, ако звуча грубо, но ти трябва проработка на това, което чувстваш и изживяваш в такива моменти, за да не допуснеш да го превърнеш в хронично състояние. Например ТЕС-ла на това, че се нуждаеш органически от одобрението на другите.
Иване, малко са емотиконите тук. Не може ли да се направи нещо по въпроса. Да са по-емоционални
Защо няма прегръдка например?
Иване, малко са емотиконите тук. Не може ли да се направи нещо по въпроса. Да са по-емоционални
Тесай това, че имаш нужда от одобрението на другите
* че е много важно какво мислят другите за теб
* че ако те не те оценяват значи нямаш никаква стойност
* и всичко, което те тормози
Деско, ако знаеш колко излишно се тормозиш
Какво значение има мнението на другите? Наистина не е хубаво да те нападат и обиждат, но тяхното мнение за теб на трябва да бъде въздухът, който дишаш! ТЕС на всички тези мисли, те са непрекъснато с теб, нямаш нужда от специална ситуация, за да го направиш. Минала съм и през това и съм го забравила, така че давай смело! 
* че е много важно какво мислят другите за теб
* че ако те не те оценяват значи нямаш никаква стойност
* и всичко, което те тормози
Деско, ако знаеш колко излишно се тормозиш
Въпреки че негативните емоции се опитват да излязат от мен под формата на кашлица, аз ...............и избирам да ги освободя по-приятно и екологично чрез ТЕС сега.
Последно промяна от ivangp на 12 Дек 2010 07:31, променено общо 1 път.