Да подобрим зрението си с ТЕС
Атанасов, смятам, че е важното човек да се чувства добре! За това има много начини и въпрос за всеки остава, кой начин за него е най-добър! Въпрос на търсене! Най-трудно е според мен човек да повярва в това, че и той самият твори и че нещото, което го е създало му е дало достатъчно , за да може да бъде щастлив!
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
nikimm
Аха, добре казано! А също така,ни е дадено достатъчно, за да можем да сътворяваме сами себе си(живота си, доброто и лошото в него...). В случая с помощта на ТЕС.Най-трудно е според мен човек да повярва в това, че и той самият твори и че нещото, което го е създало му е дало достатъчно , за да може да бъде щастлив!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
Не, не съм приел нещата толкова навътре.
Всеки трябва да намери пътя към себе си.
Аз съм го намерил чрез Бог. А това е силата, която крепи Вселената. Не вярвам в прераждането.
Съвет от мен- ако нещо не разбирате, не го отричайте, не го отхвърляйте.
Иване, никъде не съм споменал за религия, а за вяра. Също така не е добре да се разграничаваш от Създателя, ти не си Бог, а Негово създание и с подобни на твоите изказвания може да засегнеш нечии вярвания, нечий мироглед - не става дума за моите, аз продължавам да търся и мисля, че някои неща съм ги надживял и надраснал. Но не забравяй, че в света войни люти се водят поради различия във вярванията - нещо, което лично аз не одобрявам твърдо.
Всичко писано по-горе от теб си е твое мнение, както аз имам право на мое. И както уважавам твоето, макар че в някои аспекти не съм съгласен с теб, така отстоявам и моето си - ти си имаш твоята истина, аз моята и някъде по средата е Истината. Всичко това го пиша, понеже ми се струва малко странно човек като теб да мисли за Бог като дядка с бяла брада.
Факт е, че Библията е непроменена от почти две хилядолетия, понеже така е писано, това е доказано с факти. Разбирам стремежа на някои да са напълно независими от каквото и да било, но ние сме създания, не сме създатели. Да, можем да създаваме, но не и безгранично, а ако се намесим там, където не трябва, ще усетим, че сме сбъркали, понякога доста болезнено.
П.П. Между другото, в някои форуми има практика хора с недотам сходни интереси на админите да бъдат гонени тихомълком, надявам се тук да не е така...
Всеки трябва да намери пътя към себе си.
Аз съм го намерил чрез Бог. А това е силата, която крепи Вселената. Не вярвам в прераждането.
Съвет от мен- ако нещо не разбирате, не го отричайте, не го отхвърляйте.
Иване, никъде не съм споменал за религия, а за вяра. Също така не е добре да се разграничаваш от Създателя, ти не си Бог, а Негово създание и с подобни на твоите изказвания може да засегнеш нечии вярвания, нечий мироглед - не става дума за моите, аз продължавам да търся и мисля, че някои неща съм ги надживял и надраснал. Но не забравяй, че в света войни люти се водят поради различия във вярванията - нещо, което лично аз не одобрявам твърдо.
Всичко писано по-горе от теб си е твое мнение, както аз имам право на мое. И както уважавам твоето, макар че в някои аспекти не съм съгласен с теб, така отстоявам и моето си - ти си имаш твоята истина, аз моята и някъде по средата е Истината. Всичко това го пиша, понеже ми се струва малко странно човек като теб да мисли за Бог като дядка с бяла брада.
Факт е, че Библията е непроменена от почти две хилядолетия, понеже така е писано, това е доказано с факти. Разбирам стремежа на някои да са напълно независими от каквото и да било, но ние сме създания, не сме създатели. Да, можем да създаваме, но не и безгранично, а ако се намесим там, където не трябва, ще усетим, че сме сбъркали, понякога доста болезнено.
П.П. Между другото, в някои форуми има практика хора с недотам сходни интереси на админите да бъдат гонени тихомълком, надявам се тук да не е така...
Атанасов нещо не си ме разбрал правилно.
С това нямам проблем. Алилуя!
Но така е изобразяван в религията, която ползва за основа Библията.
Не се притеснявай, че ще бъдеш прогонен. Този форум е различен.
Админа му също.
Аз не се разграничавам от Създаеля, напротив- напълно се обединявам с него. Аз смятам, че идеята за Бог е човешко създание.Атанасов написа:Също така не е добре да се разграничаваш от Създателя, ти не си Бог, а Негово създание......
Всичко писано по-горе от теб си е твое мнение, както аз имам право на мое. И както уважавам твоето, макар че в някои аспекти не съм съгласен с теб, така отстоявам и моето си - ти си имаш твоята истина, аз моята и някъде по средата е Истината.
С това нямам проблем. Алилуя!
Аз не мисля за Бог като дядка с бяла брада. Чети внимателно!Всичко това го пиша, понеже ми се струва малко странно човек като теб да мисли за Бог като дядка с бяла брада.
Но така е изобразяван в религията, която ползва за основа Библията.
Не се притеснявай, че ще бъдеш прогонен. Този форум е различен.
Админа му също.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
Атанасов, в този форум имаше едно много добро казване, само дето не си спомням добре кой го беше казал, май беше Иван, ама не съм напълно сигурен. Гласеше нещо такова: "Дали смяташ, че можеш или не можеш, ти си прав" - нещо такова беше, да ме прощава автора на мисълта, ако се отдлечавам от идеята, но все пак духът за мен беше този. Каквото и да мислим и в каквото и да вярваме ние сме си прави. Това избираме, защо да не сме прави, нали все пак можем и да избираме! Ако в това, което вярваш ти носи мед, какво значение има за теб Иван или който и да е в какво вярва. Имам усещането, че имаш желанието да убедиш отсрещния в това, което ти вярваш, сякаш даже една част от теб не вярва на 100 процента в това, което пишеш. Приемам поста ти такъв какъвто е, най-вероятно си прав, прочетох го и разбрах в какво искаш да вярваш и за мен няма проблем. Пиша поста си, защото поста ти ми звучи, сякаш това което си написал е единствената истина за живота и ти си дълбоко убеден в това! Казвам за поста ти : Да може , но дали е само това! Ние всичко ли знаем! Успяваме ли да покрием всички гледни точки, които съществуват! А може би и другите да са верни .
"Същността на "философията" е в това, човек да живее така, че щастието да зависи колкото се може по-малко от външни фактори"
Епиктет
Епиктет
В ретината е точно тази част от окото, с която виждаме, но понякога не искаме да разбираме какво именно сме съзрели.
Тя плътно затваря задната част на очната ябълка и функционално е сходна със
светлочувствителния елемент във фотоапарата. Когато светлината стигне до ретината, тя предава сигнал в мозъка по зрителния нерв. Мозъкът обработва получената информация и често си казва в недоумение: „Я глей!"
Норбеков
Тя плътно затваря задната част на очната ябълка и функционално е сходна със
светлочувствителния елемент във фотоапарата. Когато светлината стигне до ретината, тя предава сигнал в мозъка по зрителния нерв. Мозъкът обработва получената информация и често си казва в недоумение: „Я глей!"
Норбеков
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Изкефих се на това,поздравления!nikimm написа:Атанасов, в този форум имаше едно много добро казване, само дето не си спомням добре кой го беше казал, май беше Иван, ама не съм напълно сигурен. Гласеше нещо такова: "Дали смяташ, че можеш или не можеш, ти си прав" - нещо такова беше, да ме прощава автора на мисълта, ако се отдлечавам от идеята, но все пак духът за мен беше този. Каквото и да мислим и в каквото и да вярваме ние сме си прави. Това избираме, защо да не сме прави, нали все пак можем и да избираме! Ако в това, което вярваш ти носи мед, какво значение има за теб Иван или който и да е в какво вярва. Имам усещането, че имаш желанието да убедиш отсрещния в това, което ти вярваш, сякаш даже една част от теб не вярва на 100 процента в това, което пишеш. Приемам поста ти такъв какъвто е, най-вероятно си прав, прочетох го и разбрах в какво искаш да вярваш и за мен няма проблем. Пиша поста си, защото поста ти ми звучи, сякаш това което си написал е единствената истина за живота и ти си дълбоко убеден в това! Казвам за поста ти : Да може , но дали е само това! Ние всичко ли знаем! Успяваме ли да покрием всички гледни точки, които съществуват! А може би и другите да са верни .
Здравейте от няколко дена работя със съпротивата, и лявото ми око започна нещо да ме дразни, имам чувството че не виждам нормално с него. Този проблем се беше отключил след като се сбих с един човек, а той ме беше ударил в окото докато се биехме. Тесах цялата случка от всякакви аспекти почти, но почти всеки ден виждам този човек и той ме дразни само, когато го видя, а когато започне да говори пак ме дразни. Сега чистя и това, че човека ме дразни.. Проблема отдавна не се беше появявал с окото.. Дали, защото започнах да правя ТЕС за очите, той пак се появи?
Чувствата са най - голямата сила, ако играят за теб и най - голямата слабост, ако играят против теб. Limitless
Не е важно колко силно те удрят, важно е колко удара можеш да поемеш и да продължиш НАПРЕД!
Не е важно колко силно те удрят, важно е колко удара можеш да поемеш и да продължиш НАПРЕД!
Аз!
От -5 и -6 трайно на -4.25, закова там, но междувременно вече не ми пука и ...само ако нещо ми изскочи свързано със зрение или очи, ТЕСам. Тук съм писала още. http://emozdrave.info/forum/viewtopic.p ... 9&start=45
Успех!
От -5 и -6 трайно на -4.25, закова там, но междувременно вече не ми пука и ...само ако нещо ми изскочи свързано със зрение или очи, ТЕСам. Тук съм писала още. http://emozdrave.info/forum/viewtopic.p ... 9&start=45
Успех!
КОЙ, АКО НЕ ТИ?! КОГА, АКО НЕ СЕГА?!
- Angel_K
- Напреднал
- Обратна връзка:
Re: Да подобрим зрението си с ТЕС
Изчетох с 3г. закъснение всичко до тук и се сетих за една книга:
"Опитът на един приятел, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата " -Мирзакарим Норбеков
Има я още в ХЕЛИКОН и ако не ме лъже паметта е 10лв.
Моя позната я ползва и свали до някаква степен от 7 на 4 но после я домързя и не знам какво е станало.
А мързела е най-голямата болест
"Опитът на един приятел, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата " -Мирзакарим Норбеков
Има я още в ХЕЛИКОН и ако не ме лъже паметта е 10лв.
Моя позната я ползва и свали до някаква степен от 7 на 4 но после я домързя и не знам какво е станало.
А мързела е най-голямата болест
Здравейте на всички. Преди около година ми откриха макулна дегенерация на дясното око. В резултат ще цитирам "Макулната дегенерация представлява патологично състояние, което включва в себе си различни заболявания на очите и което най-често се проявява с нарушение в централното зрение (зрението, благодарение на което виждаме предметите разположени пред нас), а периферното остава запазено. В резултат на това се затруднява четенето, ясното фокусиране на предмети, разпознаването на лица. Постепенно се появява замъгляване и размазване на зрението, което силно затруднява ежедневието на човек и влошава качеството му на живот".
Като погледна букви или текст с дясното око в центъра на зрението всичко ми е размазано. Доскоро не обръщах голямо внимание на проблема, но от няколко дни се опитвам да си спретна декларация. Тъй като нямам физическа болка как според вас и Иван да си създам правилна декларация. С това че ми е некомфортно, че не виждам нормално, че ме е страх да не ослепея, че ме е яд, че не мога да правя упражнения за сваляне на диоприте (защото ходя с очила) или нещо друго. Ще съм благодарен на малко помощ.
Като погледна букви или текст с дясното око в центъра на зрението всичко ми е размазано. Доскоро не обръщах голямо внимание на проблема, но от няколко дни се опитвам да си спретна декларация. Тъй като нямам физическа болка как според вас и Иван да си създам правилна декларация. С това че ми е некомфортно, че не виждам нормално, че ме е страх да не ослепея, че ме е яд, че не мога да правя упражнения за сваляне на диоприте (защото ходя с очила) или нещо друго. Ще съм благодарен на малко помощ.
С всяка фраза, от цитираните, отделена със запетая, правиш отделна декларация!
Прочети началните теми във форума! Особено подфорум: Най-добрият ТЕС подход.
Адресирай си основно емоциите (и то не само свързаните с проблема емоции, а всички негативни емоции които изпитваш ежедневно), а не диагнозата или фактите.
Както и с всичко друго, което ти идва наум във връзка с проблема ти.teo написа:.... че не виждам нормално, че ме е страх да не ослепея, че ме е яд, че не мога да правя упражнения за сваляне на диоприте (защото ходя с очила) или нещо друго. Ще съм благодарен на малко помощ.
Прочети началните теми във форума! Особено подфорум: Най-добрият ТЕС подход.
Адресирай си основно емоциите (и то не само свързаните с проблема емоции, а всички негативни емоции които изпитваш ежедневно), а не диагнозата или фактите.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост