Лекувам я, слънце, ама тя нещо не разбира, че я лекувам. С ТЕС спирам острите пристъпи, които започнаха да ме навестяват от време на време. Подчертавам, че не би трябвало изобщо да ги има, защото редовно си вземам лекарството и то би трябвало да държи под контрол астмата, до степен да нямам такива пристъпи. Поне в последните години беше така. Все пак, това, че успявам вместо с инхалатор, да спра пристъпа с ТЕС, е напредък за мен, защото инхалаторите за спешни случаи не са пълни с витамин С. Но под "лечение", аз разбирам да нямам нужда от никакви медикаменти за нея, а за сега това не е така. Явно има връзка между непрекъснатата хрема и астмата, както и между София-Бургас, зима и лято, ама нещо не я схващам още тази връзка. А астмата си я имам още от София, не ми се е появила тук. Преди половин година се метнах да я оправям с хомеопатия и докторките даже ми се зарадваха, щото казаха: "О, астма, това бързо ще го премахнем с хомеопатични лекарства, те са много ефективни в такива случаи!"Да, ама не. Не можаха дори да ми определят профила ли, там каквото му се казва, въпреки, че ходих над 5-6 пъти на кръстосани разпити и попълвах тест с над 300 въпроса. Смениха ми поне 10 вида техни си някакви лекарства и нищо, грам ефект нямаше. Та и аз, като колегата, дето не го обедини, явно съм специален случай, дето не се дава току-така на никакви техники.