Дневникът ми (desko)
Десско, защо не видиш каква нужда задоволява това твое отношение към свекървата!? Задвай постоянни въпроси към себе си , забелязал съм че така излизапо-бързо проблема понякога при мен!
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
Докато четях поста ти ми минаха две неща през ума. Първо - ти искаш да я накажеш. (тя да се извини публично), защото те е наранила преди. Играта насилник-жертва продължава и ти нямаш намерение да излезеш от нея. Второ - даваш й силата си, т.е. тя ръководи чувствата, емоциите и от там живота ти. Ти реагираш не както искаш, а както ти диктува отношението към нея. Тя те провокира - ти отговаряш винаги по един и същ начин. Опитай се само веднъж да промениш начина, по който реагираш. Просто за проба. И виж как ще се чувстваш и какво ще последва 
Ок разбирам те, сега отиди в темата за нуждите и виж коя нужда точно чешеш.nikimm написа:
Десско, защо не видиш каква нужда задоволява това твое отношение към свекървата!?
Според мен целия проблем е липсата на справедливост. Така го определям. Когато тя се извини и то публично пред нас и каже, че е направила огромна грешка, тогава най-вероятно всички проблеми ще се изпарят. Такава нужда имам. Чувствам се предадена, жестоко наранена и обидена от нейните зли думи изказани срещу мен. Защото аз и се доверих като пред майка, споделях най-съкровенните си неща, а тя съвсем други ги е мислила и съответно приказвала след време. Затова и рязко си промених отношението. По всячески начин показвам, че тази жена ми е неприятна, дразня се от всяко нейно нещо, повръща ми се като я видя. Да, тя е лицимерка и не и пука. Мазни се пред мен, целува ме, прегръща ме и след това я чувам как тайно говори, че аз въртя мъжа и на малкия си пръст и други, и други работи. Ако може въобще да не я виждам и чувам, ще ми е най-добре Twisted Evil
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
Виж и това: http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=795
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
са ключовете за успех във всяко начинание.
Ако не се бъркам, деско, бях ти казал да се радваш на детето си!3.Законът за Привличането гласи, че привличаш това, към което насочваш вниманието си. Обръщайки внимание на неща, които ви правят нещастни, привличате още повече от тях. Но ако се фокусирате върху нещата, които ви правят щастливи и се усмихвате, тогава ще привлечете повече от тях в живота си.
-
aurelia1507
- Участник
Защо не пробваш "Въпреки, че изпитах неопределено негативно чувство, което не мога да разгадая (определя) докато ТЕС-аха за нуждата от одобрение и любов....."
След 1-2 кръга може чувството да стане по ясно. При мен поне помага, започвам "Въпреки че докато правих еди какво си изпитах негативна емоция, която не мога да определя аз напълно и безрезервно приемам себе си", минавам един кръг така и започвам да си разсъждавам докато се потупвам.... защо изпитах тази емоция, може би не ми харесва това което казвам, не го вярвам или приемам, мисля си че не заслужавам и т.н......" Както дойде ...
След 1-2 кръга може чувството да стане по ясно. При мен поне помага, започвам "Въпреки че докато правих еди какво си изпитах негативна емоция, която не мога да определя аз напълно и безрезервно приемам себе си", минавам един кръг така и започвам да си разсъждавам докато се потупвам.... защо изпитах тази емоция, може би не ми харесва това което казвам, не го вярвам или приемам, мисля си че не заслужавам и т.н......" Както дойде ...
Деско, ако правиш нещо въпреки че се чудиш и приwидно не знаеш от къде да я захванеш, просто прави нещо, дори да ти се струва не съвсем актуално. Може би след около час примерно вече ще имаш нишката, която да те води, това все пак са нормални състояния.
Епиктет
Епиктет
Значи(според мен) ТЕС ти е подействал в този моментdesko написа:Днес ми е много странен ден. Както си приспивах Калоян и изведнъж изпитах някакво неопределено чувство в мен, нещо като желание ли, още не мога да го определя. Както преди рязко ми се доплакваше, сега изведнъж рязко ми се дотес-а. Сякаш някой ме милваше по главата
Много добре се почувствах след ТЕС-някакво удовлетворение изпитах, удоволствие, нещо такова.
При мен се е случвало още при потупването на първите точки да ми изчезва проблема или да изпитвам облекчение.
Продължавай по същия начин.
desko
Това по книгите го пише - енергиен вампиризъм. Вероятво всеки човек има моменти да е такъв, но някои са все така /бягай от тях, не можеш да им помогнеш/. Т.е. вземаш енергия от другия и на теб ти става добре, а на него зле. Майката му е да не се връзваш - това че някои е станал нагоре с ... ти не си виновна. Проблема си е негов и ти в никакъв случай не си виновна и смотла, даже и да е така, просто не си се сетила. Ако сме безгрешни ще пърхаме с крилца на небето, но ние сме тук и правим грешки. Но и другите също са тук и значи че и те правят грешки. Така казах преди доста години на моя мъж при едни негови обвинения, прав, крив, засмя се и всичко мина.