Предизвикателството - гняв

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Яна
Майстор

Предизвикателството - гняв

Мнение от Яна »

Напоследък се замислих колко несериозна и непостоянна съм често пъти. Това чувство се засили още повече, докато четях другата си темичка - Дневникът на Лейди Фрост.

Реших да започна на чисто така да се каже. И новата темичка, която ще посветя на отделен аспект от цялостната картинка, е символична като за ново начало.

Накратко...
Почти от самото раждане на сина си (вече една година и десет месеца) изпитвам неоправдан гняв и неконтролируема агресия към него. Много съм се измъчвала за това. Още повече, че аз по принцип си имам проблем с контрола над гнева.

Днес започнах да правя Предизвикателството.

Настройка:
"Въпреки, че изпитвам неоправдан гняв и неконтролируема агресия към Божидар, аз напълно и безрезервно приемам себе си и се освобождавам от гнева сега!"

Напомняща фраза:
"Освобождавам се от гнева и агресията сега!"

Ще пиша всеки ден с резултатите и постиженията си. Искрено се надявам най-сетне да изкарам едно Предизвикателство до край! :wink:

P>S> Допълнително, когато се сетя (ще) тесам и непостоянството си.
Яна
Майстор

Мнение от Яна »

Ден първи беше успешен. Направих 8 от 10те предвидени серии, но предвид, че започнах в късния следобед е добре, доволна съм. Днес съм си разпределила по-добре нещата.

След петото тесане по Предизвикателството започнах яко да се прозявам. Този път това прозяване ми беше приятно и се отпуснах по вълната. :)

Като цяло бях спокойна. От ТЕС или друго, но не съм избухвала. На няколко пъти доста ме изнерви Божидар с държанието си, но успях да се овладея.

Изкочиха няколко случки с него и от детството ми, които също тесах.
Продължавам напред!
Яна
Майстор

Мнение от Яна »

Ден втори

Този път си изпълних всичките 10 серии. Не са изниквали допълнителни случки и емоции. През целия ден бях много спокойна и уравновесена.
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

Давай, давай :)
Пък прехвърли малко и насам, че и аз се поизнервям от Кирчо :lol:
Чат-пат го тесам, но сега с него двамата пием капки на Бах. Май нещо се случва от капките. Ако не, ще си седна и аз на дупето като теб да тесам кротко.
Яна
Майстор

Мнение от Яна »

Ако при вас е като при нас... значи е страшно! :) Но откакто тесам този гняв се чувствам направо хрисима. :lol: Не че се оплаквам де. :)
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

Аз сега се замислих. Ядосвам се на Кирчо от края на бременността с Яна.
Не бих казала, че е неоснователен гняв.
Яна
Майстор

Мнение от Яна »

:D
Ще го преборите, сигурна съм. Какви и за какво точно комбинации пиете? Интересно ми е, еднакви ли са и на двамата?
mayadob
Яка ТЕСла

Мнение от mayadob »

Не мога да ти кажа кои. Имам една супер бахиска. Тя не вижда, работи на енергийно ниво и така определя капките.
Яна
Майстор

Мнение от Яна »

Готино! 8)

Отчет за вчера (трети ден от Предизвикателството):

Бях много разсеяна и непрекъснато забравях да се тесам. В резултат на това имам само 5-6 серии за целия ден. Тесах тази своя разсеяност и днес сякаш са по-добре нещата. До момента си правя сериите по график. Ще видим как ще е до довечера!

Снощи имахме малко кризисна ситуация. Закъсняхме с лягането на сина ми, той много се изнерви, започна да плаче истерично, да се тръшка... Обикновено в такива ситуации аз започвам да му крещя, да се ядосвам, плескала съм го дори... Бе въобще само влошавам нещата... Снощи, напротив, бях спокойна, говорех му тихо и спокойно, не се ядосах никак, даже в един момент ми стана смешно цялото му кълчене и опитите да измисли какво да прави, само и само да не спи. Въобще много добре се справих със ситуацията, гордея се със себе си. 8)
Яна
Майстор

Мнение от Яна »

Ден четвърти

Този път бях доста по-редовна, оная разсеяност не беше толкова силно изразена (продължавам да я тесам). Направих 8 от 10 серии.

С мъжа ми взехме и две много важни решения за бъдещето ни (пряко засягащи Божидар), което сякаш много ме успокои, може би са ми тежали тия неща и до известна степен са се отразявали в отношението ми към детето.

Отново бях много спокойна и умиротворена. Избухванията му приемах със загриженост и разбиране, а не с гняв и агресия.

Мисля още известно време (още 5-6 дни) да тесам конкретно гнева си към детето си, а след това да започна да тесам гнева, който съм стаила по-генерално (усещам, че е още в мен и ми е сложил греда) и в частност към близките си (съпруга си, майка ми, баща ми, приятели и близки...). За всеки по една серия поне, но тази идея ще я доразвивам в движение. За сега е само план.

Много силна тревога в мен е това, че избягвам да прекарвам времето си с Божидар, въпреки, че по цял ден сме заедно, аз не му отделям достатъчно от вниманието си само за него. Искам да тесам и това, но още не се е заформило съвсем като декларация и усещане. Не бързам, знам, че ще си дойде от самосебе си. Знам, че нямам време за губене, но нетърпението само ще ме вкара в капан, а не искам да правя и тоя път половинчати работи. Твърде сериозни неща са заложени на карта. (тесам и нетърпението си и желанието си всичко да се случва веднага)
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

mayadob написа:Аз сега се замислих. Ядосвам се на Кирчо от края на бременността с Яна.
Не бих казала, че е неоснователен гняв.
Всяка емоция е основателна. Някои се нежелани.
С ТЕС махаме нежеланите, а не неоснователните. Така или иначе неоснователни няма. :idea:
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Яна
Майстор

Мнение от Яна »

Ммм... Да, така си е, няма неоснователна емоция. Моята идея, която влагам в термина "неоснователен гняв" е по-скоро, че гнева, който изпитвам към детето си не е причинен от него, той е неоснователно потърпевш. Не знам дали се разбира съвсем какво искам да кажа.

Няма и особено значение де. Думите не винаги могат да бъдат релевантни на мислите, чувствата и емоциите.
ivangp
Site Admin

Мнение от ivangp »

Никоя емоция не е причинена от нещо или някой извън нас самите. Ние си причиняваме емоциите като избираме да имаме едно или друго отношение към дадено събитие, човек, постъпка, предмет и т.н.
Всичко си е в нас.
Всичко в света си съществува и изобщо не му пука какво ние мислим за него.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Яна
Майстор

Мнение от Яна »

Пети и шести ден

И двата дни не успях да направя пълни десет серии. Отново ме обхвана онази разсеяност. Продължавам да я тесам паралелно с предизвикателството.

Иначе се чувствам все така спокойна, не е имало сериозни избухвания.
Arethuse
Майстор

Мнение от Arethuse »

Защо не тесаш това, че все не ти остава време да направиш десетте серии? Може да изскочи нещо.

Също така си мислех, че до някаква степен може би гневът ти е свързан с неудовлетвореността от раждането, може да помислиш и потесаш и в тази посока :)
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Публикувай отговор