Дъра-Бъра :-)

Информация за здравословен начин на живот.
Публикувай отговор
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Имено, обективна реалност не съществува и според мен.
Поне извън нашите глави.
Тогава защо говориш за таблици и измервания, класации и вдигане на вибрации, като те са свързани с някакви уж обективни стойности?
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
MagicWoman
Активен

Мнение от MagicWoman »

ivangp написа:Имено, обективна реалност не съществува и според мен.
Поне извън нашите глави.
Тогава защо говориш за таблици и измервания, класации и вдигане на вибрации, като те са свързани с някакви уж обективни стойности?
Обективна реалност няма, но ние създаваме около себе нещо, което изглежда като някаква реалност, нали? Такава е Играта. За мен тя се състои в това, че Цялото се е разделило на привидни индивидуалности за да преживее себе си чрез противоположностите. И когато осъзнае, че всичко навън е отражение на вътрешното, спира да се опитва да променя външното, спира да се опитва да игнорира едната противоположност, която не му харесва, разбирайки, че двойките взаимно се подкрепят и поддържат и отива отвъд тях. Осъзнава, че дори няма и такова нещо като вътрешно и външно, умът е този, който поставя тези граници и като такива, те са илюзия. Има само Едно. Осъзнаването на това води до покой и радост от чистото Битие, до здраве, любов и изобилие. Убежденията ни винаги се претворяват в реалността.
Всички измервания и таблици са също илюзия, като всичко останало, но вярата в тях ги кара да се държат като обективна реалност.
Всичко, което съществува, е една игра на манифестирани явления в огромния океан на творческото Неманифестирано - ЧО.
Събудилият се в ограничението, наречено Материя, знае че в нея има Правила поставени от самия Него, които той трябва да спазва докато е в Ограничението.
Преодоляването на правилата става чрез отхвърлянето им на нивото на Основателя им.
Не личността манипулира Материята, а Този който се е събудил в него - Бог.
Последно промяна от MagicWoman на 07 Май 2012 13:35, променено общо 1 път.
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Маджик, за мен тази таблица си е чиста глупост, защото не ми пасва на моите субективни усещания. За теб обаче тя явно е обективно потвърждение на твоят субективен стремеж да си обект в субективния сват, защото това ти дава субективното усещане за стойност, което е обективност според твоята категория на възприятийност и отразяване. Пребивавайки щастливо в ЧО, не би следвало да търсиш субективни натрупвания, които да обективизират субективните ти преживявания и така да потвърждават теб и идеите ти за нещата като обективност, организирана, в сложна за обясняване на останалите субекти, нереалност, която обаче е реалност защото....добре си сътворяваш собствения свят, защо просто не му се наслаждаваш благочувствено, ами непрекъснато се стремиш да го направиш обективност, за всички останали в системата ти от отразени съществувания на Едно-то?! :roll:
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
MagicWoman
Активен

Мнение от MagicWoman »

Alisa, сега разбирам в по-голямата си част от постовете си какво правиш.

БЛАГОСЛОВИЯТА НА ТЕТРАДКИТЕ
В някакъв момент Джулия проумява в какво се състои благословията на тетрадките. Нарича го „подсушаване на мозъка“. Сядайки да пишеш, изливаш на листа целия си мисловен боклук и спам, който нормално се вихри в главата ти. Ако пишеш час, в този час все едно си подхвърлил дъвка на ума и той се труди ли труди. Зает с тъпотиите, които излива на хартията ума просто се „подсушава“. В тези периоди на подсушаване ума отстъпва на един неизразимо по-дълбок план, откъдето засиява Благодат.
И защо непрестанно дискутираш пръста ми, а не това, което той сочи?! Не ми отговаряй.
~ Чудесата които можем да извършим са ограничени единствено от нашето съзнание ~
http://www.nad-dietite.com
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Мила ми Маджик, разбираш това, което ти можеш да разбереш!
Благодаря за текста, много е добър! Получаваш това, което пускаш към огледалото.Щом показваш само пръста си, който не прави нищо друго освен да сочи, защо очакваш да се види друго? Защо не искаш отговор от мен, която съм твоето прекрасно отражение, което няма начин да не обичаш, понеже е ти?! Защо не ми отговаряш по същество, може би защото не смееш да си отговориш?!
Може да не го четеш, няма нужда, нали ти го написа...
:wink:
MAG2001
Майстор

Мнение от MAG2001 »

:D :D :D :D :D :D :D Слава на Моливите и Кламерите, и на Светия КОМП!!!Алилуяя!!!!
MagicWoman:
Alisa, сега разбирам в по-голямата си част от постовете си какво правиш.

БЛАГОСЛОВИЯТА НА ТЕТРАДКИТЕ

Цитат:
В някакъв момент Джулия проумява в какво се състои благословията на тетрадките. Нарича го „подсушаване на мозъка“. Сядайки да пишеш, изливаш на листа целия си мисловен боклук и спам, който нормално се вихри в главата ти. Ако пишеш час, в този час все едно си подхвърлил дъвка на ума и той се труди ли труди. Зает с тъпотиите, които излива на хартията ума просто се „подсушава“. В тези периоди на подсушаване ума отстъпва на един неизразимо по-дълбок план, откъдето засиява Благодат.
Е и най-накрая в началото на краищата Субективността Алисина биде пресътворена като Обективност МеджикуоМАНова..или обратното...и настана мир форумен!!!

Ба,ба...чакай!!! :wink:
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Тури му "Екхарт Толе" ...
Амин!
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Алиса:
Струва ми се, че и ти като Гената се изживяваш като мисионер длъжен да спаси изгубените души
Пиша тук а не в темата за КС,като искам да споделя,че от този пост към Диана виждам да лъха много агресия в теб и ме накара да ти задам следният въпрос.След като те дразни толкова много в нея това не е ли по-добре да изчистиш и потушиш тези емоции които явно и аз и тя пораждат в теб с нещата които пишем и след това да видиш дали е нужно да обръщаш внимание на неща които явно са проблем на другите,а не твой?Явно ти най-много се вързваш на това и с това ми се струва,че повличаш и Маги.

Съвсем наскоро прочетох една приказка и доста се замислих върху нея-Ако мислиш да спасяваш светът,защо си мислиш,че светът не иска да се спаси от теб?

Един друг пример ми дойде наум.Ако си в заведение и някой започне да ти досажда и не искаш да го прави,спираш да му обръщаш внимание,нали? :roll:
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Сори Гена, че имаш такъв мазол!
Маги е голяма, ще се повлече и без мен! :lol: :lol: :lol:
Ти виждаш това, което ти можеш да видиш! Може пък да става дума не за това, което се пише, а за начинът по който се пише...за количеството и качеството на писането ама всеки си мери с неговия аршин и когато не му изнася твърди че това е проекция на ответния аршин. Това че се гъбаркам със ситуацията, а ти/друг не вдява/ш, е друг въпрос, такъв на резонанс.
Съвсем наскоро прочетох една приказка и доста се замислих върху нея-Ако мислиш да спасяваш светът,защо си мислиш,че светът не иска да се спаси от теб?
И какво измисли? :wink:
Един друг пример ми дойде наум.Ако си в заведение и някой започне да ти досажда и не искаш да го прави,спираш да му обръщаш внимание,нали?
Ти кажи, това е твоя ситуация :wink:
Гена, понякога нещата са толкова сериозни, че са чак смешни! Забавлявай се или позволи на другите да се забавляват макар и без теб, по техния си начин и не забелязвай,... като в заведение!
:D
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Пътуване към себе си
Притча за огледалото:
Живял някога един крал. Той си построил огромен дворец. Това бил един дворец с милиони огледала. Абсолютно всичко, стените, пода и таваните били покрити с огледала.
Веднъж в двореца притичало едно куче. Огледало се и видяло около себе си множество кучета. Те били навсякъде. И като достатъчно умно, кучето се озъбило, за да се защити за всеки случай от тези милиони кучета наоколо и да ги изплаши. В отговор всички кучета му се озъбили. Кучето почнало да ръмжи - срещу него всички кучета му отговорили със същото.

Сега кучето било сигурно, че животът му е в опасност и започнало да лае. То започнало да лае с всички сили, много отчаяно. Но щом залаяло и онези милиони кучета също започнали да лаят. И колкото повече то лаяло, толкова по-силно те му отговаряли.

На сутринта намерили нещастното куче мъртво. А то било там само, в двореца нямало никой, там имало само тези милиони огледала. Никой не се беше борил с него, защото не е имало кой да го направи, но то видяло себе си в огледалата и се изплашило. И когато започнало да се сражава, отраженията в огледалата също влезли в бой. То загинало в борбата с милионите собствени отражения, които го заобикаляли от всички страни.

Ако няма никакви препятствия вътре във Вас, то не може да има и никакви препятствия извън Вас, нищо не може да застане на Вашия път. Такъв е законът.

Светът е само едно отражение, той е едно огромно огледало.
Някои успяват,защото такава е съдбата им.Повечето успяват,защото такова е решението им.
Анатол Франс
Аватар
гената
Майстор

Мнение от гената »

Алиса:
Ти виждаш това, което ти можеш да видиш! Може пък да става дума не за това, което се пише, а за начинът по който се пише...за количеството и качеството на писането ама всеки си мери с неговия аршин и когато не му изнася твърди че това е проекция на ответния аршин. Това че се гъбаркам със ситуацията, а ти/друг не вдява/ш, е друг въпрос, такъв на резонанс.
Защо се опитваш за заведеш магарето да водата и със сила и агресия му тикаш главата във водата да пие от изворът на мъдростта и знанието което ти демонстрираш за да не те дразни?
Като всеки човек аз не само виждам това което мога но и мисля така както аз мисля,а не някой друг и според мен няма как да сме еднакви,а ако е така тогава какво се получава ако всеки реагира като теб по този начин?
Ако един човек когато работиш с него,но той си знае само неговото,пак ли с този подход действаш?
Ето,аз имам проблем който ти виждаш,а аз явно не.Дай да видя какво ще ме посъветваш да направя.Търся помощта ти.Нали сме за това тук да си помагаме,да се уважаваме,да бъдем тактични и за пример на другите.
Ако виждам нещата пак по моя си начин,ще се радвам да споделиш твоят.
Анатол Франс
nikimm
Майстор

Мнение от nikimm »

Като всеки човек аз не само виждам това което мога но и мисля така както аз мисля,а не някой друг и според мен няма как да сме еднакви,а ако е така тогава какво се получава ако всеки реагира като теб по този начин?
Гена, днес виждаш/мислиш едно утре друго, каква е ползата от това да вярваш на всичко което можеш да видиш и да помислиш.
Нали сме за това тук да си помагаме,да се уважаваме,да бъдем тактични и за пример на другите.
Гена, защо да мс етактични и пример за другите. Не се чувствай длъжен, не поемай отговорност дето я няма.

Ще кажа две много кратки истории като вицове:

Човек върви в супермаркет и му се прихожа до тоалетната, но има токова много стоки, че уж тръгва към тоалетната и все нещо го отвлича. "Ах това колко е хубаво, дали няма да ми трябва и това и това т. и т.н. "В един момент обаче получава стомашно разстройство и бягайки към тоалетната той спира да обръща внимание на многото стоки :) . В случая стоките са ума, които винаги подмамват, а разстройството е нещото, което отваря целта и намерението действа без да бъде отвлено вниманието.

Двама евреи са много добри приятели. Били заедно поцял ден. Знаели висчко един за друг. Един ден единият казал на другия :
- Елате ми на гости цялото семейство на вечеря!
Станало гостито, било много приятно. Но след тази вечер човекът , който дал гостито спрял да се обажда на прятеля си. И така две години, докато не се видяли на улицата. Тогава поканеният попитал:
- Какво стана, ти спря да ме търсиш, какво стана след онази вечер. Всичко беше токова прекрасно.
Другият отговорил:
- Да така е, беше много хубаво, но след гостито изчезна една сребърна лъжица от чаения сервиз.
Другият:
- Как можа да си го помислиш, нима мислиш.....
Другият:
- Да прав си, след седмица намерихме лъжичката под дивана вкъщи, но остана лошото чувство :) .
Така живеем повечето хора, нещо минава безвъзвратно а ние продължаваме да живеем с това, което вече го няма и няма да се повтори по същия уникален начин може би никога. :D
Поздрави
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
MAG2001
Майстор

Мнение от MAG2001 »

Много моля магарето и тази дето го мъкне до реката и го пои с вода когато на него не му се иска да пие..да не спекулират с Маги!Ша ви дам аз едно повличане и тем подобни!!!И кво значи "Маги е голяма"!!!Дайте да си уточним понятията-кой кво има предвид под голяма?!и под повличане?!

Гената
:Като всеки човек аз не само виждам това което мога но и мисля така както аз мисля,а не някой друг и според мен няма как да сме еднакви,а ако е така тогава какво се получава ако всеки реагира като теб по този начин?
Е кво сега-ти имаш право да мислиш и да реагираш както го усещаш ти, пък Алиса няма, така ли, Гена, любов моя несподелена?!
Гената:
Нали сме за това тук да си помагаме,да се уважаваме,да бъдем тактични и за пример на другите.
Гена, преди години брат ми ми обясняваше, че има хора-колеги негови, джудисти, и не само, просто има хора, които ако не ги напердашиш и не е....т да те уважават.И колкото повече ги биеш и повече те уважават.Аз възмутено му възразявах и спорих, ама да ти кажа ...днес съм съгласна, има истина :D :D :D
Ники, и аз се сетих за една история, от една от книжките на Норбеков

Американеца, французина и руснака се обзаложили че могат да накарат котка да яде горчица.
Американеца мислил, мислил и накрая хванал котката, стиснал и муцунката и и наврял вътре горчицата..тя ще не ще преглътнала.
-Това е насилие!не се брои!-ревнал руснака.
Французина мислил, мислил и накрая взел едно парче салам, скрил вътре гочицата и така и го пъхнал в устата.
-Това е измама!не се брои!-пак викнал руснака.
-Добре бе, дай да те видим тебе как ще и я дадеш.
Руснака взел горчицата и я намазал на котката под опашката.При което животинчето надало яростен и отчаян Мяуу!и мяукайки жално започнало с бясна скорост да ближе горчицата
-Видяхте ли!И с ентусиазъм и с песен на уста!

Все начини за елеминеране на ПО-та, демек да преодолееш себе си :D :D :D
За всичко има място под Слънцето!
E тва е истината...
http://www.youtube.com/watch?v=DO1Bh7rZ ... re=related
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Предлагам всеки, който иска да каже нещо на някого да му го казва с история или с виц. Така и така всеки си знае своето и никой не се вслушва в това, което другите се опитват да му кажат, поне ще четем интересни истории и ще се смеем на вицове. :wink:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Alisa
Майстор
Обратна връзка:

Мнение от Alisa »

Я какво хубаво дъра- бъра станало!
Един стааар виц:
Бил обявен конкурс за това, кой ще научи кучето си да казва "мама". Французин, англичанин и руснак се обзаложили, че всеки един от тях, ще научи кучето си само за година. Дошъл и моментът, да представят кучетата си и тяхното ново умение. Явил се французинът, елегантен, с папионката, бастончето, парфюмиран, трепти! Кучето му- булонка, с последна мода пострижка, с панделка на опашката припка покрай него. Седнало елегантно кучето, подало лапичка и успяло да произнесе: Бмау-мооо! Бравооо, публиката била във възторг... Когато се явил англичанинът, добре нахранен, с герб избродиран от коприна на ревера, герб на копчетата, герб на кърпичката...с него блестящо с вида си ловджийско куче, дресирано, лъскаво, с герб на медальона. Застанали пред публиката гордо и в името на Нейно Величество, кучето благоволило да произнесе: боф-м-м-м-ма/ем! публиката била зашеметена, вече се чудела кого да предпочете от двамата конкуренти?! И едва напуснали сцената вече се появил руснакът. Дрипав, разпасан, виси му цигара от края на пяната морда, след него подтичва едно мършаво подобие на куче, неизвестна улична комбинация от роднински и други връзки и изнемощяло скимти: Дядя Васька, дай колбаску, дядя Васька, дай колбаску и "мама" скажу, и "папа" скажу, все что угодно!.....(в превод- чичо Вася дай ми саламче и мама ще кажа и татко ще кажа, каквото поискаш!)
Публикувай отговор