Изчетох описаната от Иван техника за елиминиране на алергиите, но се питам, в моя случай /алерген-домашен прах/, какво да поставя във флакончето-въздух от стаята ли?
Алергия към домашен прах /алергичен ринит/
Алергия към домашен прах /алергичен ринит/
След ПА, това е следващия ми проблем, който ме измъчва от около 4-5 години. Имам алергия към домашен прах-често кихане, течащ нос, затруднено дишане, сърбящи очи и небце, отпадналост.
Изчетох описаната от Иван техника за елиминиране на алергиите, но се питам, в моя случай /алерген-домашен прах/, какво да поставя във флакончето-въздух от стаята ли?
И 4-те стъпки, ОР ли ще рече?
УСМИХНИ МИ СЕ!
Ей такива въпроси ме разбиват тотално.

Хайде ти ми кажи какво би ме посъветвала.
Ако аз имам алергия от ябълки, ябълкови цветчета ли да сложа в шишенцето, ябълкови листа, кора от дървото, въздух събран в ябълкова градина, корени от ябълка или просто ябълки?

Хайде ти ми кажи какво би ме посъветвала.
Ако аз имам алергия от ябълки, ябълкови цветчета ли да сложа в шишенцето, ябълкови листа, кора от дървото, въздух събран в ябълкова градина, корени от ябълка или просто ябълки?
Последно промяна от ivangp на 26 Мар 2010 17:28, променено общо 1 път.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
А сигурна ли си че алергията е към домашен прах, а не към нещо друго.
ако някой те е диагностицирал, може диагнозата да е грешна.
Много лесно се проверява.
Взимаш домашен прах в едно бурканче, изпизаш от къщи за да изключим други възможни фактори които са налични у вас и които биха могли да са причинител на алергията.
Когато си изън къщи (същото важи и за офиса или друго място където се проявява алергията), да кажем поне на 50 метра от дома си, вадиш бурканчето отваряш го и помирисваш прахта и си посипваш малко по кожата, на ръката да кажем, следиш за симптомите. Ако се усилват, занчи е от праха, ако не, значи е друга причината.
Във втория случай ТЕСане на алергия към домашен прах и няколко години подред няма да ти помогне, защото алергията не е към домашен прах.

ако някой те е диагностицирал, може диагнозата да е грешна.
Много лесно се проверява.
Взимаш домашен прах в едно бурканче, изпизаш от къщи за да изключим други възможни фактори които са налични у вас и които биха могли да са причинител на алергията.
Когато си изън къщи (същото важи и за офиса или друго място където се проявява алергията), да кажем поне на 50 метра от дома си, вадиш бурканчето отваряш го и помирисваш прахта и си посипваш малко по кожата, на ръката да кажем, следиш за симптомите. Ако се усилват, занчи е от праха, ако не, значи е друга причината.
Във втория случай ТЕСане на алергия към домашен прах и няколко години подред няма да ти помогне, защото алергията не е към домашен прах.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
Интересно е това, което казваш
Ще го направя, за да съм сигурна. Всъщност алергията ми не е диагностицирана, диагнозата си я поставих сама
, нали съм с мед. образование, мога и сама-бъзик
Реших, че е към домашен прах, защото в момента в който изляза навън всички симптоми моментално утихват, все едно ми няма нищо. Освен това, ако оставя незабърсан праха от мебелите и за ден дори, и се започва наново
И си е целогодишно, без някакви по-изявени периоди.
Реших, че е към домашен прах, защото в момента в който изляза навън всички симптоми моментално утихват, все едно ми няма нищо. Освен това, ако оставя незабърсан праха от мебелите и за ден дори, и се започва наново
УСМИХНИ МИ СЕ!
Здравейте, мили мои
Влизам с широка усмивка, защото се чувствам много щастлива
Вече почти месец няма помен от алергията ми!!! Просто още не мога да повярвам...това не се е случвало никога. Както писах в началото, имам алергията от 4-5 години вече, като през 2-3 дни получавах алергичните пристъпи-беше ужасно. Искам да отбележа, че тесах единствено и само симптомите на алергията, и то за около 5 дни
Това е от мен-не можех да не се похваля 
УСМИХНИ МИ СЕ!
Алергия
Имам алергия към домашен прах от малка (от около 20год.), и всичко произтичащо от нея - алергичен ринит, запушен нос, обонянието ми винаги е било САМО на НАЙ-острите миризми, полипи, които докторите се опитаха да махнат чрез операция съчетана с изправяне на изкривена носна преграда, но без успех; вечни проблеми със зачервено гърло, астма,екземи, които освен от парх ми се струва, че са и от контакт с животни (а аз много обичам животни) и така нататък. Обиколила съм всички добри лекари в България, без резултат. Много ми се иска да повлияя на обонянието си, което никога не съм имала. Още в самото начало, когато излезе книгата за ТЕС, си я купих - много ми хареса, но не мисля, че имам някакъв успех с практикуването й. Проблемите свързани с всичко, което Ви описах са толкова много, че не знам кое е корена на всичко. Над какво трябва да наблегна? Иска ми се да се справя сама, но мислите ли, че ще е по-добре да посетя няколко семинара?