Дневникът ми (desko)

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
mary089
Активен

нещото

Мнение от mary089 »

desko написа:Алиса, няма да е котенце, че съм алергична към котки, ще си представя, че е кученце :D
Това в кръга на шегата разбира се. Благодаря ти, че ми помагаш наистина. Интересно е, че когато му се моля да излезе, сякаш се колебае. В момента, в който задам въпроса-какво си ти, какво ми тежи толкова много, все едно се размърдва, надига се до едно ниво и пак се свива. Явно и то е страхливо като мен.
Обаче определено съм сдухана. Преди малко излизах с един познат да се видим, прибрах се и настроението ми рухна. Мразя скуката, не обичам да съм сама :cry: :cry: :cry:
Откакто изпаднах в депресията най-уютното ми местенце е банята. Сега изпитвам ужасна нужда да се изкъпя и да се тес-ам, точно там. Сякаш банята ми е дрогата :roll:
Та отивам да източа бойлера :twisted:
Това с кученце-котенцето ме подсети за една случка с мен преди 2 месеца някъде - имах поредната криза на хроничен цистит, дори имам тема за него във форума. Та една вечер започнах да ТЕС-ам в леглото, постоянно сменяйки фразите, защото се променяха и в ума ми. В началото беше жива рана, после стана някакво същество, което ме драска и хапе и т.н., постепенно взех да се унасям и изведнъж много ясно усетих, сякаш видях една дебела, гадна, черна змия да излиза от мен .....бляк. За малко да повърна в леглото, стана ми ужасно зле, цялата се изпотих, после започнах да треперя сякаш са ме вкарали във фризера. Започнах да ТЕС-ам с треперещи ръце отвращението, което изпитах, беше ужасяващо. Сега не изпитвам вече нищо към змията, а и цистита го няма :) Не знам дали трябва да го примамваш това в теб, за да излезе, по-скоро се опитай да го приемеш, тогава то само ще ти се покаже. ТЕС-ай отношението си към него - страх, погнуса или каквото изпитваш.
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Докато се ТЕСаш, си разсъждавай по въпроса със "съвпадението"! Ще извадиш много интересни неща наяве! :idea:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Верно ТЕС-ай , а пък кое на какво е знак може да излезе, ако е важно за проблема ти. Знаеш ли деско , често тези размисли без ТЕС водят до отвличане на вниманието от основния проблем, съботират. Така че ако ще ги нищиш дай поне с ТЕС. :D
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

desko написа:... Всичко това ме навежда на мисълта, че трябва да прилагам ТЕС не с декларации, а така просто да си размишлявам и да си се почуквам по точките. Много ми е добре така, сякаш си разговарям с някой и тес ми отговаря, разбира...
ДА.
Прави го (поне) всеки път, когато се чудиш и имаш нужда от подкрепа.
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Ами супер , че даже може и с емоцията си да го правиш, още по-добре!
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
SUPRA
Участник

Мнение от SUPRA »

Може би си прочела това по-долу един път и си го забравила, затова ти го копирам. Не го забравяй!
ivangp написа:Деско, тежък живот си имала и много си натрупала. Но няма страшно има къде къде по-тежки случаи от теб. И те са се оправили. ТЕСане му е майакта. Захапваш спомените с ТЕС като булдог и не пускаш докато не ги изчистиш. Ще има много сълзи и сополи, и моменти на отчаяние и съмнение. Но ако не се откажеш ще успееш. Според мен най-големият ти страх е този от изоставяне. Дълбай в тази посока. Работи върху себе си. Всеки път когато посочиш някого с пръст и кажеш, този е гадняр, тозие копеле, този е светец, този ми носи любов и т.н. помни че никой нищо не ти носи и не те принуждава да правиш или чувстваш. Ти си тази която придава значение и оцветява емоционално нещата. И само ти можеш да промениш оценките, емоциите, важността и отношението си към нещата, хората, събитията. А да преодолееш навика да мислиш и действаш постарому ще ти помогне ТЕС.

desko написа:Стомахът ми се свика, като при притеснение, едни иглички ме пробождат. Започвам по точките да се тес-ам с освобождавам се от тежестта в мен, продължава това нещо да се надига.
Това с игличките ТЕСва ли го както си го написала?
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

писна ми. Писна ми от всичко
тук има много силен енергиен заряд! Пусни го да мине свободно през теб, със заклинанието на Иван! Знаеш го!
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Desko, ти май не виждаш ,че именно това дето го пишеш е промяна. Просто тази енергия или заряд както пише Алиса те мъчи, може би физически. Вярно е хубаво да я пуснеш. Радвай се на това какво става, на мен лично това ми звучи като промяна. Имам усещането, че тъгуваш даже че не реагираш докрай като преди. Проблемът на повечето, които искаме да променим някакъв модел е че се СЪПРОТИВЛЯВАМЕ. Аз го разбирам , но не винаги го осъзнавам. Да се съпротивляваш означава според мен да не приемаш противоположностите на едно и също нещо. Т.е. ти искаш да реагираш по определен начин, а не искаш по друг. Обаче в живота всичко е примерно двуполюсно и в тази връзка днес искаш така , а утре иначе. Ти обаче в случая според мен не осъзнаваш , че може би тялото ти иска а реагира по онзи начин, от който ти сега бягаш. Въпросът е да регираш по този начин, но да знаеш (сега например), че има вероятност да реагираш и по другия начин. Ти искаш да реагираш винаги по начина по който си си наумила сега и това те стяга. Когато дадеш право на емоцията да бъде такава каквато ти идва, защото у теб винаги ще има по природа емоцията на пълната противоположност, тогава може да спре да ти е кофти. Т.е. искам дакажа че като реагираш на нещо то е само едната страна на медала. Утре може би да реагираш с другата. Но като ти дойде на главата си спомни че сега просто реагираш с едната страна на медала. Хвърли един поглед на онази противоположна част у себе си и виж какво ще стане. Пример: Виждаш бяла котка (ти я оценяш като грозна) и ти пречи някак си че минава покрай теб, спомни си обаче че има и черна (която ти харесва). Използвах примера заради черно и бяло иначе видове котки има много :D .
Епиктет
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Вземи един лист хартия, раздели го на две. На една колона напиши положително, а на другата отрицателно във връзка с вчерашната ти случка. Опиши всичко отрицателно в едната колона и всичко положително в другата. Айде да видим ! Но пиши и дребните неща, не пропскай и най малките чувства!
Епиктет
SUPRA
Участник

Мнение от SUPRA »

desko написа: Единствения добър ефект и то ненадеен, явно следствие от всичкото ми тес-ане, е, че рязко си промених отношенито към майка ми. В смисъл не се засягам по никакъв начин от нападките и. Разбрах, че тя няма да се промени и колкото и да искам да привлека вниманието към себе си, да получа "потупване по рамото" няма да стане. Засега успявам поне с това.
Ето това е нещо! Всеки път и най-малката негативна емоция да изпиташ по този въпрос - тесвай се. Това трябва да го докараш до НИКОГА да не се впрягаш. :)
Аз си мисля, че трябва да се занимаваш само с един проблем, явно не ти е по силити са всичките(а те не са малко).
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Това трябва да го докараш до НИКОГА да не се впрягаш. Smile
Какво значи това? Предполагам, че те разбирам но само предполагам? :D
Епиктет
SUPRA
Участник

Мнение от SUPRA »

nikimm написа: Какво значи това? Предполагам, че те разбирам но само предполагам? :D
Никога по отношение на майка й. :)
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Браво продължавай! И гушкай себе си, нека другия човек си ТИ!
:D
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Идеята ми за това беше да обърнеш внимание , че в една и съща ситуация у теб има и положително и отрицателно. Така е вероятно с всичко което правиш. Когато това се осъзнае, нещата се променят доста. Да ти имаш едно положително, което по заряд не се знае колко е силно , както и да е. Т.е. правиш едно , но докато го правиш знаеш че успоредно с него съществува и точно обратното на това което правиш и то е толкова съществуващо, колкото и това което правиш. И представи си всичко това у теб :D :idea: !
Епиктет
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

ТЕСай! Всичко е наред!
Не е лошо човек да се обърква, според мен така се разбутват старите модели, поне при мен така действа! :D
Омотването идва от това, че всичко в живота няма само една страна. Обаче като действаме често виждаме само едната и не признаваме съществуването на другата, която така или иначе я има и без нас. Затова се ядосваш на майка си примерно. Образно казано у теб по рождение има и + и -. Ти искаш само плюса и бягаш от минуса. Ама полмисли токът как тече и там има + и -. Може ли тока да тече само с - или +. Така сме и ние + и -. Когато тръгнем да гоним френетично само едното могат да се появят проблеми. Надявам се омотването да е с нямалял интензитет вече :D !
Епиктет
Публикувай отговор