ПОМОГНЕТЕ МИ ДА ЗАПОЧНА!

Мнения и резултати на практикуващи или изпитали върху себе си силата на ТЕС. Както и въпроси и коментари към тях.
Аватар
invisible_
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 02 Ное 2008 09:03

ПОМОГНЕТЕ МИ ДА ЗАПОЧНА!

Мнение от invisible_ »

Здравейте, четох книгата за ТЕС снощи, вече за втори път, опитах се да тес-вам, т.е. незнам дали се получи защото всичко ми е малко неразбираемо, от сутринта се ровя във форума и се чудя дали снощи съм тес-вала правилно. Ще ти опиша какво съм направила, моля ви да ми кажеш дали греша или е правилно:
1-во- докато си повтярям 3 пъти " въпреки че съм напълняла с 12 кг. аз напълно и безрезервно приемам себе си" и потупвам с 2ва пръста външния ръб на дланта.
2-ро- започвам да потупвам всяка точка, те са 12 дадени в книгата и си повтарям горенаписаното или само това че съм напълняла, т.е само напомнящата фраза? Това ли е серия 1 от книгата, потупването на всички точки?
3-то- 9те гами са ми ясни
4-то- какво е серия две- повтарям всичко отначало ли?
Ето това направих снощи, почувствах се по-добре, но незнам защо имах чувство че въздуха в стаята не ми стига. Моля те дай съвет Very Happy
ivangp
Site Admin
Мнения: 4568
Регистриран на: 01 Яну 1970 02:00

Мнение от ivangp »

Напълняла съм не е проблем, а факт. Отношението ти към 12те килограма отгоре е проблем и то за теб. За някой който иска да качи 12 килограма качването и9м не би било проблем а успех. Прочети отново глава "Единство и борба на противоположностите" в книгата и темата Често задавани въпроси във форума. ТЕСай си чувствата (които произлизат от проблема или които са породени от проблема) , а не това което смяташ за проблем.
Постоянство, Дисциплина и Упоритост
са ключовете за успех във всяко начинание.
mayadob
Яка ТЕСла
Мнения: 1398
Регистриран на: 29 Мар 2008 18:32

Мнение от mayadob »

На първата серия повтаряш само проблема, а не цялата фраза от настройката - тази с "Въпреки, че...". В твоя случай по точките от серията се повтаря "Напълняла съм с 12 кг" - това ти е напомнящата фраза.
Втората серия е абсолютно същата като първата - потупваш всяка точка с напомнящата фраза.

Щом току-що си чела книгата пробвай техниката с нещо по-малко. Все ще имаш някоя болка по мускули, стави, сухожилия или някое изразено душевно терзание. Потърси проблем, чието отстраняване може да се очаква веднага. За 12 кг ще ти трябва по-дълго време.
След като се убедиш с нещо по-малко, че техниката работи, тогава започни със сериозните проблеми. В твоя случай ще е подходящо да направиш Предизвикателството.

И изобщо прочети подфорумите Помага ли ТЕС за... и Допълнителни техники. Ориентирай се от темите и после сама ще избереш как да работиш.

Иван е прав, че трябва да формулираш твоите чувства, а не факта, че си напълняла. Но от друга страна само като споменш, че си напълняла с 12 кг, това предизвиква у теб чувства, върху които всъщност работи техниката.
Може да драматизираш положението - "Въпреки, че съм станала като свиня, (или лоена топка)...", "Въпреки, че се търкалям вместо да ходя..." и подобни преувеличения.
Аватар
invisible_
Участник
Мнения: 5
Регистриран на: 02 Ное 2008 09:03

Мнение от invisible_ »

благодаря ви много, днес ме боли много зъб, така че ще започна от него, за да видим дали помага.
Публикувай отговор