Темата на човек без проблеми

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Публикувай отговор
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Паби , написа:
Не мога да измисля нищо различно от това, което направих...
Сигурен бях да ти кажа. Харесва ли ти или не това са били възможностите към момента. Както се казва това е най-доброто , което си знаела снощи, просто друго не си знаела. Всичко е наред! :lol: Изчисти си отношението към подобни ситуации и ще се развържеше лека полека.
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
paraboloid
Напреднал

Мнение от paraboloid »

Спя си днес след обяд, сънувам и си тесам на сън. И се разбрах. Бях някъде в 1-2 клас и имаше едно момиче в класа, с което имаше нещо като съревнование помежду ни кой ще е шефа в класа. При един от конфликтите, тя ми навря главата в кофата, пълна с вода за часа по рисуване и започна да ме дави (явно е била по-силна от мен).Оплаках се на нашите, а баща ми ми каза да се оправям сама и че ако не искам да ме бият, трябва да удрям първа, да нападам изненадващо. И се почна...След време чух нашите да си говорят в спалнята за това и баща ми казваше на майка ми, че майката на това момиче му се падала шеф и че тя правила забележка на баща ми, че аз тормозя нейното дете. Та разбрах, че наистина е нямало как да се намеси. Разбрах, че като си объркам кашата, трябва после да си я сърбам сама и да се оправям както мога. Дори се сетих името на момичето - Ирина. Изобщо го бях забравила това.
MAG2001
Майстор

Мнение от MAG2001 »

Паби:
Спя си днес след обяд, сънувам и си тесам на сън. И се разбрах. Бях някъде в 1-2 клас и имаше едно момиче в класа, с което имаше нещо като съревнование помежду ни кой ще е шефа в класа. При един от конфликтите, тя ми навря главата в кофата, пълна с вода за часа по рисуване и започна да ме дави (явно е била по-силна от мен).Оплаках се на нашите, а баща ми ми каза да се оправям сама и че ако не искам да ме бият, трябва да удрям първа, да нападам изненадващо. И се почна...След време чух нашите да си говорят в спалнята за това и баща ми казваше на майка ми, че майката на това момиче му се падала шеф и че тя правила забележка на баща ми, че аз тормозя нейното дете. Та разбрах, че наистина е нямало как да се намеси. Разбрах, че като си объркам кашата, трябва после да си я сърбам сама и да се оправям както мога. Дори се сетих името на момичето - Ирина. Изобщо го бях забравила това.
Паби, според мен супер си се справила, честито!
Но от моята гледна точка твоят баща се е справил по-добре от моя!Не знам ти ли имаш още за доизТЕСване, аз ли..и двете лиии?! :roll: :roll: :roll:
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
MAG2001
Майстор

Мнение от MAG2001 »

Никимм:
Сигурен бях да ти кажа. Харесва ли ти или не това са били възможностите към момента. Както се казва това е най-доброто , което си знаела снощи, просто друго не си знаела. Всичко е наред! Изчисти си отношението към подобни ситуации и ще се развържеше лека полека
А стига бе!И от къде беше сигурен, нали нямаше нищо със сигурност сигурно,а!!!
P.S.Добре де, заяждам се, ама с право в случая, или поне на мен така ми изглежда, ако не е така-заяждай се и ти! :D :D :D
А за това че във всеки момент правим най-доброто за момента-не споря, съгласна съм!
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Maг, човек прави най-доброто , на което е способен. За това си позволих това изказване. Паби, просто осъзнато или не тогава е направила най-доброто, на което е способна към ситуацията. Исках да й кажа, че с това си поведение тя не е "виновна" и че няма смисъл да не се харесва, защото спрямо тази ситуация тя вероятно е направила най-доброто за себе си околните . Такава е нашата природа. След време, като поизчисти отношението си към подобна ситуация, тя вероятно ще вижда и много други възможности и просто ще си избере една възможност за реакция от много налични.
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
paraboloid
Напреднал

Мнение от paraboloid »

Прав си.
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Паби, честито!
На твое място, от поизтупаната ми същност, аз бих се обадила директно в полицията- това им е работата! Успоредно с това, бих приложила всяка позната ми техника, върху себе си.
На мястото на баща ти, аз бих ти казала истинското положение на нещата на теб, не на майка ти! :idea:

Нова година- нови прозрения- нов човек!
:D
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
paraboloid
Напреднал

Мнение от paraboloid »

На полиция не разчитам, особено в разправия с военен. От вчера все се каня да започна да тесам по този въпрос, но имам вътрешна съпротива - не знам ако не съм решителна и агресивна, как ще се оправям; не искам да ме мачкат. Объркано ми е.
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

А не е ли пък възможно след това да си по сдържана,мъдра,дипломатична и разумна след това,от което да има по-добър положителен ефект и комуникациите и отношенията да са много по-различни? :roll:
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
paraboloid
Напреднал

Мнение от paraboloid »

Не знам, Гена. Не обичам да избухвам. От друга страна никога не прекалявам с това, но и не мисля, че с пиян човек бих могла да постигна нещо с мъдрост и дипломация. Много е объркано - от една страна тези избухвания винаги са ефективни, в смисъл, че постигам целта си, а от друга страна след това се чувствам зле, защото би ми се искало тези цели да могат да бъдат постигнати не по този начин.
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Пак във връзка със случката с Паби. Предположнията за възможност в случката са сценарии, които Алиса или Гената си представят. Вероятно и те са готови вече с реакцията си преди тя изобщо да им се е случила. :lol:, щом имат идеи. Т.е. така наречената програма вече е задействана. Един вид все едно и на тях вече им се е случило. Паби, това което ще направиш ако си чиста в ситуацията, не го знаеш, защото ще ти дойде свисше и на момента и всеки път ще е различно. Ти просто ще решиш нещо на място, защото ще си вероятно свободна. Спри ако искаш да прогнозираш възможната ситуация, противно на това което ти предложих. В преден мой пост го направих за да осъзнаеш, че това са били вероятно действителните ти възможности за реакция. Нищо повече не можеш да направиш с миналото, освен да промениш отношението си. Фактите са там и без твоето отношение към тях, какво ли би станало с тях? :!:
Поздрави
Епиктет
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

paraboloid написа:На полиция не разчитам, особено в разправия с военен. От вчера все се каня да започна да тесам по този въпрос, но имам вътрешна съпротива - не знам ако не съм решителна и агресивна, как ще се оправям; не искам да ме мачкат. Объркано ми е.
Докато не се изчистиш няма да разбереш.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

paraboloid написа:На полиция не разчитам, особено в разправия с военен. От вчера все се каня да започна да тесам по този въпрос, но имам вътрешна съпротива - не знам ако не съм решителна и агресивна, как ще се оправям; не искам да ме мачкат. Объркано ми е.
Докато не се изчистиш няма да разбереш.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

nikimm, доста странни, коментари пишеш напоследък! Дали пък ти не си ме програмирала в представите си по някакъв начин?! Ти от къде разбра, че не съм била в тази ситуация или подобна и че си фантазирам?!
Предположнията за възможност в случката са сценарии, които Алиса или Гената си представят. Вероятно и те са готови вече с реакцията си преди тя изобщо да им се е случила. Laughing, щом имат идеи. Т.е. така наречената програма вече е задействана. Един вид все едно и на тях вече им се е случило.
Да не би за си почнал да знаеш?!
Намекнах на Паби, че има и друг вариант, но от там изскочи още един проблем- липса на доверие към защитна институция. Намекнах на Паби, че с лична промяна се стига, до отваряне на други възможности за решения, и сега казвам, че с отпадане на даден проблем, не се и появява нов идентичен. При мен Ники, това е факт, защото съм работила по своята агресия. Коя е следващата ти програма за мен? Дали можеш да излезеш от собствената си програма? Забелязваш ли как се включваш напоследък във форума?!
Поздрави!
:wink:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Alisa, според мен не си разбрала поста ми, а освен това си приела вероятно и част от нещата лично! Не ми е било цел, ама какво да направим сега, всичко мина и не мога да върна времето! Предложи ми как да поправя поста си, за да е по-правилен и ще го направя веднага наистина! :D А ако е късно ще помолим Иван да го направи под новата редакция! :)
Поздрави
п.с. постът ми е абсолютно отговорно написан и осъзнавам какво искам , ако решиш аз съм на линия и ще напиша каквото предложиш ти без изобщо да се замисля над съдържанието.
Епиктет
Публикувай отговор