В списъкът ми от "В мир със себе си" имаше случки от детството и юношеството ми определено свързани с теглото и външният ми вид.Например като дете чух възрастните да казват,че ям много.Точно така формулирах и декларацията.Имаше и други моменти ,в които съм приемала коментари за ръста си като подигравка.На всяка една случка направих ТЕС.Някои от тях трябваше да повтарям доста,за да се изчисти негативното чуство,защото го чувствах като критика и подигравка.Намерих и такива,в които аз съм се обвинявала,че съм преяла или пък един път когато изядох цял шоколад тайно от децата си.ТЕСах всичко до ниво нула.Докато кажа искренно,че се приемам и обичам доста време мина.Но пък тогава започнаха чудесата

Тук във форума научих за Петимата тибетци и започнах да ги изпълнявам,прочетох "Методът на Гейбриел" и открих още много случки за ТЕС.Промениха се предпочитанията ми към храната,а и количествата вече бяха много по-малки.От януари до сега свалих 28 кг.Но да не се повтарям.За това писах в "Наднормено тегло."
За коксартрозата започнах Предизвикателството.Без солта.В началото декларацията беше ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАМ КОКСАРТРОЗА.....после я промених на ВЪПРЕКИ ЧЕ МЕ БОЛИ ЛЯВАТА ТАЗОБЕДРЕНА СТАВА...,но когато правиш това много пъти през деня мислиш много пъти за него.И от там дойде въпроса-какво точно ми казва тази болка?На крака е,значи е нещо свързано с движението.Планувах заминаване-дали съм начисто със себе си за това?Открих страх.От това,че се разделям с близки и приятели,от това,че тук оставям дом-а там ще живея под наем,че почти нищо там не ми е сигурно и дори не мога да ида на доктор ако се наложи и ще трябва да започна от начало всичко,ама всичко.Започнах ТЕС на всеки един от тези страхове.Покрай тях излизаха още и още-ами ако се проваля,ако остана без пари,как ще се прибера,всички ще ми се подиграват,всяка една мисъл която не беше ок с това заминаване мина на ТЕС.Предизвикателството си го правех за болката в ставата,а това беше успоредно с него.Болката в ставата се появяваше все по рядко.По това време научих и за КС.Реших да пробвам и с нея.Тя изглежда елементарна,но при мен това благочуство много трудно се появи.Все очаквах и очаквах и все нищо и нищо.Накрая си казах-добре,и нищо да не стане поне ще си почина качествено,защото след това се чувствам много добре и много спокойна.И то се получи,но си бях поръчала друго-на шега- гладко стъпало,без следи от удебеляване и втърдяване/битката ми с един кокоши трън/

Направих и за коксартрозата.Струва ми се ,че всичко се получи.В този период заминах за чужбина.Всичко беше наред.Този проблем вече го нямаше.Три дни след заминаването ми се наложи да се върна,защото татко почина от рак.Правих много Прокси за него докато беше болен,но не успях да му помогна достатъчно. И....един ден болката в ставата се появи отново.Изтръпнах!Отново затърсих какво ме спира сега!Открих чувство за вина,че съм заминала,а оставих баща си болен от рак,че не съм правила достатъчно ТЕС за него,че не му казах какво му е,чувствах се ужасно.Започнах отново ТЕС на всичко.В един момент си мислех че ниво 0 е невъзможно.Толкова се раздираше душата ми от вина,че на моменти си мислех,че нищо не заслужавам и че ще е най-добре да зарежа всичко,пък каквото-такова.Много,много,много тежко преживяване беше.Сякаш трябваше да преживея и заминаването си и смъртта му отново и отново.Но не спрях!Рових,плаках,много,много,докато почуствах,че татко надали е мислил така.Ако е мислел така щеше да ме спре,а той не ме спря.И сега,когато мисля за това ми е спокойно и знам,че той е добре там и дори си говорим понякога.А..болката в ставата изчезна.И не се е появявала вече три месеца.Нито веднъж.Не мога сега да снимам ставата,за да проверя,но за себе си реших,че щом няма симптоми-няма болест.Може би като с е прибера ще проверя все пак