Хашимото - Предизвикателство
Ния, не зная дали свързваш Хашимотото със сексуалните й проблеми, но така изглежда по написаното. Независимо дали е правите тази връзка или не, мисля че тя трябва да си изтеса секса. Доколкото разбирам, не го е правила до сега.
За Хашимотото - явно изпитва някакво разочарование от това, че не вижда резултат. Със сигурност има проблем и с това, че е в неизвестност - ще стане ли, кога, как... Да си изтеса тия работи.
За Хашимотото - явно изпитва някакво разочарование от това, че не вижда резултат. Със сигурност има проблем и с това, че е в неизвестност - ще стане ли, кога, как... Да си изтеса тия работи.
Алиса, благодяря, ще и предложа да помисли по написаното от теб.
Майче, склонна съм да свързвам Хашимото с БЕЗПОМОЩНОСТ – с нещо като: „Вече 100 години се опитвам да реша този проблем, но решение явно няма или аз не мога да го постигна, така че защо да не дремна един зимен сън докато дойде пролетта, ако изобщо дойде, ама и да не дойде поне няма да усещам болката от нерешения проблем ...” Според мен за да влезеш в такава програма няма значение от какъв тип е конфликта – сексуален или всякакъв друг ... всеки става, важното е да изглежда достатъчно нерешим и ти да се чувстваш достатъчно безпомощна, а вероятно и застрашена от съществуването му.
От началото още тя теса само териториална тематика (секс, загуба на дом, семейство, работа), но поне в сферата на секса, където нещата са измерими (съгласи се) трябваше да усети някаква промяна, но не.
А към констелациите ме препраща това, че когато тя се замисли за загуба на семейството (когато акцента падне върху този конфликт) сякаш затваря мъжката страна в себе си и широко отваря женската (става много сексуално активна). И обратното – когато сексуалния конфликт е по-актуален (силен) затваря женската страна. В нормалния случай би трябвало да е обратното – аз лично не съм в състояние да изпитам огромно сексуално желание към човек, който току що ми е изневерил.
Майче, склонна съм да свързвам Хашимото с БЕЗПОМОЩНОСТ – с нещо като: „Вече 100 години се опитвам да реша този проблем, но решение явно няма или аз не мога да го постигна, така че защо да не дремна един зимен сън докато дойде пролетта, ако изобщо дойде, ама и да не дойде поне няма да усещам болката от нерешения проблем ...” Според мен за да влезеш в такава програма няма значение от какъв тип е конфликта – сексуален или всякакъв друг ... всеки става, важното е да изглежда достатъчно нерешим и ти да се чувстваш достатъчно безпомощна, а вероятно и застрашена от съществуването му.
От началото още тя теса само териториална тематика (секс, загуба на дом, семейство, работа), но поне в сферата на секса, където нещата са измерими (съгласи се) трябваше да усети някаква промяна, но не.
А към констелациите ме препраща това, че когато тя се замисли за загуба на семейството (когато акцента падне върху този конфликт) сякаш затваря мъжката страна в себе си и широко отваря женската (става много сексуално активна). И обратното – когато сексуалния конфликт е по-актуален (силен) затваря женската страна. В нормалния случай би трябвало да е обратното – аз лично не съм в състояние да изпитам огромно сексуално желание към човек, който току що ми е изневерил.
Ами то е очевадно и ми е много интересно, това се случва не за пръв път, пишете все хора дето ви смятам за напреднали, а от дърветата не виждате гората.
Трябва да се изчисти с ТКФ случката с изнасилването, след това случките след нея, които са били свързани по някакъв начин с изнасилването и чак тогава, ако все още съществува проблема, да се чистят всякакви констелации и други вариации на симптомите на проблема.
Трябва да се изчисти с ТКФ случката с изнасилването, след това случките след нея, които са били свързани по някакъв начин с изнасилването и чак тогава, ако все още съществува проблема, да се чистят всякакви констелации и други вариации на симптомите на проблема.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Така, както го е написала Ния изглежда, че изнасилването е началото на всичко. Но това изобщо може да не е така. А на мен лично ми се струва, че то няма нищо общо със сексуалното желание на жената - това, че преди да се омъжи има желание, а след това - не.ivangp написа:...
Не пречи, разбира се, да си направи ТКФ на изнасилването. Просто целият й сексуален живот подлежи на яко изтесване - и това, което е описано тук, и много други неща, предполагам.
Имаме случка с мъж и със секс, която е свързана с изключително неприятни емоции, и това според теб ням връзка с по нататъшните й сексуални взаимоотношения
Аз дори съм готов да се обзаложа, че между съпрузите й и изнасилвача има общи черти във външния вид и маниерите, поведението.

Аз дори съм готов да се обзаложа, че между съпрузите й и изнасилвача има общи черти във външния вид и маниерите, поведението.
Не казвм, че
Самата жена си знае най-добре и аз бих заложила най-сигурно на това, което усещам от контакт с нея, ако я познавам. А така - предадено от позната на жената... Нали знаеш - като пръднеш в София, във Варна си се наакал.
А, чеivangp написа:... и това според теб ням връзка с по нататъшните й сексуални взаимоотношения ...
Но може и да е така.това изобщо може да не е така.
Самата жена си знае най-добре и аз бих заложила най-сигурно на това, което усещам от контакт с нея, ако я познавам. А така - предадено от позната на жената... Нали знаеш - като пръднеш в София, във Варна си се наакал.
Все се опитвам да се покача по-нагоре за да я видя тази пуста гора, Иване, ама колкото, толкова.
Но пък и ти ми се струва, че подценяваш жената – изключително интуитивна е и за това гледам да не и се меся, мисля че успях да я накарам да разбере, че ТЕС и разсъжденията на съзнателно ниво нямат нищо общо, както и да събира и напасва всяка трохичка, която подсъзнанието и подхвърля.
След първото Предизвикателство, което прави (не си спомням формулировката, но беше нещо общо във връзка с жлезата) се оформи това, което съм разказала в първия си пост. Тогава я накарах да прави ТКФ на изнасилването, но тя не успя да изкара никакво живо чувство от там, което да теса. Каза, че едва си спомня случката (от преди около 20 години), че не е било нищо брутално, просто първа среща с човек, когото е искала да опознае, но към когото не е имала сексуални намерения на този етап. Той обаче очевидно е имал само такива. Случило се е, не се е съпротивлявала особено, защото се е страхувала да не стане по-лошо (сега обаче не е в състояние да изпита този страх), а и не е имало кой да и помогне наблизо. От това е последвал само страх от евентуални болести и евентуална бременност, които страхове са били разрешени след посещение при лекар. Тя дори не може да си спомни лицето на този човек, нито пък името.
Каза само, че от тази случка и е останало някакво усещане, че „Господ я е наказал за това, че се е доверила токлова безразсъдно на чувствата си” и че това се е потвърждавало и в други ситуации в по-нататъшния и живот. Но каза, че това е просто някакво знание в нея и не и предизвиква каквато и да е емоция или усещане в тялото, дори 1-2.
Тогава тя си реши да направи ново Предизвикателство с нещо като „Въпреки че винаги когато се отдам на чувствата си Господ веднага ме наказва ............ и се освобождавам от тази нагласа сега.”, като отделно чисти всички случки в този контекст. От там излезе зависимостта, че тя има много силно сексуално желание когато съществува опасност да загуби човека или семейството си. Но до там, това беше в началото, после интуицията и блокира.
Моята интуиция обаче ми подсказва, че тук има два активни конфликта и единя блокира разрешаването на другия – не мисля, че е случайно че се събудих с мисълта за констелация, защото на съзнателно ниво никога не съм разсъждавала в тази насока. Не твърдя, че знам нито кой е първия, нито кой е втория конфликт, но първия не ме интересува на този етап - ако съм права, че има териториална констелация ще има смисъл да мислим за него едва след като разрешим втория. За мен дори е доста вероятно тя отдавна да е разрешила конфликта с изнасилването, не знам за сега, на първо време ми се иска да си изясня териториалните констелации и правилото на везната, което се прилага при тях (доколко това правило може да помогне да определим поредността на конфликтите). Това е линк към всичко което знам за констелациите (териториалните са по-надолу) и правилото на везната – ако някой може да помогне с допълнителна информация или тълкуване ще му бъда много благодарна.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic ... sg14808960
Жената е десничарка, никога не е имала аменорея, затваря женската си страна, когато сексуалния конфликт е акцентиран и я отваря когато друг конфликт, свързан със загуба на територия е по-силен.
Освен това мисля, че другия материал, който може да е полезен е този:
http://gnm-bg.com/joomla/index.php?opti ... &Itemid=91
Майче, може би ти можеш да ми помогнеш тук, защото мина през подобни неща. За мен написаното е малко разхвърляно и му губя логиката на пръв прочит, но ще опитам и аз пак. На физическо ниво жената има някакви дребни улцери по шийката на матката, но не до там, че да налагат интервенция, цитонамазката и е 2А, всеки месец образува полип в матката, който изхвърля с менструацията. Махали са го веднъж преди 3 години за да изследват материала, но после са преценили, че не се налага интервенция.
Но пък и ти ми се струва, че подценяваш жената – изключително интуитивна е и за това гледам да не и се меся, мисля че успях да я накарам да разбере, че ТЕС и разсъжденията на съзнателно ниво нямат нищо общо, както и да събира и напасва всяка трохичка, която подсъзнанието и подхвърля.
След първото Предизвикателство, което прави (не си спомням формулировката, но беше нещо общо във връзка с жлезата) се оформи това, което съм разказала в първия си пост. Тогава я накарах да прави ТКФ на изнасилването, но тя не успя да изкара никакво живо чувство от там, което да теса. Каза, че едва си спомня случката (от преди около 20 години), че не е било нищо брутално, просто първа среща с човек, когото е искала да опознае, но към когото не е имала сексуални намерения на този етап. Той обаче очевидно е имал само такива. Случило се е, не се е съпротивлявала особено, защото се е страхувала да не стане по-лошо (сега обаче не е в състояние да изпита този страх), а и не е имало кой да и помогне наблизо. От това е последвал само страх от евентуални болести и евентуална бременност, които страхове са били разрешени след посещение при лекар. Тя дори не може да си спомни лицето на този човек, нито пък името.
Каза само, че от тази случка и е останало някакво усещане, че „Господ я е наказал за това, че се е доверила токлова безразсъдно на чувствата си” и че това се е потвърждавало и в други ситуации в по-нататъшния и живот. Но каза, че това е просто някакво знание в нея и не и предизвиква каквато и да е емоция или усещане в тялото, дори 1-2.
Тогава тя си реши да направи ново Предизвикателство с нещо като „Въпреки че винаги когато се отдам на чувствата си Господ веднага ме наказва ............ и се освобождавам от тази нагласа сега.”, като отделно чисти всички случки в този контекст. От там излезе зависимостта, че тя има много силно сексуално желание когато съществува опасност да загуби човека или семейството си. Но до там, това беше в началото, после интуицията и блокира.
Моята интуиция обаче ми подсказва, че тук има два активни конфликта и единя блокира разрешаването на другия – не мисля, че е случайно че се събудих с мисълта за констелация, защото на съзнателно ниво никога не съм разсъждавала в тази насока. Не твърдя, че знам нито кой е първия, нито кой е втория конфликт, но първия не ме интересува на този етап - ако съм права, че има териториална констелация ще има смисъл да мислим за него едва след като разрешим втория. За мен дори е доста вероятно тя отдавна да е разрешила конфликта с изнасилването, не знам за сега, на първо време ми се иска да си изясня териториалните констелации и правилото на везната, което се прилага при тях (доколко това правило може да помогне да определим поредността на конфликтите). Това е линк към всичко което знам за констелациите (териториалните са по-надолу) и правилото на везната – ако някой може да помогне с допълнителна информация или тълкуване ще му бъда много благодарна.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic ... sg14808960
Жената е десничарка, никога не е имала аменорея, затваря женската си страна, когато сексуалния конфликт е акцентиран и я отваря когато друг конфликт, свързан със загуба на територия е по-силен.
Освен това мисля, че другия материал, който може да е полезен е този:
http://gnm-bg.com/joomla/index.php?opti ... &Itemid=91
Майче, може би ти можеш да ми помогнеш тук, защото мина през подобни неща. За мен написаното е малко разхвърляно и му губя логиката на пръв прочит, но ще опитам и аз пак. На физическо ниво жената има някакви дребни улцери по шийката на матката, но не до там, че да налагат интервенция, цитонамазката и е 2А, всеки месец образува полип в матката, който изхвърля с менструацията. Махали са го веднъж преди 3 години за да изследват материала, но после са преценили, че не се налага интервенция.
Мая, то че може, може, но трябва да се изТЕСа това изнасилване. Огромна е вероятността там да се корени проблема. Повтарящите се характеристики на проблема й, говорят, че тази случка и нейното влияние не са изчистени.mayadob написа:Не казвм, чеА, чеivangp написа:... и това според теб ням връзка с по нататъшните й сексуални взаимоотношения ...Но може и да е така.това изобщо може да не е така.
Ами логично е, все пак са си 4-5 часа път. Затова трябва да се вземат мерки овреме.Нали знаеш - като пръднеш в София, във Варна си се наакал.

Ния, от предният ти пост не стана ясно, че са правени опити за ТЕСане на изнасилването. От последният ти пост става ясно, че всичко направено дотук е правилно, поне от моя гледна точка.
Аз бих продължил с предизвикателство с:
Въпреки че интуицията ми блокира и явно имам неосъзнат вътрешен конфликт, който не мога да открия, аз.............и избирам да осъзная този конфликт спонатанно сега.
Най-вероятно бих прилагал тази декларация с техниката на конфликта.
И бих чакал прозрения.
За мен да се опитвам да разбера проблема на логическо ниво, т.е. само с мислене е безполезно. С мислене и ТЕСане е по-вероятно да стане.
Аз бих продължил с предизвикателство с:
Въпреки че интуицията ми блокира и явно имам неосъзнат вътрешен конфликт, който не мога да открия, аз.............и избирам да осъзная този конфликт спонатанно сега.
Най-вероятно бих прилагал тази декларация с техниката на конфликта.
И бих чакал прозрения.
За мен да се опитвам да разбера проблема на логическо ниво, т.е. само с мислене е безполезно. С мислене и ТЕСане е по-вероятно да стане.
А на мен ми направи впечатление ето кое:
2.Неглижиране на проблема= нежелание да го реши
3.Подтиснати страхове
4.Пълно доверие, че като е била на ликар, и нещата приключват, дали е така?
5. подсъзнателен избор за разминаване в желанията кога да прави секс- търсете нещо , което я е впечатлило преди случая на сексуално насилие и което е довело до нея и поведението и (реакцията и) тогава.
6. Търсете "бащата" ("баща"-"майка", "баща"-"дъщеря")в рода
1. НЕспомняне= дълбоко подтиснат споменно тя не успя да изкара никакво живо чувство от там, което да теса. Каза, че едва си спомня случката (от преди около 20 години), че не е било нищо брутално, просто първа среща с човек, когото е искала да опознае, но към когото не е имала сексуални намерения на този етап. Той обаче очевидно е имал само такива. Случило се е, не се е съпротивлявала особено, защото се е страхувала да не стане по-лошо (сега обаче не е в състояние да изпита този страх), а и не е имало койда и помогне наблизо. От това е последвал само страх от евентуални болести и евентуална бременност, които страхове са били разрешени след посещение при лекар. Тя дори не може да си спомни лицето на този човек, нито пък името.
2.Неглижиране на проблема= нежелание да го реши
3.Подтиснати страхове
4.Пълно доверие, че като е била на ликар, и нещата приключват, дали е така?
5. подсъзнателен избор за разминаване в желанията кога да прави секс- търсете нещо , което я е впечатлило преди случая на сексуално насилие и което е довело до нея и поведението и (реакцията и) тогава.
6. Търсете "бащата" ("баща"-"майка", "баща"-"дъщеря")в рода
Последно промяна от Alisa на 10 Мар 2011 18:57, променено общо 1 път.
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Ния, аз не мога да кажа нищо повече по въпроса. Да сяда жената и да теса наред. Ако я познавам, ще мога да съм по-конкретна. Но така е много на сляпо.
Може да има констелация. Имайте го предвид, но недейте само да разсъждавате. Тесайте. Дори ти седни да тесаш, за да подредиш нещата в главата си по нейния проблем, ако искаш да се занимаваш и да ти стане по-ясно.
Имам малък опит с констелации. Един приятел имаше подагра. Според ГНМ - констелация на два конфликта. Териториален и кариера, например. Моят приятел имаше точно териториални и кариерни проблеми. Казах му да си теса с Предизвикателството и да има предвид онези два проблема. Той теса много съвестно и вече от доста време не се оплаква от "нелечимата" болест.
Може да има констелация. Имайте го предвид, но недейте само да разсъждавате. Тесайте. Дори ти седни да тесаш, за да подредиш нещата в главата си по нейния проблем, ако искаш да се занимаваш и да ти стане по-ясно.
Имам малък опит с констелации. Един приятел имаше подагра. Според ГНМ - констелация на два конфликта. Териториален и кариера, например. Моят приятел имаше точно териториални и кариерни проблеми. Казах му да си теса с Предизвикателството и да има предвид онези два проблема. Той теса много съвестно и вече от доста време не се оплаква от "нелечимата" болест.
Говорих с девойката, предложих формулировката на Иван, казах и това, че според мен е вероятно да има и още един проблем, който подтиска усещанията и спомените и от изнасилването или изобщо от някакво друго тежко преживяно от нея събитие, но че не съм компетентна да обясня повече (а и Хамер е в неизвестност) – просто да теса и мисли в тази насока. Казах и също, че би трябвало двете събития да са се случили едновременно или в голяма близост едно до друго, още преди организма да е успял да се освободи от шока от първото и единствения му избор е бил да подтисне първото.
Тогава тя с най-спокоен тон ми разказа цялата история с изнасилването. Били са с приятелка на море след кандидатстването с намерението да се дърнат 2-3 дни преди да изтече срока за записване в университета. На сутринта след случката те е забелязала, че паспорта, в който са били и парите и липсва. Спомня си колко много се е била притеснила тогава, че няма да може да си извади нов паспорт за да се запише, а дори и че е останала без пари да се прибере. Спомня си, че с часове е търсила паспорта си в храстите наоколо с надеждата да го е захвърлил някъде. Спомня си и някакъв срам от това, че след всичко, което се е случило се занимава с някакъв си паспорт и че не е споделила нищо с приятелката си (не и била чак толкова близка). Но накрая ми каза: „И какво от това, Ния, проблем , който се разреши, записах се и всичко си беше ОК, какво искаш да тесам тук, като нищо не усещам? Проблема не е в това събитие, а в това, че точно същото се повтаря през целия ми живот във всевъзможни форми и проявления.”
И в продължение сигурно на час ми разказва проявления на модела като това например:
На море е сама с детето си, което тогава е било на 5. То си израе с други деца в надуваем замък, а тя го наблюдава на един от входовете на площадката. Обръща поглед към алеята, по която върви поток от хора и мерва приятел, с който е имала връзка преди да се омъжи, опитва се да му привлече вниманието, но не успява. Обръща се към площадката и .... казва, че всичко е станало за не повече от минута, но с обръщането е знаела, че детето няма вече да е там. Усетила е силен пристъп на паника, докато успее да претърси замъка и е отнело още не повече от минута, но .... явно е била достатъчна за малкия да се втурне да я търси по алеята. Добре, че е осъзнала бързо, че е безсмислено сам да търсиш дете по крайбрежната алея в Златните в късния следобед, когато от хора няма къде да стъпиш и добре, че е успяла бързо да се свърже с полиция, и добре, че е имала късмет (аз настръхвам само като го пиша), защото скоро е щяло да започне да се смрачава ... Довели са и го вече по тъмно. Убедена е, че тя го е предизвикала с мисълта си и мисълта е била нещо като „Това е грях”. Продължението на мисълта, след като се е уверила, че детето го няма – „Господ както винаги не пропусна да ме накаже”.
Това вече го е тесала, доста, но за времето докато е чакала спомен няма, и в дните след случката не е имала.
На края каза, че има огромно желание да теса каквото и да е, защото знае, че ще се почувства по-добре, само нещо да се покаже, само че всичко в миналото и вече било абсолютно безцветно, безлично и блудкаво.
Нямаше какво друго да и кажа, освен да теса с формулировката на Иван и да търси подобни събития (секс-загуба или секс=грях) още по-назад във времето – явно това са само следи, не е стигнала още до корена.
Тогава тя с най-спокоен тон ми разказа цялата история с изнасилването. Били са с приятелка на море след кандидатстването с намерението да се дърнат 2-3 дни преди да изтече срока за записване в университета. На сутринта след случката те е забелязала, че паспорта, в който са били и парите и липсва. Спомня си колко много се е била притеснила тогава, че няма да може да си извади нов паспорт за да се запише, а дори и че е останала без пари да се прибере. Спомня си, че с часове е търсила паспорта си в храстите наоколо с надеждата да го е захвърлил някъде. Спомня си и някакъв срам от това, че след всичко, което се е случило се занимава с някакъв си паспорт и че не е споделила нищо с приятелката си (не и била чак толкова близка). Но накрая ми каза: „И какво от това, Ния, проблем , който се разреши, записах се и всичко си беше ОК, какво искаш да тесам тук, като нищо не усещам? Проблема не е в това събитие, а в това, че точно същото се повтаря през целия ми живот във всевъзможни форми и проявления.”
И в продължение сигурно на час ми разказва проявления на модела като това например:
На море е сама с детето си, което тогава е било на 5. То си израе с други деца в надуваем замък, а тя го наблюдава на един от входовете на площадката. Обръща поглед към алеята, по която върви поток от хора и мерва приятел, с който е имала връзка преди да се омъжи, опитва се да му привлече вниманието, но не успява. Обръща се към площадката и .... казва, че всичко е станало за не повече от минута, но с обръщането е знаела, че детето няма вече да е там. Усетила е силен пристъп на паника, докато успее да претърси замъка и е отнело още не повече от минута, но .... явно е била достатъчна за малкия да се втурне да я търси по алеята. Добре, че е осъзнала бързо, че е безсмислено сам да търсиш дете по крайбрежната алея в Златните в късния следобед, когато от хора няма къде да стъпиш и добре, че е успяла бързо да се свърже с полиция, и добре, че е имала късмет (аз настръхвам само като го пиша), защото скоро е щяло да започне да се смрачава ... Довели са и го вече по тъмно. Убедена е, че тя го е предизвикала с мисълта си и мисълта е била нещо като „Това е грях”. Продължението на мисълта, след като се е уверила, че детето го няма – „Господ както винаги не пропусна да ме накаже”.
Това вече го е тесала, доста, но за времето докато е чакала спомен няма, и в дните след случката не е имала.
На края каза, че има огромно желание да теса каквото и да е, защото знае, че ще се почувства по-добре, само нещо да се покаже, само че всичко в миналото и вече било абсолютно безцветно, безлично и блудкаво.
Нямаше какво друго да и кажа, освен да теса с формулировката на Иван и да търси подобни събития (секс-загуба или секс=грях) още по-назад във времето – явно това са само следи, не е стигнала още до корена.
Предвид разказаното в последния пост аз бих търсил други събития преди изнасилването в които е имало същата мисъл, че бог я наказва. Вероятно това е случка в ранното й детство когато родителите й или някой друг й е внушил че бог я наказва за нещо или може майка й например да се е чувствала зле и да е казала, че бог наказва нея (майката). Нещо от този сорт. Търсете повтаряне на същия мотив назад във времето, докато стигнете до първоначалната случка. Ния, знеш как се намира корена на проблема. Реконструкция на корена. От семинара за напреднали. Прегледай си записките, или тези на Мая.
Последно промяна от ivangp на 14 Мар 2011 11:07, променено общо 2 пъти.
Жената казва, че нещата са потръгнали отново – преди и е било трудно да намери „нещо живо” в детството, но сега като знаела какво търси било различно.
Олекна ми, че е потръгнало. Аз както винаги се идентифицирам прекалено много с човека, на когото помагам и някакси преживявам нещата с него. Но пък от друга страна научавам (вкл. прочитам) много неща, правя си изводи за себе си и изобщо, полезно ми е.
Олекна ми, че е потръгнало. Аз както винаги се идентифицирам прекалено много с човека, на когото помагам и някакси преживявам нещата с него. Но пък от друга страна научавам (вкл. прочитам) много неща, правя си изводи за себе си и изобщо, полезно ми е.
Re: Хашимото - Предизвикателство
Ето nia,прочетох поста ти и само задавам въпрос на който си отговори сама!nia написа:Здравейте,
Диагностицирана съм с Хашимото от 6 години. Освен антитела ТАТ=520 и МАТ=350 (резултати от преди 6 години) си имам и едно възелче, което лекарката ми следи на всеки 12 месеца. Това, което никога не съм имала е каквито и да е оплаквания тъй като за мой късмет организма ми перфектно трансформира Т4 (пия Еутирокс 50) в Т3 и затова Т3 ми е винаги на горната граница на нормата. Тежа 50 кг. откакто се помня и здравословно се чувствам чудесно, като се изключи това, че един ден може да се наложи отстраняване на възела.
Вчера приключих първото си предизвикателство на тема "освобождаване от антителата". Днес си направих изследвания и ехография на жлезата. Антителата са: ТАТ=500, МАТ=170. Възела е много леко намалял.
Странно защо не се чувствам разочарована от резултатите, макар че очаквах повече. Дори нямам усещането, че съм правила нещо неправилно. По-скоро ми се струва, че има още много да се работи.
Днес почивам тъй като не съм решила още как да продължа. До тук нещата стояха така:
Почти от самото начало на предизвикателството до към 20-тия ден при всяко минаване през точките чувствах как силни "вълни" преминават през тялото ми, настръхвах и ми беше много приятно хладно (това страшно ми липсва сега - невероятно усещане). Нямам идея защо спря още преди края на месеца. След като тесах проблеми, изникнали в съзнанието ми покрай изпълнението на предизвикателството много често цялото ми лице гореше между отделните сесии. Успях да изчистя малко повече от половината си "черен списък" със събития от небезинтересния ми живот, тъй като започнах да чистя по-късно. Вероятно заради това, че когато започнах вече бях тесала антителата, някакси събитията от списъка не ми се струваха особено ярки и не чувствах кой-знае какво (не съвсем при всички). С визуализациите нещата не вървяха добре. Постарах се, но едва ли съм имала по-дълга от 5-минутна - просто заспивам. Тук ще трябва да се постарая повече. Това, което никога не ми се случваше е да се чувствам уморена, да се прозявам и т.н. - дори напротив, чувствах се много свежо, може би и заради напълно различния начин на хранене, който започнах успоредно с предизвикателството. Усещам промяна най-вече в светогледа си - ценя и се радвам повече на това което имам. Живота ми наистина е прекрасен, а аз доскоро сякаш не го чувствах. Сещах се за това само правейки сравнение с хората, които познавам, но само като факт, никога не съм му се радвала истински. От друга страна посвещавах моментално цялото си внимание дори и на най-малкото възникнало проблемче, което възникваше, а когато нямаше проблемчета ми беше скучно. Убедена съм, че позитивното мислене е ключа към нещата, но все още има много поле за работа тук. Все пак за пръв път се докоснах до алтернативната медицина точно преди 1 месец и 1 ден.
Написах това, защото съм отворена за всякакви коментари, съвети и идеи как да продължа. Със сигурност знам, че ще продължа, но искам да го направя по най-ефективния начин.
Благодаря ви предварително.
Хашимото,за теб е проблем който тялото ти казва,че грешиш някъде и ти казва,с мен се случва нещо,нали?
Тръгваш и търсиш решение,искаш да се справиш с това,ок!Супер!
Разбираш за алтернативната медицина,ок и ето тръгнала си по пътя сама,водена от желанието ти да се справиш с хашимото!
Споделяш във форума,и се обръщаш към всички тук,за мнения и съвети,може би така липсващата ти подкрепа и безпомощността да се справяш сама очакваш да получиш под някаква форма тук,ок няма нищо лошо в това и виждаш,че е въпрос сам човек да търси решение на проблемите си,които осъзнати или не ние сами си ги правим в крайна сметка,сами трябва и да се справим!
Всеки иска някой до себе си да му удря по едно рамо,всеки иска и да види одобрение за това което прави,но не това трябва да са водещите неща заради които трябва да го правим,а за нас самите единствено,да видим,че ние можем и го правим,защото се обичаме,а колко хора с това което правят показват,че се обичат и живеят в противоречие със самите себе си?
Важното е,че първо човек да повярва в себе си,а животът ни е така устроен,че ние приемаме информация само от отвън,новини,радио и тв,интернет и т.н.,а не можем да видим и разгърнем себе си,да изкараме това,че АЗ съм над всички и всичко е моите ръце!
Изгледай и ти Излекувай живота си и има тук във форума аудио файлове от книгата Повярвай в себе си,на Луиз Хей,или си купи книгата и последен съвет,не се мъчи да помагаш на другите и от това да изпитваш или страдание или неодобрение,ако има да се случва нещо,то ще се случи когато е най необходимо!
Съвет от един осъзнал се човек и минал по този път,личния опит си е друго нещо!